Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Pregoreo procesor ?

121 pregled · 4 odgovora · otvorena 17.10.2011. u 09:04

Pozdrav momci, imam jedno kratko pitanje, nisam bas strucan oko toga, pa se nadam vasem odgovoru. Naime, sestri mi je racunar krepao, otvorio sam kuciste, i kada hocu da upalim racunar, cooler na processoru samo pokusa da se okrene, al kao da nema snage ili je on otisao, uglavnom on neradi, a sad me zanima da li je to do napajanja, ili je krepao cooler ili procesor ? Hvala unaprijed.
Ma najvjerovatnije ti je otišlo napajanje ili onaj tranformator el. energije na kablu, takođe moguće da ti je i procesor crkao u isto vrijeme .
Provjeri da li ti gori neko svijetlo na maticnoj odnosno pokusaj tu svoju napojnu kod nekog drugog .
Prije manje od tri mjeseca, ja sam imao isti problem i nisam uspio sam riješiti do čega je.Kad sam odnio u servis, ljudi su mi rekli da mi je pregorila ploča(a ja sam bio ubijeđen da je napajanje).

Isto tako mislim da je i tebi ploča otišla u vječna lovišta.Ako imaš nekoga sa PC om blizu, probaj na njegov računar prebaciti napajanje, grafičku karticu, i RAM ako je isti , naravno sve dio po dio da znaš ako ne upali do čega je tj. koja komponenta nije ispravna.

Ako nije niti jedna od navedenih, otišla ti je ploča ili jako jako mala vjerovatnost da je procesor.
Probaj prvo da stavis neki drugi aktivni kuler pa cemo nastavit da pricamo 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.