Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 20 bodova

Minecraft vrata,private area itd.

276 pregleda · 9 odgovora · otvorena 05.12.2011. u 19:36

Evo igram ovaj Minecraft dobra 2 sata i napravio sam dobru kuću i rudnike,ali sad pojedini krkani ulaze u moje i postavljaju one kocke i ja ih nemogu uništit te tako narušavaj moj rudnik
Vidjeo sam kod drugih imaju vrata i niko nemože uć u tvoje imanje,piše ono private pa nick,eh kako da ta vrata stavim
I kad me napadne kostur ili pauk kako se odbranit 
Gdje da pronađem nešto kao krampa lakše se probijaju one stijene,našao sam od nekog poginulog i sad mi se to istrošilo
I sve što bi mi moglo pomoći da zaštitim svoje imanje i da lakše probijam rudnike slobodno napišite
Najbolji odgovor dobija bodove
I par ss-ova

Koji ku*** ja sad uđem neka mi budala sve uništila sve nabacalo one kocke,kako se to ukloni zatrpo me nemogu izać
Jesu to oni crni ? Endermeni

Jedino kako da se obranis protiv njih jest da ih ubijes,sagradi vrata (osim ako si na nekom public serveru onda valjda ima plugin tj. spell da nitko nemoze otvorit pojedina vrata,chest ili sl.

http://www.minecraftwiki.net/wiki/Crafting - Tu imas sve za crafting...

Sretno :)
tObrana napravis mac i branis se i armor
Vrata stavis [private] i ispod tvoj nick,da obranis rudnik nezz a da kucu zamoli brixa za protection ili iskopas rupu ispod poda i pitas brixa za lavu posto uglavnom idu kroz pod
Nadovezujem se na temu, da ne dižem novu bez razloga. De nek mi neko kaže sljedeće. Sinoć igrao s drugom i mogli smo zajedno u kuću ući, sve zajedno, a od restarta ne može.
Drugi problem mi se dešava kad skidam drvo npr. ili gljivu sa bone mealom, uvijek mi ostane zadnja kocka dole, ne mogu je skinut'. Čim je skinem opet se napravi -.- Prije restarta moglo. Ne znam je li do mene, ne igram dugo survival mode  Help
qround je napisao/la:
http://www.minecraft-crafting.net/

Kliknes na item i gledas od cega se crafta tj. sta je sve potrebno, i gdje kako sta posloziti 

EDIT : iMZ ti je odgovorio na ostatak pitanja 
Uradim ovako nađem polje 3x3,stavim ova dva bloka od drveta za štap al se nepojavi,kako kad stavim te blokove da se ta stvar što hoću stvori,jel moram nešto pritisnut ili šta već 
Rješenje
TAU je napisao/la:
Uradim ovako nađem polje 3x3,stavim ova dva bloka od drveta za štap al se nepojavi,kako kad stavim te blokove da se ta stvar što hoću stvori,jel moram nešto pritisnut ili šta već 
Ne moras, samo moras postaviti na pravo mjesto iteme/materijale koji su potrebno za to 

EDIT :

Oruzje :

Vrata :

TAU je napisao/la:
Da si lijepo procitao post, ne bi sada postavljao to pitanje. Napisao sam "... od cega se crafta", znaci od cega dobijas odredjeni item.

Al' eto objasnio ti je ovaj iznad mene tako da nema potreba da ja isto pisem 
Svi ste mi pomogli,neko mi je poklonio ovo,neko ono,ali wxn mi je sve fino i detaljno sinoć na TS-u objasnio kako šta,gdje,kuda,kada itd.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.