Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[FA] Pozdrav od novih moderatora i neka uputstva

1.702 pregleda · 91 odgovor · otvorena 21.10.2011. u 15:19

Kao prvo imate veliki pozdrav od TRL-a i mene i odmah se nadamo da cemo se lijepo, dugo i kvalitetno druziti. Neki me poznaju vise neki manje, ali uglavnom upoznacemo se vremenom. TRL-a vjerovatno svi znate, covjek koji zasluzuje veliki respect od svih nas, jedan od prvih ljudi koji su poceli sa Photoshopom na ovom portalu, o njegovim radovima je suvisno govoriti.

Kao sto je bilo i prije, FA cemo obogatiti razlicitim sadrzajem, kao npr contesti, tutorijali, diskusije, showoff, FA riznica itd.

Za pocetak smo predvidjeli 4 contesta svima vama dobro poznata. *
SOTM - Sig Of The Month
DOTM - Desktop Of The Month
POTM - Photography Of The Month
LAOTM - Large Art Of The Month

*conteste cemo dici pocetkom sljedeceg mjeseca, dakle u Novembru.

Tutorijale nastojte pisati sami, ali ako naidjete na neki dobar tutorijal na stranom jeziku zamolite autora da vam dopusti da prevedete njegov tutorijal na nas jezik.
Svakako pogledajte

FAQ Photoshop

Nastojacemo da podignemo neke diskusije, recimo 'Vas omiljeni alat u photoshopu' ili 'Koju tehniku preferirate'. Naravno, svaki kvalitetan odgovor bice nagradjen aplauzom, dok ce svaki spam biti sankcionisan samarom!

Obratite paznju na FA pravila, posebno jedno novo pravilo koje glasi:

1.4 Odgvori na PIC temi moraju sadrzavati najmanje 50 rijeci u svom sastavu, u suprotnom ce biti osamareni.

Lijep pozdrav do prvog contesta, a mozda i prije 
Mislsim da su izabrali pravog moderatora za g.ba FAN ART.
Dobro je sto su najavljeni contesti da raja moze pripremati radove.Ovaj podforum treba malo ''ozivit'' tako da neka diskusija bi dobro dosla.Poz ♥

Post dobio aplauz od aer0

Samaraj ti koliko hoces, opet ce se naci neko kome nije stalo do bodova i napisace Super, extra, dobri radovi itd. pa cete, vremenom, i vi prestati samarati takve postove. Napisao sam i ja slicno pravilo dok sam bio moderator, mislim da je bilo negdje oko 60-70 karaktera minimum, ali opet rijetko ko pocituje to pravilo.

I da, cestitke na moderatora 

Nek vam je sa srecom u buducemo radu ! 

♥

pa ne pisem esej
Sretno 

edit: jedna stvar... mislim da nije uredu traziti od svakog posta po 50 rijeci, po mom misljenju to je previse jer ne moze se svaki rad na isti nacin ocijeniti. Po mom misljenju ovo pravilo potpuno nepotrebno.

Kad ce LAOTM? :p

Daj i meni aplauz. =(

Sa srecom i da ne bude kao prije 2,3 DOTM-a i pauza od 6 mjeseci pa opet se neko sjeti da digne , daj da bude redovno i samim tim svakog mjeseca ce biti sve zanimljivije i zanimljivije što u DOTM-u tako i u ostalim kontestima !

Imate moju podršku za nagrade vezane za premium ili neki bod 

Lol 50 rijeci

jbt sta ja njemu imam pisati toliko o 2 slike 

ove conteste sto spremate to mi se svidja, potrudit cu se da ucestvujem u nekim od njih ako ne u svim ali eto

Barem ovo mozete smanjiti na 20 ili 30, ipak to je do vas

Sretno u daljem radu i nedajte se 8-)

- Sva pravila podržavam , ali oko ovog zadnjeg ste malo pretjerali . Neko može svoje mišljenje saopštiti sa 15-20 riječi . 50 je po mom mišljenu je i previše  .

Bilo bi realnije da ste stavili " Svaki post na PIC temi koji bude imao samo riječi tipa extra , prejako etc. , biće ošamaren od strane moderatora . " Valjda ste me razumijeli šta sam htio da kažem ! 

Usput , gl s' moderatorskom pozicijom !

cuj 50 pa daj neci biti odgovora na temi samo dodajte pravili molim vas pogledajte pravila foruma:Ko ce to citati?Napisali ste cijelu knjigu o tome daj uredite malo ovo da bude privlacnije za citati i krace.Sretno
Razumijem vas, mislite da je 50 rijeci 10 min pisanja, ali pogledajte post od KRY1337 on sadrzi 50+ rijeci, ako toliko ne mozete napisati o 2 rada, nemojte se baviti ovim vise..
Sve najbolje u buducem radu!! GL 

aer0 je napisao/la:
Razumijem vas, mislite da je 50 rijeci 10 min pisanja, ali pogledajte post od KRY1337 on sadrzi 50+ rijeci, ako toliko ne mozete napisati o 2 rada, nemojte se baviti ovim vise..
- Neko svoje mišljenje može da iznese sa 20 riječi , a da ga svi razumiju ! 

aer0 je napisao/la:
Neka stoji 50 riječi, a ne otvori neko temu i samo pišu valja, super, odlično, niko niti daje primjedbe, kritike, ništa, rijetko kad nađeš takav post. S ovim se smanjuje spam, ali i itekako pomaže podizaču teme da vidi šta se drugima sviđa/ne sviđa i slično 

+1 za (malu) reformaciju FA.

