Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

RAM ugradnja

123 pregleda · 6 odgovora · otvorena 18.10.2011. u 16:12

Pozdrav ljudi,
Kao sto i sam naziv teme kaze, trebam da ugradim / dogradim PC sa jos 2 GB rama.
Trenutno u PC su mi dvije plocice po 1GB ( ukupno 2 GB) i to

"Super Talent PC5300 DDR2-667 1GB"

E sad me zanima koja su pravila prilikom dogradjivanja.
Da li moram ugraditi jos dvije iste plocice ?
ili jednu plocicu od 2 GB ali iste marke ? Kako to funkcionise ?

Hvala
Proizvođač nije važan,ali ako ti je od 533mhz ram a taj novi npr od 800mhz, tih 800mhz se spušta na 533mhz tj, veća se frenkvencija spušta na manju

Post dobio aplauz od skile

Vidi, ako uzimaš 2GB rama na 1 pločici, više će ti se grijati ram, dok je 2GB na 2 pločice "bolje" hajmo reći. Nego kod ugradnje, moraš da gledaš :

1. Koji ti je trenutno ram? Znači kod tebe je DDR2, moraš uzeti DDR2, jer ti vjerovatno ne odgovara nijedan drugi.

2. Provjeri koliko ti je slotova ostalo na matičnoj ploči.

3. Potrudi se da nađeš ram iste frekvencije, kod tebe je 667. Jer često se dešava kada su različite frekvencije da ne rade kako treba.

Eto to je to na što trebaš obratiti pažnju. 

Post dobio aplauz od skile

Techeran je napisao/la:
Proizvođač nije važan,ali ako ti je od 533mhz ram a taj novi npr od 800mhz, tih 800mhz se spušta na 533mhz tj, veća se frenkvencija spušta na manju
DDR- 667 znaci ugl mogu kupiti i jednu plocicu od 2 GB ali da bude 667 MHZ ?

@tiete

ima dovoljno mjesta na maticnoj, ugl fora je da su ddr2 i isto mhz, sad manje vise jel jedna od 2 gb ili 2je od 1 GB :P
Savage je napisao/la:

@tiete

ima dovoljno mjesta na maticnoj, ugl fora je da su ddr2 i isto mhz, sad manje vise jel jedna od 2 gb ili 2je od 1 GB 
Da,samo nađi iste frenkvencije. 
Savage je napisao/la:

@tiete

ima dovoljno mjesta na maticnoj, ugl fora je da su ddr2 i isto mhz, sad manje vise jel jedna od 2 gb ili 2je od 1 GB 
Ja sam ti čisto rekao, ako možeš naći, bolje ti je staviti 2 pločice po 1GB. 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.