Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

G.ba konkurs za moderatore

6.618 pregleda · 167 odgovora · otvorena 06.10.2011. u 21:01

Na početku, želimo da se izvinemo zbog malog nesporazuma u administraciji zbog dizanja one prve teme. Nakon savjetovanja morali smo je izbrisati, a evo digli smo novu pa imate šansu da se prijavite.

Sve moderatorske funkcije su poskidane jer želimo napraviti reformu svih moderatora. Neki moderatori će biti vraćeni, neki neće. Također, članovi koji su imali prije moderatora (dakle prije par godina) se neće vraćati. Oni su imali svoju šansu i nadam se da su je i iskoristili.

Potrebni su moderatori za ove podforume:

2 cs
1 warcraft
2 call of duty
2 strategije
2 fps
2 rpg
1 dota
1 avanture
2 lol
2 hardware
2 software
1 browser
2 ostalo
2 fanart
1 g. movies
1 coffee shop

Ova lista je napravljena i oslikava trenutno stanje. G.ba administracija zadržava pravo mijenjanja iste ako se situacija promjeni.

Prijave se popunjavaju po ovom formatu:

Gamers.ba ID:
Godište:
Podforum za koji se prijavljujem (najmanje dva!):
Razlog (zašto baš ja?):

Svaki post koji ne bude sadržavao prijavu će biti ošamaren, a autor istog će dobiti gag.

Da još samo kažem, ako ne namjeravate dolaziti svaki dan ovdje, redovno osvježavati Vaše podforume sa nekim temama i diskusijama, nemojte se ni prijavljivati. Postoje i određena pravila za moderatora sa kojim ćete biti upoznati ako vas izaberemo.

Ovaj put će biti malo drugačije za sve moderatore. Ako budete griješili funkcija će vam jednostavno biti skinuta bez ustručavanja. Ovu temu ćemo pratiti stalno, pa ukoliko i kada nekome skinemo moderatora, adekvatnu zamjenu ćemo naći na ovoj temi.

Sretno svima!,
G.ba administracija

Tema odobrena od Vlexa.
Gamers.ba ID:25960
Godište:1995
Podforum za koji se prijavljujem (najmanje dva!):Coffe Shop , League of Legends
Razlog (zašto baš ja?):

Razlog zbog koga se prijavljujem za ovaj prvi podforum je relativan , jer iskreno rekli ste najmanje dva , a ovo sam samo cisto stavio. Sada da predjemo na LoL forum. Naime , za ovu igru sam znao prvi na gamers.ba , naravno i Frixa je isto znao za nju , nas dvojica smo postavljali prve teme za ovu igricu. Svakodnevno citam tutoriale za razlicite champione , dosta se razumijem u ovu igricu.Za ovu godinu i nesto sam shvatio koncept igrice detaljno , i mogu pomoci svim clanovima ovog portala od problema sa ulaskom u igru do najobicnijih stvari od kojih zavisi ta ista. Ne zelim puno da pametujem , samo sam iznio svoje misljenje.

Pozdrav
Gamers.ba ID: 7761
Godište: 23.VII.1990
Podforum za koji se prijavljujem (najmanje dva!): FanArt i TrackMania, pod uslovom da se digne drugi podforum za navedenu igru, jer sam jedini koji se razumije u igru i njenu igrivost kao i probleme koji su moguci / nemoguci u igri.

