Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Poništeno pitanje 200 bodova

Kako se vratiti na XP

342 pregleda · 15 odgovora · otvorena 19.11.2011. u 15:15

Pozdrav, evo odlučio sam dići temu poslije višednevnog gubljenja živaca.

Znači posjedujem Linux Ubuntu 11.04 na laptopu, želim da se vratim na XP.

Za sad sam probao unetbootin i napravio bootabilan stick sa xp-om, kad restartam laptop piše:

" Automatic boot in 10 seconds "

i to mi odbrojava tako stalno, odbroji 10 pa onda još i tako u nedogled -.-

Nemam više ideju šta bi mogao uraditi i kako da ga formatiram pa da bootam usb.

* U obzir dolazi samo bootanje preko USB-a
Mislim da nisi napravio dobro taj bootabilan USB  
Da li si uopste odabrao da boota preko usb-a?
Jok eto nisam, pa nisam tol'ko retardiran -.-

100% sve uradio kako treba, ubačen bootloader na stick itd.

Treba mi neko ko je to već radio i zna kako treba, ne javljaj se ako ne znaš i NE DAJI MI TUTORIJALE GDJE IDE PREKO CD-ROMA, to i ja znam.
Nezz kako je raditi sa UBUNTU-om, ali valjda je BIOS slican kao i kod XP-a. Kad restartujes racunar, pritisnes DELETE. U BIOS-u namjesti da ti USB bude first device za pokretanje. nakon sto to namjestis, restartuj racunar, onda pritisni F8 ili F12. I onda ce ti poceti instalacija sa USB-a!

Evo malo sa Googleta:
Booting from the USB flash drive

Now that you have formatted your USB flash drive and installedthe boot files onto it, the next thing that you must do is to configure your PCto allow you to boot from the flash drive. This is all done through thecomputer's BIOS Setup. I can't give you specific instructions for this part,because every computer is different. I can give you a few pointers though.

You can access your computer's BIOS by pressing a specifickey immediately after you turn the PC on. The key varies, but it is usuallyeither [F1], [F2], or [Delete]. Once you are in the BIOS Setup, you shouldverify that all of your computer's USB options are enabled. This might includethings like support for legacy USB devices or support for USB 2.0. If there isa time out setting for USB devices, you should set it to the max to insure thatthe system doesn't time out while waiting on the USB device to boot.

Next, find the section on boot device priority. Normally, aUSB flash drive (which is usually listed as USB-HDD, but may be listed as aremovable device) will have a very low boot priority. If the USB flash drive'sboot priority is lower than the hard disk (listed as HDD) then the only timethe computer would ever boot off of the USB flash drive is if the system wereto fail to boot from the hard disk. You must therefore rearrange the bootdevice priority so that the flash drive has a higher priority than the harddrive.

Ako ne znas Engleski, ja cu ti prevesti pa poslati na PM. Samo javi!
Dok još imaš linux, na google kucaj model svog laptopa i poskidaj sve drivere koji postoje za njega.
Kad poskidaš lijepo to sve sprzi na CD , i krenes instalaciju Win XPa.
Stavi CD od XP u cd rom , rrj komp , namjesti da ti boota sa CD-a(stisneš F8 ili u BIOS-u namjestis first boot device na CD-rom , i pusti da se pokrene sa CD-a , formatiraj C: disk u NTFS , i pustiš da se win instalira.
Kad instalas win , kreneš sa instaliranjem Drivera.

Prvo instaliraj driver za Chipset , pa za Zvuk , pa grafiku , pa Lan.
I to je to.....
Restartaj komp i ako te pita za još koji komad HW-a da treba drivere instaliras ih i uzivaš   ....

HF 
Almir je napisao/la:
Jok eto nisam, pa nisam tol'ko retardiran -.-

100% sve uradio kako treba, ubačen bootloader na stick itd.

Treba mi neko ko je to već radio i zna kako treba, ne javljaj se ako ne znaš i NE DAJI MI TUTORIJALE GDJE IDE PREKO CD-ROMA, to i ja znam.
Odes kod frenda i prebacis

ili nadjes negdje vec gotov bootable XP Flash a linkove ti ne mogu dati WAREZ zabranjen
holyshit je napisao/la:
Dok još imaš linux, na google kucaj model svog laptopa i poskidaj sve drivere koji postoje za njega.
Kad poskidaš lijepo to sve sprzi na CD , i krenes instalaciju Win XPa.
Stavi CD od XP u cd rom , rrj komp , namjesti da ti boota sa CD-a(stisneš F8 ili u BIOS-u namjestis first boot device na CD-rom , i pusti da se pokrene sa CD-a , formatiraj C: disk u NTFS , i pustiš da se win instalira.
Kad instalas win , kreneš sa instaliranjem Drivera.

Prvo instaliraj driver za Chipset , pa za Zvuk , pa grafiku , pa Lan.
I to je to.....
Restartaj komp i ako te pita za još koji komad HW-a da treba drivere instaliras ih i uzivaš   ....

HF 
Aj pročitaj temu još jednom, cijelu, molim te 
Evo ti korak po korak...

1. Ubaci "Ubuntu live CD" i pokreni ono live testiranje.

2. Pokreni GPardted koje možeš naći vjerovatno u tabu "System > Administration" ( ne sjećam se ).

3. Markiraj HDD particiju (gdje ti je instaliran pravi ubuntu), i klikni Format.

__________ Ubuntu je obrisan___________

Idemo dalje..

1. Izvadi Ubuntu CD, ubaci XP CD i bootaj.

2. Obriši sve particije.

3. Napravi jednu particiju ili više.

3. Uradi Format napravljene particije (nemoj quick).

4. Dalje znaš i sam...

RADI 101 %, imam iskustvo sa linuxom od 2008. godine

Post dobio aplauz od nermin

Iskreno da ti kazem. Nemam iskustva sa tim. Ali evo sta bi ja uradio...

Ne znam jesi li fino Bootovao USB tako da evo tut na yt:

http://www.youtube.com/watch?v=8k4IDKTGwCk

Eh sad kako gdje sta?

Kod mene u Biosu imam da biram sta prvo da mi ucita ( vjerovatno imamo svi nzn)

Ubacis Usb, restartujes komp, F12 i nadjes tamo sta da ti pokrece pri startupu. Odes tamo i prebacis USB drive na Primary.

Kad ti kaze ono klikni enter bla bla ti udari po enteru. I trebo bi pocet instalirat XP.

GL
kako ste nedokazni i balite za bodovima pa gluposti valjate

momku treba preko usb a ne preko cd -_-
Halo idoli, ne šaljite mi Win aplikacije nego za Linux alooooooooooooooooooo ! Treba mi aplikacija koja na linuxu pravi bootabilan stick.

Post dobio šamar od KRYSTAL

Almir je napisao/la:
Halo idoli, ne šaljite mi Win aplikacije nego za Linux alooooooooooooooooooo ! Treba mi aplikacija koja na linuxu pravi bootabilan stick.
Kao što sam ti rekao na PM

Linux se briše Linuxom, ne briše se Linux sa Windowsom zbog formata NTFS i FAT32
Almir je napisao/la:
Lagano prošetaj do prijatelja i neka ti napravi bootabilan USB.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.