Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Pomoc: 4GB Ram samo 3.12 za koristenje

225 pregleda · 2 odgovora · otvorena 19.03.2012. u 20:35

Poz ljudi. Imam 4GB rama a pise da imam samo 3.12 GB na raspolaganju. Imao sam 32 bit verziju pa sam instalirao 64 bitnu, maticna mi podrzava 64 bitnu. A i nakon instalacije WIN 7 64 bita opet isto sranje. Razumijem da nesto rama ide na hardwer i graficku ali ne ide nikako 900mega. Citao sam da po 1 GB rama 50 mega ide na hardwer.

CPU je intel pentium d 930, maticna asus p5ld-vm. Bios je ami od 2006, ali nea Boga da je updatetujem, sve sam pokusao 2 dana, pokusao sam sa asus update ali pise nesto da nije uredan .rom za update neko sranje. Dobro mi doslo to rama vise jer je komp spor ko puz, kad dignem fraps i wow sve se sjebe. da ne govorim kad radim u vegasu ili camtaziji, uzas.

nesto sam citao o overclocku, ios remapping i to ali iskreno receno neam pojma o tome. imal ko nekih ideja. in sam tek instalirao, komp je prazan ali opet nest sporo vercera, znam maticna i cpu je star ali dovoljno da malo brze vercera.
hvala
Ja sam baš jučer digao sebi novi sistem.

Windows 7 Ultimate 64x i taj problem je rješen.

Kada odem na My Computer / Properties, pisalo mi je "Installed Memory (RAM): 4.00GB (3.50GB usable)"

Nebitno što je tebi 3.10 GB ili koliko već, npr. Riji je 3.25 GB.

Uglavnom taj se "problem" rješava instalacijom 64x operativnog sistema.

Jedino što ti mogu predložiti je da skineš novi Windows 7 64x i pokušaš oboriti sistem.

( Btw nebi bilo loše da uslikaš properties My Computera da svi vidimo kako to izgleda. )

Post dobio aplauz od KRYSTAL

To ti uzima 900 mb za integrisanu grafičku (shared memoriju) uđi u bios u imaš da odabereš kolko hočeš da ti uzima shared memorije za grafičku.

Post dobio aplauz od KRYSTAL

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.