Razlog (zašto baš ja?): Zato sto sam ol'skul, raja me zna i postuje, spreman pomoc, imam viska vremena, neam trenutno pametnijeg posla, sto ne znaci da necu imat, al o tome ce te biti blago obavjesteni ! Ima potencijala u meni.
Gamers.ba ID: 29501
Godište: 1990
Podforum za koji se prijavljujem (najmanje dva!): Cs i Serveri
Razlog (zašto baš ja?): Na forumu sam 3 + god..Takođe igram cs vec 7+ god.Sto se tice servera znam sve oko podesavanja, dorada sa amxx dodacima.
Online sam na g.ba dnevno 5h mogao bi se potruditi oko tutorala sto se tice za servere.
Sto se tice Cs -a pratim nase turnire i tu bi bio od koristi
Gamers.ba ID:67029
Godište:1995
Podforum za koji se prijavljujem (najmanje dva!): Software, Coffe Shop
Razlog (zašto baš ja?): Prijavljujem se prvenstveno za podforum "Software" - Ne znam šta da kažem, dosta znam o tome pa mislim da bi bio dobro rješenje za ovaj podforum. Bio bih svakako, aktivan.. ID na ovom profilu mi je 67029 jer sam od starog zaboravio password od e-mail-a i od g.ba profila.

Pomogažem koliko mogu i trudim se u ovom podforumu.

Gl svima.
Gamers.ba ID: 24918
Godište: 93
Podforum za koji se prijavljujem (najmanje dva!): coffee shop/browser/ostalo/fps i tako dalje, svugdje me ima 

Razlog (zašto baš ja?): Dugo sam na forumu, imam vremena dovoljno, mogao bih pomoci u ovim podforumima. Imam strpljenja, zivaca, ne kao neki ko'i puknu odmah 
Gamers.ba ID: 31848
Godište: 1993
Podforum za koji se prijavljujem (najmanje dva!): Strategije / caffe shop/ ostalo
Razlog (zašto baš ja?): Vec dugo vremena sam clan gamers.ba foruma, ali ne toliko aktivno tj. da spamam po furumu sa svakojakim temama da nabijam broj postova. Mogu reci da sam dostojan ovoga foruma tj. da budem moderator izabranog podforuma. Kao prvo, raspolazem sa velikim znanjem sto se tice strategija. Jos od malena sam bio "fan" strategija pocev od age of empire 2, age of mithology do sadasnjih strategijskih igara kao sto su LOL ( League of Legends), Dota itd. Pored pomenutog podforuma, veoma sam komunikativan i veliki sam poznavalac filmova, i smatram da mogu pomoci podforumu caffeshop/ostalo na dobar nacin. Poznavanjem filmova, spreman sam pomoci clanovima gamers.ba forma, jer vidim svakodnevno se dizu teme tipa "preporuciti film" ili "RQ ime filma.

Što ja? Kao sto sam vec naveo u gornjem dijelu moje tkz" Molbe", mogu dodati i to da sam clan duzi niz godina, i da do sada nisam bio nijednom bannovan. Smatram se ponosnim clanom ovog foruma , i nadam se da cete u sto kracem periodu uviditi da sam dostajan pozicije moderatora odredenog podforuma.
Hvala !
gamers.ba ID:32440
godiste 1994
Prijavljujem se za lol moderatora ili za strategije .Igram lol vec neko duze vrijeme i svaki dan sam na gamersu .Razumijem se dosta u ovaj tip igre i igram svaki dan najmanje 5-6 partija :D .Aktivan sam i na lol forumima .
Strategije igram odkako znam za sebe .Puno sam ih prekucao ,odigrao skirmisha Bog zna kolko .Razumijem se dosta oko toga .
Aktivan sam ovih 3 god svaki dan nije me masio .Jedino kad odem na more ,ili neam neta :d
Gamers.ba ID:25395
Godište: '94
Podforum za koji se prijavljujem (najmanje dva!): Strategije,Avanture
Razlog (zašto baš ja?):Na gamersu sam vec tri i po godine i vec znam kako se stavi ovdje odvijaju,kao moderator jako bih se zalagao za svoj podforum,nastojeci da ga ozivim i da disciplina bude na nivou.Ne bih nista da duzim,glavne stvari sam objasnio u prethodnih par recenica,zelim srecu svima !
Gamers.ba ID: 26358
Godište: 17god
Podforum za koji se prijavljujem (najmanje dva!): LoL, Software
Razlog (zašto baš ja?):

LoL : Igram igru oko 2 god. (jedan od prvih koji je počeo igrati na portalu), znam igru općenito i dublje, uvijek sam spreman pomoći (ko god da mi je poslao problem na PM nastojao sam pomoći ako sam znao), smatram da pored toga veoma dobro igram. etc.

