Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 25 bodova

Izbor za napajanje

152 pregleda · 4 odgovora · otvorena 23.12.2011. u 13:01

Složio sam sljedeću konfu koju planiram uzet:

MB SAPPHIRE AMD 760G 52030-02-40G AM3 - 91KM
Procesor | CPU AMD Athlon II X3 425 2.7GHz L2=1.5MB AM3 BOX - 134KM
Grafička Kartica | VGA SAPPHIRE ATI HD6670 1GB DDR3 DVI/HDMI LITE 11192-07-20G - 138KM
RAM | G.SKILL 4 GB DDR3-1333, - 30KM
Hard Disk | HDD 500 GB | WD5000AAKS, SATA-2, 7200 rpm - 155KM
DVD-RW SONY | AD-7260S/7280S, SATA, all format, bulk, black - 32KM

Eh sad me zanima da li uz ovo može da ide kućište u kompletu sa napajanjem od 450W?

I ako ne, da mi pojasni malo šta od ovih navedenih komponenata vuče najviše struje da je potrebno neko jače napajanje?

Cijene su iz geneleca (bez pdv-a)
A koje je kuciste i napojna, pretpostavljam da je Codagen ili MS, moci ce izdrzati to, nema tu nekog velikog potrosaca, ta graficka ne trosi puno...
Napojna od 450 w koja dolazi uz kučište će moći podržati takvu konfiguraciju. Problem je u tome što uz kučište dolaze veoma slabog kvaliteta napojne , bez mnogo zaštita kao od prevelikog napona, prevelike temperature, prevelike struje itd...
Ja bi ti preporučio da skupiš , ili dodaš još para za Brendiranu Napojnu. 
Soviet je napisao/la:
A koje je kuciste i napojna, pretpostavljam da je Codagen ili MS, moci ce izdrzati to, nema tu nekog velikog potrosaca, ta graficka ne trosi puno...
Kućište je: FRONTIER PE01A-BK/BK 450W midi-tower black
Rješenje
http://www.thermaltake.outervision.com/Power

ja kako sam izracunao komplet konfiguracija ne vuce vise od 260W
tako da neces imat problema da je guras ni sa standardnim napajanjem koje dodje uz kuciste 

Medjutim ako hoces da provjeris i tacno izracunas uvrsti podatke klikni "Calculate" i uzivaj 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.