Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

3 Best Buy konfe

232 pregleda · 13 odgovora · otvorena 19.06.2012. u 13:11

Evo sastavio sam po meni 3 best buy konfe.Ako ima ko sta da doda nek slobodno doda

INTEL CELERON DUAL CORE G530 2.4GHz
MB MSI H61M-P21 B3
DDR III 4GB 1333MHz TRANSCEND
HDD 3.5" 320GB WD SATA2 16MB RC
KUĆIŠTE CODEGEN Q3340-A11 450W
DVD RW LG GH22NS70 SATA

489KM

Pc za osnovne potrebe za poneke igre kao LoL,CS znaci samo slabije igre mogu na ovu konfu jer je grafa integrusa.4GB rama sasvim dovoljno razlika u cijeni 4GB i 2 GB je oko 11KM znaci ispativije je uzat 4GB

AMD ATHLON II X3 455 BOX 3,30GHz
MB ASUS M5A78L-M LX/C/SI
VGA SAPPHIRE ATI HD6750 1GB/DDR5/128bit
HDD 3.5" 320GB WD SATA2 16MB RC
KUĆIŠTE COOLER MASTER ELITE 334U 460W
DVD RW LG GH22NS70 SATA

857KM

Dobar procesor koji se moze unlockat u Athlon X4 ili ako imate srece u Phenom II X4 B55.Sjajna graficka koja ce sve nove igre poginiti na med/high detaljima na rezi do 1440x900.4GB rama sasvim dovoljno.

INTEL CORE i5-2320
MB ASUS P8H61-M LE
VGA POWERCOLOR ATI HD6870 1GB/DDR5/256bit
KUĆIŠTE THERMALTAKE COMMANDER MS-I USB3.0x1
HDD 3.5" 500GB WD Caviar Blue SATA3 16MB
NAPOJNA JEDINICA FORTRON 500W HEXA 500
DVD RW LG GH22NS70 SATA
1329KM

sjajan komp koji ce sve igre na ultra vrtiti osim mozda bf3 gdje ce morat high na Full HD

sastavljeno u plusu

izbor im je ocajan nemaju nicega na stanju ovo je jedva sastavljeno u imtecu npr vidim cijenu ivy bridgea za 100KM skuplji neg i5 2500k (mislim na i5 3570k) sto je stvarno sramota dok kod hrvata cijena je tu negdje
U plusu cesto na stranici bude na stanju, dodes u shop(ja sam na Ilidzi par puta bio) nema vecinu stvari koje su tamo(plus.ba) istaknute "na stanju". Sto se tice konfiguracija nisam nesto strucan, ali sto se tice prvog konfa, tesko da bi mogao pokretati LoL, a dok CS naravno da moze ali da igras sa fpsom 30.
Nisu lose konfe , ova zadnja kosta ko moja krntija prije 2 godine -.- ,
a sto se rama tice DDR2 i DDR3 koje su razlike , i moze li se ovim konfama dodati jos rama da bude 8 gb?
Gta_player je napisao/la:
Nisu lose konfe , ova zadnja kosta ko moja krntija prije 2 godine -.- ,
a sto se rama tice DDR2 i DDR3 koje su razlike , i moze li se ovim konfama dodati jos rama da bude 8 gb?
Momak je napravio konfe samo ovako po svojoj bolji i kako on misli sta je najbolje ti mozes staviti kolko hoces , naravno ako to ploca podrzava.

Cekamo bricka da vidimo sta on misli
chaseN1 je napisao/la:
U plusu cesto na stranici bude na stanju, dodes u shop(ja sam na Ilidzi par puta bio) nema vecinu stvari koje su tamo(plus.ba) istaknute "na stanju". Sto se tice konfiguracija nisam nesto strucan, ali sto se tice prvog konfa, tesko da bi mogao pokretati LoL, a dok CS naravno da moze ali da igras sa fpsom 30.
moze vjeruj mi integrusa je u rangu sa HD5450 koja drzi CS 100 fps a ako moja integrusa na lapu X3100 drzi lola na 25 fps moze ovo drzat 100%
4GB rama nije dovoljno za BF3. To ti garantujem.
Kupujem PC akoBogda krajem raspusta, al' od ovoga ne bih ništa izabrao, jer nije ovo provjereno, nek brick pobolje objasni. I u plusu skontas sta ces uzet odes tamo kad nema. Toga me najviše strah kad budem kupov'o, pa ne znam gdje cu uzimat
Extornia je napisao/la:
jeste sa 8GB samo se mape brze ucitavaju
federe je napisao/la:
jeste sa 8GB samo se mape brze ucitavaju
Ne, pogresno. Pokusaj igrati BF3 sa i5 2500k i pokreni igru sa 4gb i sa 8gb, osjetit ces razliku. Nece mi lik (govorim o tebi) sa prastarom konfom govoriti da nisam u pravu.
Extornia je napisao/la:
Ne, pogresno. Pokusaj igrati BF3 sa i5 2500k i pokreni igru sa 4gb i sa 8gb, osjetit ces razliku. Nece mi lik (govorim o tebi) sa prastarom konfom govoriti da nisam u pravu.
oprosti covjece nemoj me ubit pls ;)
Extornia je napisao/la:
Ja imam 4 Gb rama i Intel i5 2500 i vrtim BF3 bez ikakvih problema na visokim postavkama.
Razlike između 4 Gb i 8 gb ima samo je malo primjetna
Extornia je napisao/la:
gotovo nikakva razlike izmedju 4 i 8 GB rama u BF3 multiplayeru
probao sam bas kod druga lik kad izvadi plocicu od 4GB samo mu sporije loadira mapu i to je to ostalo sve isto
mersimthebody je napisao/la:
gotovo nikakva razlike izmedju 4 i 8 GB rama u BF3 multiplayeru
probao sam bas kod druga lik kad izvadi plocicu od 4GB samo mu sporije loadira mapu i to je to ostalo sve isto
eto coek testao jos i znm da sam citao po bugu da nema nikakve rezlike osim loadanja mapa
Yah. Probaj na ultri.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.