Pametno je ovo što ste rekli za 50 riječi.Napokon normalni će samo odgovarati i davati prijedloge/kritike one koje se osjete i vide.Nadajmo se da će biti puno manje postova "extra","gl samo nastavi".itd.Pokušajte biti od riječi da sve conteste ispoštujete na vrijeme tj da ne bude prepirki oko bodova nagrada i slično.Sretno svakako na dobijenim Moderatorima, pokušajte svoj posao odraditi maksimalno dobro moguće.Sretno u nastavku što se tiče FanArta 

Prvo, cestitke na moderatorima, a drugo : ne vidim razloga zasto se bunite protiv ovog pravila oko 50 rijeci ? Ne radim u PS nit znam o tome mnogo toga, ali bio sam aktivan na jednom forumu koji je po meni bio jedan od bolje uredjenih foruma(FanArt podforum je bio strasan, pravila su bila stroga ali su se postovala..zato je svaki clan sa tog foruma osvajao nagrade na raznoraznim net takmicenjima. Ja ne vidim smisla u postu "extra" "super" !? Ako se vec odlucis da izkomentarises tu temu, daj sugestiju/pohvalu/prijedlog autoru teme, da bi se u narednom izlaganju svojih radova jos vise potrudio. Mislim da su admini izabrali prave ljude za ovaj podforum(posebno se odnosi na TRL, mislim da svi znaju zasto je to tako). Nadam se da cete dosta dobro voditi ovaj podforum i zelim vam svu srecu u radu  Bilo bi odlicno da se ovi contesti REDOVNO odrzavaju, a ne da se zapuste nakon nekog vremena.

Jos jednom cestitke i puno srece.

btw. ako vas zanima forum( http://www.travian.ba , samo sto je sada u padu...odavno nisam bio tamo)

aer0 je napisao/la:
Možete računati od mene nagrade, tipa bodovi, premium (1-2). Organizujte što više kontesta. Takođe, trebalo bi oživiti i one "borbe", tj. izazivanje.

Obnovite VIP ekipu, obnovite one SM medalje, titule i slično.  Organizujte što više onih tema gdje će moderator dati render, a da korisnici postavljaju sigove/wallpapere na tu temu 

Ako šta treba tu sam. I iskrene čestitke, zaslužio si ga svojim zalaganjem. Samo nemoj zapostavit raju sa haxballa 

@E: Lijepo bi bilo da neko organizuje Paintomat, da vidimo paintskill. Dizali su J0k33r i ReaveNz prije godinu dana. Kao što justice reče, treba nam i nešto novo, što nigdje nije bilo 

Good Ideas boys 

Oživite ovaj podforum, dodajte još neke conteste kao nama svima poznati Paintomat, Slikomat, jer nismo svi vrsni za rad u PSu, a ovome se makar možemo i nasmijati.

Sretno, i nadam se da ćete i ispuniti ovo što ste zacrtali. Nemojte razočarati. 

Srećno u budućem radu. 

Hmmm... Novi modovi, kul, svaka cast onome ko stigne odrzavati dio portala svojom funkcijom.
No nesto su vam ti contesti, kako da kazem... Monotoni. :/
Fan Artu treba nesto novo, nesto dosad nevidjeno, jos od prije godinu i vise dok sam bio izabran za FA moda, imao sam u planu nesto pokusati, tj. bas to nesto novo, no stvari su se zakomplikovale u privatnom zivotu te sam bio primoran odreci se pozicije radi istih razloga. No to sve na stranu da ne skrecem sa teme. Ovako, nisam stvarno gledao ko sve ima novu poziciju ili sta vec, no zelim da prodiskutujem sa sadasnjim modovima (ne moraju to cak ni biti modovi) i sa elitnim drustvom FA skupine koja je ovdje vecini poznata, da realiziramo skup ili cak jedan mali dio mojih ideja, uglavnom da razmijenimo misljenja i da vidimo da li su moguca poboljsanja nekih od ideja.
Zasto ovo govorim?
Iz tog razloga sto ljude privlace noviteti, sto noviteti ljude potaknu i daju im vise snage i volje da rade ono sto vole. Javite mi se (spomenuti pojedinci) na PM, te da vidimo sta bi moglo da se realizira.
Novim modovima cestitam, be obzira na to sto su neki od njih ispoljili veci dio ljubomore dok sam ja bio na poziciji.
Uzivajte, ne budite prestrogi, to nikom ne treba i odrzite ovaj sajt zivim, jer mnogima je ovo vise nego jedan obicni sajt.  Toliko.

EDIT: Na zahtjev administracije.

Radi se o sljedecem, kao sto sam spomenuo, jos ranije sam imao eventualna 3 projekta na umu.

1. Pod nazivom: Try 2 Copy Me!
Tema projekta je postavljanje rada moda ili elitnog clana FA skupine, krace receno osobe koja je izvanredna u umjetnom svjetlu.
Cilj je da prijavljeni pokusaju da naprave rad koji je sto slicniji originalu (originalni rad bi imao na sebi watermark tako da je teze doci do ripovanja), te naravno da uz rad prilozi psd fajl. Najbolji kopirani rad se nagradjuje.

2. Pod nazivom: Show Me How!
Tema drugog projekta jeste da member prilozi odredjenu sliku, te da trazi od ostalih clanova pojasnjenje (citaj tutorial) o tome kako da napravi tu sliku ili kako da primjeni efekte i sl. kao sto su na slici. Najbolje pojasnjenje/tut se nagradjuje.

3. Pod nazivom: I Need Material
Cilj treceg projekta jeste da kada tema bude otvorena ostali memberi traze potrebni materijal za PS (poput brusheva, patterna, stock slika itd.) ostali memberi odgovaraju na temu sa prilozenim materijalom i budu nagradjivani aplauzima.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.