Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Intel GMA 3100

132 pregleda · 16 odgovora · otvorena 14.10.2011. u 14:45

Pozdrav

Imam graficku Intel GMA 3100.
Znam da je sranje,ali sta cu Eh sad,kako da podesim ono u options,kako da iskljucim vsnyc,kako da podesim sve one opcije,da mi poveca FPS. K'o pomogne,aplauz. hvala
Kako ne moze ?
For Microsoft Windows 2000/98/98SE/Me/NT*:

Access the OpenGL settings here: Start » Settings » Control Panel » Display » Settings » Advanced » Intel® Extreme Graphics or Intel® Graphics Media Accelerator Driver tab » Graphics Properties... » OpenGL or 3D Settings.
To disable vsync, set Asynchronous Flip to On and click Apply.
For Microsoft Windows Vista* and Windows 7*:

Access the OpenGL settings here: Start » Control Panel » Personalization (or Appearance and Personalization » Personalization) » Display Settings » Advanced Settings » Intel® Graphics Media Accelerator Driver tab » Graphics Properties... » 3D Settings.
For Microsoft Windows XP*:

Access the OpenGL settings here: Start » Control Panel » Display (or Appearance and Themes » Display) » Settings » Advanced » Intel® Extreme Graphics or Intel® Graphics Media Accelerator Driver tab » Graphics Properties... » OpenGL or 3D Settings.

valjda se znas snaci, engleski
pa nadi vsync, u OpenGL or 3D Settings i idi force off
orochiiiii je napisao/la:
For Microsoft Windows 2000/98/98SE/Me/NT*:

Access the OpenGL settings here: Start » Settings » Control Panel » Display » Settings » Advanced » Intel® Extreme Graphics or Intel® Graphics Media Accelerator Driver tab » Graphics Properties... » OpenGL or 3D Settings.
For Microsoft Windows Vista* and Windows 7*:

Access the OpenGL settings here: Start » Control Panel » Personalization (or Appearance and Personalization » Personalization) » Display Settings » Advanced Settings » Intel® Graphics Media Accelerator Driver tab » Graphics Properties... » 3D Settings.
For Microsoft Windows XP*:

Access the OpenGL settings here: Start » Control Panel » Display (or Appearance and Themes » Display) » Settings » Advanced » Intel® Extreme Graphics or Intel® Graphics Media Accelerator Driver tab » Graphics Properties... » OpenGL or 3D Settings.

valjda se znas snaci, engleski
pa nadi vsync, u OpenGL or 3D Settings i idi force off
Ma to sam i uradio ...
Ali zanimaju me ove ostale opcije,kontas ?
Blackout_ je napisao/la:
Ma to sam i uradio ...
Ali zanimaju me ove ostale opcije,kontas ?
Prije par mjeseci si dizao temu ?
http://gamers.ba/forum/1/144415/1/fps-u-cs/

Ako ti nešto nije jasno, pošalji teamviewer na inbox.
eX je napisao/la:
Prije par mjeseci si dizao temu ?
http://gamers.ba/forum/1/144415/1/fps-u-cs/

Ako ti nešto nije jasno, pošalji teamviewer na inbox.
Pa i jesam,to je bilo za vsnyc.
Ali sada pitam,kako da podesim one ostale opcije u optionsu.

Mozes li mi ovako reci,nema se tu nista preko teama radit'.

I stvarno,nije bilo potrebno za tim,da dajes link od teme,kad sam ja to pravio :S Ali uredu
Blackout_ je napisao/la:

I stvarno,nije bilo potrebno za tim,da dajes link od teme,kad sam ja to pravio :S Ali uredu
Te dodatne ti opcije baš ništa ne znače, znam iz iskustva.
I ja imam integrisanu grafičku, i kako god da ih postavim bude isto. Jedina razlika s osjeti kad isključim Vsync.
Ako želiš veći fps u cs-u kucaj u konzolu hud_saytext 0 i povećat će ti se za nekih 20-25. Sretno i javi ako uspije.
Sindrom1ran je napisao/la:
Te dodatne ti opcije baš ništa ne znače, znam iz iskustva.
I ja imam integrisanu grafičku, i kako god da ih postavim bude isto. Jedina razlika s osjeti kad isključim Vsync.
Ako želiš veći fps u cs-u kucaj u konzolu hud_saytext 0 i povećat će ti se za nekih 20-25. Sretno i javi ako uspije.
Mislis da to i ne kucam ?

hud_saytext 0 ?
Blackout_ je napisao/la:

Pročitaj sadržaj teme, mislim da si 90% toga tražio tamo, počevši da si tražio odgovor na vsync. Al' nebitno.

Isključi sve, anti-aliasing i ostalo, podesi na optimal performance, obavezno tokom igranja isključi net_graph ,jer ti jede fps, posebno net_graph 2 i 1 i koristi cl_showfps 1 .

Podesi i performance options na best performance [ http://pokit.org/get/?1528469e1d1c402f8242c53002a29b00.jpg ]

U krajnjem slučaju u launch commands kucaj "-dxlevel 80" ( bez navodnika ) ili -dxlevel 81, možeš i 70 ... tj. da ti cs radi sa directx 7 ili 8, 8.1 , što će jako utjecati na grafiku, ali će dignuti fps.

Što se tiče postavki GMA 3100 , kažem ti, sve na minimum.
Blackout_ je napisao/la:
Mislis da to i ne kucam ?

hud_saytext 0 ?
Po opcijama grafičke ništa ne diraj, neće ti pomoći, a u konzolu napiši hud_saytext 0 , to će da ti poveća fps za nekih 20-25 . Javi ako bude bolje.
na integrisanim grafama ne mozes iskljuciti vsync nikako
tako da kucaj u konzolu
rate 25k
cl_cmdrate i cl_Updaterate 101
fps_max 101
fps_modem 101
net_graph 3 radi preglednosti ili reinstall cs i samo ubaci highfps cfg i to je to
imas integrisanu graficku i pomiri se s tim da ce igrati na low fps. jedino sto bi ti moglo pomoci (kao i meni) jeste da skines game booster i tune-up i sve popalis. ja tako na ut2004 imam 120fps
TRL je napisao/la:
imas integrisanu graficku i pomiri se s tim da ce igrati na low fps. jedino sto bi ti moglo pomoci (kao i meni) jeste da skines game booster i tune-up i sve popalis. ja tako na ut2004 imam 120fps
Low FPS.
Sad sam namjestio,max. FPS mi je sad 200.

Od 60 pa do 200 Ako hocete sliku,a u Gamemenu,mi je 450
Jednostavno nikako, ja imam Intel GMA 450 i fps 100 pa pada, kada je bio xp bio je fps 60 zakucan a na win 7 ponekad dodje do 100.
Nermin je napisao/la:
Jednostavno nikako, ja imam Intel GMA 450 i fps 100 pa pada, kada je bio xp bio je fps 60 zakucan a na win 7 ponekad dodje do 100.
Ako nevjerujes,hoces sliku pa da ti pokazem ?

U igri, i u Gamemenu,ak' nevjerujes

BTW.ovdje moze LOCK,skonta'o sam kako i sta
Shvatam tvoj problem iako imam ati radeon 9600xt vio 256mb ne mogu zakucat fps na 100 previse varira nije dovoljno jak procesor medjutim zvizni kartu na best performance i udari fps_max 60 u konzolu tako da ti je bliza uvijek 60, bolje tako nego da varira kao prije meni izmedju 20-90.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.