Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Koje sluške izabrati ?

489 pregleda · 21 odgovor · otvorena 13.11.2011. u 23:11

Eh ovako mogu dobiti dvoje sluške za istu cijenu, ali ne znam koje se više isplate i koje su bolje. 

Sennheiser HD 203 ili Steelseries Siberia Fullsize White V1 
Da vidimo
Sennheiser hd203
Slusalice zatvorenog tipa (sta to nama gamerima znaci, velika izolacija od ostatka svijeta, sjajne za igranje u bucnim prostorima, izoliraju od vecine spoljasnje buke)
2 godine fabricke garancije
Izmjenljive "skoljke za usi"
Ebay kaze da za taj model nema zamjenskih kablova (sto moze da bude problem u slucaju neke nezgode)

Steelseries siberia v1 (aka Icemat siberia)
Slusalice otvorenog tipa (znaci nema izolacije od spoljasnjeg svijeta, idealne za lan turnire na kojima morate da cujete svoje saigrace)
Bez infa o garanciji proizvodjaca (ss site me redirectuje na shop, tako da ne znam tacno da li je 1 ili 2 godine)

Dakle logika nam kaze otprilike ovo:
Sennheiser je jedan od najozbiljnijih prozvodjaca profesionalne (ali i opreme za nas smrtnike) audio opreme. Firma koja je medju najpoznatijim proizvodjacima vec decenijama. Rijetki su modeli koji su nekvalitetni, sam izgled vecine modela vam kaze "Ja sam napravljen da trajem"
Vecina modela ima jednostavno fantastican zvuk, iako su vjerovatno medju najskupljima, ali hej, kvalitet placamo (ili kako Skoti vole da kazu "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari".

Steelseries (Steelsound kako god vam volja)
Uvuceni u beskorisnu rasparavu sa jednim od najvecih proizvodjaca audio opreme na svijetu (Plantronics, oni momci sto rade za NASU), zbog dizajna Siberije (koji je navodno otkupljen od strane obe firme, od neke kineske firmice, koja je svoje slusalice prodavala neko vrijeme.... Bile su potpuno iste kao tadasnje icemat siberie, ali nakon nekog vremena misteriozno nestaju sa trzista).
Firma koja se probila zbog ludila koje je izazvala gaming revolucija krajem proslog vijeka. Firma koja je pocela sa prodajom podloga (takodje na jedan jako zanimljiv nacin, klasicnom kradjom ideja nekadasnjih kraljeva (fUnc industries, Everglide) ali hej to je bilo tad, ovo je danas.

Zakljucak:
Sve sto ti mi kazemo, moze ali i ne mora biti tacno. Cinjenice su da je sennheiser i dalje jedan od najmocnijih brandova u svijetu audio opreme, dok je Steelseries tu samo zato sto predstavljaju sponzore vecine poznatih gaming organizacija, te su prisutniji na ciljanom trzistu (hej, mi gameri smo sposobni da potrosimo ogromne svote novca za nesto sto nam u generalu obicno i nije bas previse potrebno).
Po kvalitetu, smatram da se ove 2 firme ne mogu porediti, ali onda dolazimo do problema prica i pricica velikog broja ljudi, koji nas na kraju obicno ubjede da trebamo da idemo sa vecinom, i kupimo nesto sto u stvari ne vrijedi toliko para.

Za kraj, ostavljam vam licnu listu najboljih slusalica za gaming:

Razer Barracuda (7.1) [mali info za sve one koji nisu upoznati sa razerovom prezentacijom ovog modela, momci iz razera su doveli jednog starog igraca half life-a, te su ga stavili na DM server, uz malu caku .... nije mogao da vidi modele igraca, pa sad...) :D
Speedlink Medusa (5.1 model, ne onaj nx krs)
onda posle toga mozete da dodate sve headsete koji se sa vasim limenim ljubimcem spajaju putem 5.1 ili 7.1 soundcarda (te samim tim nam nude PRAVI 5.1 ili 7.1 zvuk)

Ispod svega toga, dolaze raznorazne stereo slusalice koje nam prodaju maglu, nude softverska rijesenja 5.1 ili 7.1 zvuka, te svi oni proizvodjaci koji nam jednostavno kazu, ovo su STEREO slusalice i ne ocekujte cuda.

Nadam se da ste nesto naucili, ili makar se potrudili da procitate sve ovo :)

Moj licni izbor bi bio HD203, ali to tebe ne treba da brine previse :)
P.S Nisam koristio pomenuti model te se moja iskustva sa Sennheiserom svode na HD201, HD555, RS220, te naravno PC150 i PC160.

OJ KNJIGA :(

Post dobio aplauz od Soviet

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.