Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Problem sa racunarom

134 pregleda · 5 odgovora · otvorena 11.10.2011. u 18:20

Pozdrav

Ovako ne znam jesam li dizao temu za ovaj problem ili sam negdje napisao u postu nebitno,kada igram neke zahtjevnije igrice i kada se krecem objekti mi se stvaraju,dok sam igrao Dead Island-a kada hodam trava mi se "stvarala".Evo sada igram GRID i u pozadini se tribina stvori.Evo konfiguracije:

Intel Core i5-2400 3,1GHz LGA1155
Kingston 6 GB DDR3 1333 MHZ
AMD Radeon 6770 1GB DDR5

Po meni je dobra,imam win 7 32bit-a.Kada sam gledao onu ocjenu windows-a vidio sam da mi je oko 3.2 GB RAM-a u upotrebi a onih malo manje od 3 nisu.Da li je do toga sto imam toliko RAM-a ili je do neceg drugog.Takodjer jaran isto igrao Dead Islanda na max settings i kaze da mu se nisu stvarali objekti kao meni.

Ako iko ima slicnih problema ili zna kako da to rijesim neka napise.

btw planirao sam instalirati 64 bitni win 7 posto sam mislio da je do RAM-a.Da li je?!

Hvala!
Neznam sta ce ti 32bit windows ako imas 6GB RAM-a,instaliraj Windows 7 64 bit da ti prvo ocita svih 6GB rama,tako ce ti bit brzi racunar i u potpunosti ces koristit mogucnosti racunara...Probaj reinstalirati Igru zatim isprobaj na manjim setting-sima,ako bude tecna slika digni detalje i isprobaj,ako i dalje bude stekalo,snimi igru sa nekog drugog CD-a i isprobaj 9-)
Prvo promijeni naslov teme: "3. Teme tipa: "potrebna pomoć", "problem" i bilo kakvim nazivom koji ne opisuje sadržaj teme će biti obrisane a pokretač istih sankcionisan banom u trajanju od 7 dana.." i "6. Svaka tema/pitanje koja je do sada više puta viđena na portalu (tipa fps problem, prženje CD-a) će biti obrisana a pokretač teme kažnjen banom u trajanju od 7 dana."
Drugo, koliko znam 32bitni sistem ne može koristiti više od 4GB memorije, digni od 64 bita i trebao bi izvući maximalan kapacitet :D
Au stari pa ti si lud =)

Buraz imaš samo takav procesor i toliki ram, da bi ti na win64 sve ferceralo, i izvuko bi maximum maximuma iz tih komponenti, a na 32 gubiš čak 3 GB rama što nije malo..

Odma instaliravaj 64 bitni operativni sistem (windows 7 - preporuka), i pucaj onda =)
Da li bi se meni isplatio windows 7 64 bit posebno sad pred battlefield 3

Intel i5 2500 3,3 GHZ
Ram Kingston 4 GB DDR 3 1600 MHZ
ATI 6770 1 GB DDR 5

Komfa mi je slicna ko na temi samo sto imam dvije gige rama manje pa zato pitam bili dobio bitnija poboljšanja u igrama , brzini , multitaskingu i ostalom

Unaprijed Hvala
Ako ti je bilo koji procesor koji ima 4jezgre i 4gb rama +
Obavezno na Windows 7 64bit, najbolje Ultimate ako si u mogucnstoi (nemoras kupovat naravno). Ovako dobijas maximalne perfomanse sto se tice strane software-a.
I da, trenutni problemi su ti do operativnog.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.