Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Racunar se restartuje

116 pregleda · 7 odgovora · otvorena 20.11.2011. u 20:52

Zdravo radni narode

Evo vec mjesec dana racunar mi se restartuje.Naime cim racunar odradi jedno 5-6h pocne se samo restartovat i nemogu ga upalit dok ga ne ugasim bar na pola sata. Nema sta mu nisam radio, cistio ga, skino ESET Smart Security, scan radio pa update, nedavno mi je jedan lik rekao da skinem s neta REMOVE VGA, kad sam to instaliro, duze vremena je radio po citav dan i evo opet isto.
Formatiro sam ga prije 4 mj, neznam vise do cega je.
Sad neznam do cega je , da li moram opt format il sta vec ?
Ocisti od prasine.
Provjeri kablove.
Provjeri temperature.
I moguce da je do napojne.
Ja mislim da ti se gasi racunar zato sto se pregriraje u mene isto uglavnom meni radi normala posto sam coler ocistio kako treba jesil mozda mjenjao graficku ili nesto mozda napojna ne moze da ti podnese
Ma samo uzmi usisivač i očisti računar od prašine detaljno i prestat će se restartovat i gasit.. Temperature su ti problem.
KRYSTAL je napisao/la:
Ma samo uzmi usisivač i očisti računar od prašine detaljno i prestat će se restartovat i gasit.. Temperature su ti problem.
I ja mislim da je do temperature, da je napojna otisla ne bi mogo nikako upalit racunar, a ima li neki program da vidim kolika mi je temperatura PC-a ?
Da bi provjerio temperaturu i rad napojna najlakše ti je da koristiš program AIDA64 Extreme Edition
DL LINK:
http://www.aida64.com/downloads
Klikni na to prvo

Kad skineš i instaliraš(nađi key na nekim warez stranicama ako hoćeš)pokreni program i klikni ovo računalo pa senzor i doćeš do potrebnih informacija

GL
1. Usisaj ( što većina reče )
2. Provjeri temperature
3. Provjeri ram, ako imaš dvije pločice, izvadi jednu po jednu pa vidi, jer čest je slučaj da prilikom takog restartovanja kompjutera ram ne radi kako treba. Ili ne radi, ili se slučajno pomjerio ako si ga udario ili slično
chuckie je napisao/la:
I ja mislim da je do temperature, da je napojna otisla ne bi mogo nikako upalit racunar, a ima li neki program da vidim kolika mi je temperatura PC-a ?
Skini Speccy i provjeri.
Mada sumnjam da je do temperature jer si napisao "nemogu ga upalit dok ga ne ugasim bar na pola sata. ", objasni malo tu rečenicu, kako ga ne možeš upaliti ? Dal' krenu kuleri raditi ? Dal' krene bootati ?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.