Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Max Temperatura ???

177 pregleda · 6 odgovora · otvorena 05.04.2011. u 22:19

Konfiguraciju mozete vidjeti na mom profilu

Interesujeme koja je MAX dozvoljena temperatura :
Graficke
Maticne
Procesora

Molim odgovor.
Pitam se jer kada igram neku igru izađem iz igre ono pise
Procesor
1 core 30 C
2 core 30 C
3 core 30 C
4 core 30 C
a prije igre bile 25 C (sve)
GPU Dioda 50 C a prje bila 35 C
Maticna 45 C - prije 35 C .

Interesujeme koja je maximalna .
Da li valja ovo ?(poslije igranja) ?
Kako tako kontas?
Svaki dan CPU i ostali djelovi stare i logicno je da mora da grije.
Vidis li da dolaze "Vruci" dani,nema zime.

Ako te to brine fino odvoji 50-70KM za kuler na CPU i to je to. ]+Fanovi na kucistu, za bolju izolaciju)

Mada 30C* je normala normale, mozes tolerisati max 50C*.

Ne brini nista.

CPU: max 50
GPU: 70-80
Maticna: Nezzzz, ja imam staru ASUS P5PL2 max 35C*, dok mi je kod jarana nova Gigabyte M61PME-S2P i svaki dan cim upalis PC = 60C* konstantno.

eo moje,CPU i ploca su stariji od 3 godine,grafa 1.5godinu.
Jarane skuplja se prasina na komponentama. Koja sprijecava normalan protok zraka. Fino odes do prve benzinske pumpe otvoris racunar i kompresorom propuses prasinu i gotova stvar... )
R0bb1 je napisao/la:
Jarane skuplja se prasina na komponentama. Koja sprijecava normalan protok zraka. Fino odes do prve benzinske pumpe otvoris racunar i kompresorom propuses prasinu i gotova stvar... :))
Slažem se u potpunosti. Ja sam svoju mašinu nosio prije mjesec dana u radnju da ju produvam, možda bi trebalo ovih dana opet da odem...

Preporuka je da skineš sebi Everest, pa će ti on nadgledati temperature i pištati ako nešto ne valja...
Silvers je napisao/la:
Slažem se u potpunosti. Ja sam svoju mašinu nosio prije mjesec dana u radnju da ju produvam, možda bi trebalo ovih dana opet da odem...

Preporuka je da skineš sebi Everest, pa će ti on nadgledati temperature i pištati ako nešto ne valja...
Everest ne postoji, sada je AIDA

msm ima i Everest , al AIDA je novija, i u biti to je everest

radi ih ista firma.,
sva ta temperatura ti je u granicama normale, AMD procesori se gase kada temperatura pređe preko 70 stepeni zato nemoj se zabrinjavati sve dok je temperatura ijednog dijela tvog računara ispod 60 stepeni.
Ma normala drug evo kod mene kad je sad bilo malo toplije igro crysis 2 na high grafa 70c , procesor 55 i nije mu nista bilo

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.