Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

[PC problem] Temperatura !

230 pregleda · 15 odgovora · otvorena 24.12.2011. u 22:01

Pozdrav gameri . Imam veeeliki problem,naime temperatura u mom PCu je od 18-23 i to + je overclockan, i svako malo mi se komp. restartuje.

Šta da radim,help ? 
Ne kontam te. Moj procesor nije clockan pa ima temperaturu 44C, a kad pokrenem neku igru skoči do 60C. 
Moj savjet kad je vec takva kakva jeste da uzmes flasicu sa sprej pumpicom naspes ledene vode i povremeno poprskas CPU hladnjak radi 100% kod mene je tako i temperatura je ispod 10°C

@Kemo
IQ < Broja cipela

@tema
jesi siguran da ti je temperatura 25°C sta si koristio za ocitavanje iste

temperatura ne mora biti glavni uzrok resetovanja trebao bi pregledat ostatak komponenti da nema neka "GRESKA" 
Jao meni
temperatura 30-40
grafiče 60 ...
tebi overclokan 20 ma bježi ba

Otvori ga malo očisti možda se još spusti.:D
Ne kontam u čemu je fazon  Da li pokušavaš da privučeš pažnju da imaš prejjak računar ili  Takva temperatura je idealna jedino ako se ne kontaš na to grijat. Uglavnom to nije problem i nije bilo potrebe da dižeš ovakvu temu .

EDIT: Nisam fino formulisao odgovor al nmvz
Uglavnom računar ti se ne restartuje zbog temperature sigurno, pregledaj sa Antivirusom da nemaš virusa.

Post dobio šamar od KRYSTAL

Helo,guys ?

PC je karina moja,Intel Celeron 430,1 GB ram, Intel GMA 3100,i ovaj PC koristim samo radi CSa i LOLa.

Pitanje je :
Da li je ovo niska temperatura,+ proc. je overclockan pošto stalno se restartuje,ali ne znam da li je do temperature. 
742 je napisao/la:
Ne kontam u čemu je fazon  Da li pokušavaš da privučeš pažnju da imaš prejjak računar ili  Takva temperatura je idealna jedino ako se ne kontaš na to grijat. Uglavnom to nije problem i nije bilo potrebe da dižeš ovakvu temu .

EDIT: Nisam fino formulisao odgovor al nmvz
Uglavnom računar ti se ne restartuje zbog temperature sigurno, pregledaj sa Antivirusom da nemaš virusa.
Pročitaj post?

Piše da mu se restartuje računar!
to sto ti se restartuje pokusaj provjerit kablove dali su uredno skopcani..
Prijatelju overlockaj ga jos slobe ....

20 temperatura ti je normala

Kažeš overclockan, znači RAM otpada, ostaje procesor. On ti se najvjerovatnije pregrijava previše i dolazi do restartovanja. Kada si zadnji put mjenjao termalnu pastu? Ako nisi odavno, trebao bi pod hitno, da taj hladnjak malo bolje hladi.

Btw. Ko ti je Overclockao procesor, neko sa iskustvom ili neki laik?

Edit: Temperaturu procesora jesil gledao, samo si rekao temperaturu računara?
Ali,zašto se svako - malo PC restartuje,mislio sam da je do temperature ali .. 

BTW. u većini slučajeva,restartuje se samo kad' igram igrice,bilo da je GTA SA : ili CS . 
Ja nebih rekao da ti je do temperature što se rr al hajde, probaj sa reinstalacijom osa.

Meni je temperatura 83C u ovom trenutnu pa se ne restartuje ..
Pogledaj da nemas kakvih virusa jer druze to je predobra temperatura , ne vjerujem da moze manja biti od te na overclock.
Zezas na sigurno !
WonderBoy je napisao/la:
Moj savjet kad je vec takva kakva jeste da uzmes flasicu sa sprej pumpicom naspes ledene vode i povremeno poprskas CPU hladnjak radi 100% kod mene je tako i temperatura je ispod 10°C

@Kemo
IQ < Broja cipela

@tema
jesi siguran da ti je temperatura 25°C sta si koristio za ocitavanje iste

temperatura ne mora biti glavni uzrok resetovanja trebao bi pregledat ostatak komponenti da nema neka "GRESKA" 
Izvini tebi ispod 10 stepeni.Kako ti inace radi komp??
Il imas zamrzivac u centralnoj.

Moguce je da ti sistem nije uradu a tempratura je dobra
Neka od komponenti ti nije ispravna ili ti prikazuje pogrešnu temperaturu..Ipak ti prečisti PC! 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.