Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

S

189 pregleda · 8 odgovora · otvorena 21.10.2011. u 15:42

Eh evo ovako . Kao sto znate ranije sam imao onaj problem sa restartovanjem racunara . Sada je opet ali znam do cega je sinoc sam otvorio komp sve fino uglanco i ocistio . I kada sam komp. upalio jos nisam zatvrio kuciste i da vidim jel fino RAM ubacen dotaknem sarafcigerom on se restart . :S .
Probao sam promjenit slotove ali nista . RAM JE NOV .
Sada barem znam do cega je .
~ Neko help ? (:
Edit: Pa citajte malo . :S To mi se i prije dogadjalo ali nisam znao do cega je sada znam . :S Znaci restartovao mi se i otvorim da obrisem i upalim komp. i dotaknem ram i on se restart . :S
Halali ga slobodno. Sada kupi novi ram. Vjerovatno si napravio spoj. To se dobije kada se dira na svoju ruku a nema se pojma, no hard feelings. Jeftinije ti je bilo da odneses u servis. Samo ne znam odakle ti ideja da sarafcigerom diras ram u upaljenom racunaru. Sada da krenemo na analizu. Kada palis komp, da li ti se cuje piskutanje koje prekida ? Mozda ce ti ovaj link pomoci: http://www.youtube.com/watch?v=1dZUhxV9ju8&feature=related

Post dobio aplauz od KRYSTAL

Jedino što možeš jest otvoriti prozor i zafrljakat taj ram kolko god možeš, pa gdje češ pod naponom dirati komponente "željezom" (šarafcigerom).

Fino se ugasi računar kad hoćeš preturat unutra 
Pa normalno da će se restartovati kad si napravio spoj
nije sarafciger za svakog

Post dobio šamar od KRYSTAL

trebao si dotaknuti kuciste da se razelektrises ovako si garant ostetio ram
M1X1 je napisao/la:
trebao si dotaknuti kuciste da se razelektrises ovako si garant ostetio ram
Da, ali treba unutrasnji ne vanjski (ne znaju svi).
Svi vi iznad mene(većina) ste se rodili naučeni i nikada nista ništa pokvarili i sve vam ide od ruke.

Ljudi dragi, svakome se desi da pogriješi, samo treba učiti na greškama.

Dok je računar upaljen te su komponente, logično, pod naponom ne treba ni prašinu čistiti a ne dirati komponente.Dalje, uzmeš RAM i odneseš kod prijatelja da budeš 100% siguran da si ga uništio, mada si i ovako poprilično siguran.RAm se naravno mora slagati sa tom pločom (DDR2 RAM može samo na ploču na koju ide DDR2 RAM).

Samo do RAMa i može biti ako si ga tek zamijeni i dirao šarafcigerom.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.