Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Gamers.ba Minecraft Server by GSP.BA

606 pregleda · 20 odgovora · otvorena 02.12.2011. u 15:32

TEMA JE STARA, POGLEDAJ NOVU TEMU NA:
http://gamers.ba/forum/40/167173/-f-a-q-minecraft-v2/[/B][/CENTER]

|| GAMERS.BA MINECRAFT PUBLIC SERVER ||

NAPOMENA: TEMA ODOBRENA OD STRANE VLEXA
Server se otvara u subotu 3.12.2011. godine, oko 6 sati uvečer.

Došao je i taj dan da Vam predstavimo Gamers.ba Minecraft server powered by gsp.ba, dugo vremena je rađeno na samom prevodu servera sa engleskog na bosansko/hrvatsko/srpski jezik, te njegovom uopćenom uređenju. Ja (Brix) sam dobio povjerenje vLex-a da održavam G.ba Minecraft server. U želji da ovoj zajednici poklonimo još jedan game server uloženo je mnogo truda i vremena. Server sadrži mapu sa gradom u kojem će biti omogućeni shopovi, postoji i vid ''valute'' na serveru pod imenom G.ba pts (ovi poeni nemaju nikakve veze sa onima na stranici). Server ima 50 slotova te se nalazi u Njemačkoj. Na serveru postoje brojni plugini za AntiCheat i ugodniju igru.

U igri možete vidjeti pravila kucanjem komande /rules, editovati ću temu te ih dodati kasnije kada budu u potpunosti napisana.

Rankovi na serveru za sada izgledaju ovako:

Brix - Owner
BlooD - Owner
vLex - Owner

Nadam se da će te nam se pridružiti i kopati do besvijesti !

Gamers.ba Minecraft server by gsp.ba

SERVER IP: Edit sutra.

Molim vas da ne smarate sa pitanjima mogu li biti admin/moderator, konkurs će biti raspisan nakon 15 dana od otvaranja server.

Molim Admine da stave temu sticky.

Server je crackovan, verzija 1.0.0, bukkit support.
hahha , koji će to pwnađe da bude.

Brao , Brao čestitam. ♥
a) Hoce li biti 1.0.0 verzija servera?
b) Crackiran server?
iMZ je napisao/la:
a) Hoce li biti 1.0.0 verzija servera?
b) Crackiran server?
Eto edit...
Nesto mi nije jasno, ali koliko sam upucen u pravilo zabranjeno je reklamiranje drugih hostinga, sem kgb-a. Ne samo ovo, nego se i vide reklame po forumu, gsp-a i prije gamehosting-a. Tako da malo vlex pripazi, da krsis pravila koja si sam napisao (ispravi me ako grijesim). Uglavnom, sretno sa serverom.

Post dobio aplauz od 100kaa

chaseN1 je napisao/la:
Nesto mi nije jasno, ali koliko sam upucen u pravilo zabranjeno je reklamiranje drugih hostinga, sem kgb-a. Ne samo ovo, nego se i vide reklame po forumu, gsp-a i prije gamehosting-a. Tako da malo vlex pripazi, da krsis pravila koja si sam napisao (ispravi me ako grijesim). Uglavnom, sretno sa serverom.
S obzirom da je tema odobrena od vLexa i da gsp.ba besplatno daje server logično je da traže reklamu.
Brix je napisao/la:
S obzirom da je tema odobrena od vLexa i da gsp.ba besplatno daje server logično je da traže reklamu.
Sve je to ok, ali se krse pravila foruma.
Jedva cekammmm
TOOOOOO mackoooo future: nick ingame "iambboy" (org), vidimose momci na serveru
Ajd sad nek mi netko objasni kako skinuti Minecraft ,kako upisati u ip adresu ili sta vec od gba minecraft servera itd itd...
Oduvjek sam htio probatio ovo..
Znaš i sam da sam dugo znao za ovu ideju, i evo napokon se i ostvarila što mi je veoma drago da čujem.

Ja se nadam da će na serveru biti raje, i da ova izvanredna ideja neće "propasti".
AZA je napisao/la:
Znaš i sam da sam dugo znao za ovu ideju, i evo napokon se i ostvarila što mi je veoma drago da čujem.

Ja se nadam da će na serveru biti raje, i da ova izvanredna ideja neće "propasti".
Rekao si mi da ti se ideja sviđala i prvi put kad sam ti je predstavio, drago mi je da misliš da je dobra Neće propasti ako se svi aktiviramo
ENIKMA je napisao/la:
Hajde sretno vam sa serverom, da ne zavrsi ko svi ostali.
Hvala na željama, trud će biti uložen, a rezultat bi trebao doći.
Ne znam tačno kakva je igra gledo sam neke videe i nije loša, vidjet ću možda probam pa navratim.
Ja kad predlozim, normalno odbije se kao i ideja za samp server, tako i za minecraft

Drago mi je sto se otvorio g.ba mc server i ja sam to predlagao ali govorili malo igraca ce bit...
Hoce li biti prijave za modove/creative ?
Neophyte je napisao/la:
Ja kad predlozim, normalno odbije se kao i ideja za samp server, tako i za minecraft

Drago mi je sto se otvorio g.ba mc server i ja sam to predlagao ali govorili malo igraca ce bit...
Hoce li biti prijave za modove/creative ?
Ovo je predloženo još prije 3 i po mjeseca, kakogod, imaš u temi napisano da će biti konkurs za 15 dana.
Bravo svaka cast ! GL
Skiletu maloprije govorim, šta se reklamira po forumu. Ne znam jel ovo ekipa sa ts-a preuzela stvari oko G.BA-a, ali neke stvari su smiješne. Umjesto da se uloži da se što više izreklamira kgb i da nekako oporavimo još više naše servere. Pa ne bi dolazilo do tema pub ne valja ovo ono.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.