Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

RAM memorija?

320 pregleda · 15 odgovora · otvorena 16.01.2012. u 00:20

Imam dvije vrste memorije oko kojih se dvoumim

1. Kingston Memory Hyperx KHX1600C9D3/4G 4GB DDR3 1600MHz PC3 12800 Non ECC 240 pin

http://www.thrift-king.com/hardware/memory-products/kingston-memory-hyperx-khx1600c9d3-4g-4gb-ddr3-1600mhz-pc3-12800-non-ecc-240-pin.html

2. Kingston Hyper-X blu DDR3 1600

http://wccftech.com/review/kingston-hyper-x-blu-ddr3-1600-review/

ova prva je iz jednog dijela, a ova druga 2x2GB uz to da u tim specifikacijama je navode kao da je dobra za igre, ali je jeftinija 10-tak maraka od prve

koja je bolja...
Ja bi uzeo ovu drugu 8-)

Post dobio šamar od KRYSTAL

Uzmi sta ti je ćejf, jel vidis da su po performasama identicni skoro.

btw. Uzmi najjeftiniji ram sto postoji, jer nisi ti nikakav overkloker da ti treba nesto specijalno.
brick je napisao/la:
Uzmi sta ti je ćejf, jel vidis da su po performasama identicni skoro.

btw. Uzmi najjeftiniji ram sto postoji, jer nisi ti nikakav overkloker da ti treba nesto specijalno.
performanse skroz iste, samo jedna je 1x4GB, druga 2x2GB

ja i onako ne igram nista drugo osim PES-a, menadzera i sl.
Nitrox je napisao/la:
Uzmi prvu , iz jednog djela je jbg xD
Sinko bolje ce raditi 2x2 u dual channelu nego 1x4
je napisao/la:
Sinko bolje ce raditi 2x2 u dual channelu nego 1x4
Ko to kaže?
yoyeTM87 je napisao/la:
Ko to kaže?
Tako je jednostavno, zbog dual channela. 1 ram stick od 1600MHz nece raditi na 1600MHz nego na 800MHz, kada su 2 iste brzine i u dual channelu eh onda je 1600
Jeftinija je vjerovatno sto nema ECC (error check and corection), ovo je karakteristicno da imaju samo memorije predvidjene za servere. Svejedno sta god uzmes radice dobro ma da bih ja uzeo 1 modul i dodao jos jedan kad budem imao kesa, bze zauzeti 2 mjesta....
ja bi ti preporucio da uzmes prvi jer ako poslje opet skupis para mozes npr. kupit jos 2GB rama i dodati,al ako uzmes 2x2GB neces moci :D
Ako zelis poslije nadogradjivati RAM i ako ti maticna podrzava,kupi ovaj 1x4GB pa da imas poslije mjesta za nadogradjivanje,

Ako imas neku slabiju maticnu koja podrzava max npr 4GB RAMa uzmi ove 2x2GB RAM,jer ti u DUAL channel modu uvijek brzi ram.

Cini mi se da mi je davno neki mod ili member sa g.ba reko da valjda 1x4GB imaju protok od 64 bita/sec a dvije plocice RAMa 2x64bit/sec(znaci 128bit/sec) i znaci da je dual channel uvijek brzi ali to nisam siguran,ako grijesim nek me ispravi neko :|
Ja imam Hyper -x blue memorija je super .
Uzmi drugu zato sto radi u dual chanel-u.
Bolje je 2×2 nego 1×4 !
Uzmi 1x4 ih razloga ako ces imati 2x4 na 1600 bezveze bubam i poslje oces nadogradjivati sa pr. 800 onda ti ovih 1x4 pada u vodu i raditi ce na 800 a i kada imas 1x4 onda ti sav ram uzima sa jednog slote sto usputno ne opterecuje maticnu koliko 2x4 jer onda uzima ram sa 2 slota, ovako kada je 1 slot bolje komp radi

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.