Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

[PIC] Početnik

152 pregleda · 4 odgovora · otvorena 22.11.2011. u 21:13

Evo nedavno sam bio u posjeti Vrelu Bosne, jednoj od naših najvećih turističkih atrakcija, pregledah slike i svidjele su mi se dvije, pa odlučih da postavim ovdje da vidim vaše mišljenje.
(Kamera je sa telefona LG KS360 Etna, znači uLow 2.0 mpx ali mislim da su slike solidne za to. Čekam pare za bolju kameru xd)

Slika 1:

Slika 2:

http://www.gamers.ba/forum/27/94581/2/-fa-obavijest-sistem-ocjenjivanja-radova/

Unaprijed hvala.

Da si ih u negativ stavio bile bi zakon.

Post dobio šamar od aer0

Mislim da postoje nekakva pravila koje sam za kratko vrijeme naučio, i ja sam griješio ne normalno na početku što se tiče Photography ali vremenom sam uočavao nešto bolje/gore.Mislim da je isto tako potrebna volja,trud itd.U prvoj slici stao si skoro sa kraja ceste umjesto da si odabrao dobru pozicija i kleknuo na sredinu i napravio odličnu sliku jer je svijetlost bila dobra.
U drugoj slici nikad ne postavljaj mobitel/fotoaparat u kosom položaju pogotovo jer imaš 2 mgpx iz razlog jer dodje do mijesanja ISO-a kod-a.Ja ono što ne volim primjera što nisam volio biologiju u osnovnoj i uvijek sam imao 1/2.Mislim da je potrebna volja,trud i rad.Jer bez tog tvoje PIC teme će biti samo tema više u FanArt-u.
Moji savijeti ako nešto stvarno voliš, ne samo ti onda se pokušaj/te potruditi maksimalno moguće.Utrošite vrijeme možda vam nekad i posluži.Sretno 

Drugi put probaj stat na sredinu šetališta , uslikat , da centriraš. Pogledaj djelove na lijevoj i desnoj strani , što sam ti odcrtao, desni puno manji. što ne daje edikasnost slike, takođe ovaj travnjak sa desne strane je suvišan, ako slikaš aleju , slikaš drveće a ne livadu.

Drugi rad dobar, veoma teško uslikat , nešto što se miče , ali fino su uspio, vjerovatno ne iz prvog pokušaja.

Takođe mi se sviđa kod slika što nisu editovane , prirodno sve. Kada uzmeš aparat , potrdui se debelo da odradiš. Sada rad aparata, daću ti:
-

Također , probaj nešto za POTM da uradiš. Kao i svi ostali.

Pozdrav 
za sve vas kriticare, a i za vas fotografe. google.com - golden ratio in photography. mnogo toga cete nauciti. posto su ti prvi radovi, nisu nesto vrijedni spomena. proguglaj ovo sto sam ti napisao i posjeti nas opet

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.