Software : Razumijem se dosta oko programa, konekcija te sam, također, uvijek spreman pomoći. Nemam baš šta puno pisati, nisam osoba koja se hvali. etc.

Sretno svima ^^
Gamers.ba ID: 25117

Software i Coffee Shop

Razlog (zašto baš ja?):
Software zbog znanja u tom području, a coffee shop zbog neaktivnosti moderatora na tom dijelu (u što sam se uvjerio na temi hajduk - željezničar).
Gamers.ba ID: 50310
Godište: 1995
Podforum za koji se prijavljujem (najmanje dva!): DotA i Warcraft
Razlog (zašto baš ja?): Uh ovako, vise bi volio da dobijem moda u Doti jer to igram aktivno od davnina, znam sve sto se tice same Dota mape, heroja, itema itd, te i informacije kada izlazi nova, hoce li je biti dalje, hoce li biti heroja novih itd, clan sam Garene naravno svi u Cro i BiH sobama me znaju pod istim nickom kao i ovdje, te sam aktivni clan Garena foruma kako u BiH tako i u Cro sekciji jer igram u obadvije sobe

Sto se tice Warcraft-a tu manje vise, razumijem se oko problema za njega tj petcheva i tako iako mi je DotA prioritet 8-)
Gamers.ba ID: 26847
Godište: 02.01.1994
Podforum za koji se prijavljujem (najmanje dva!): Counter Strike 1.6 i Coffe Shop
Razlog (zašto baš ja?):
Dosta dugo igram CS i znam 99 % stvari što se treba znati o CS-u , mislim da bi se veoma dobro pokazao na toj poziciji , želio bih da se oprobam i da pomažem memberima kojima treba pomoć.

Hvala unaprijed i nadam se da ćete me uzeti u obzir.
Gamers.ba ID:1850
Godište: 1994
Podforum za koji se prijavljujem (najmanje dva!):Hardware i Software
Razlog (zašto baš ja?):Iz par jednostavnih razloga.Već duže vrijeme se trudim da budem izrazito aktivan u ovim podforumima(pogotovo HW) te da pomažem članovima odgovorima na njihove teme i pisanjem nekih osnovnih stvari oko hardvera u tutorijalima koje imate na mom profilu.Imam par već otkucanih tutorijala na kompjuteru koji trebaju malo dorade ali ne planiram još da ih postam.Drugo, mislim da sam kompetentan i u svakom slučaju da dovoljno znam te da ostali mogu dosta od mene naučiti te osim što u školi naučim(računarstvo i informatika) , dosta čitam online i up to date sam sa novim tehnologijama.Treće, trudim se da pišem vijesti, ali ne da samo mehanički prevodim nego da pišem hronološki te da objasnim u njima sve što običnom korisniku po pravilu nebi bilo jasno.

Sretno svim kandidatima a i onima koji vrše odabir moderatora.
Gamers.ba ID : 50827
Godište: '96
Podforum za koji se prijavljujem (najmanje dva!) :
1) Podforum "Ostale Igre"
2) Podforum FPS ( First Person Shooter )

Razlog (zašto baš ja?):

Prvenstveno sam se prijavio za podforum "Ostale Igre" iz razloga što mislim da sam dovoljno kompetentan, i zadovoljavam uvjete koji na jedan način ovaj podforum traži.

Razlog, zbog kojeg sam se prijavio upravo ovom podforumu jeste taj što aktivno, u skladu sa obavezama, dižem određene teme, koje doprinose na jedan način kako tom portalu, tako i gamers.ba zajednici. Aktivan sam član ovog portala, te nastojim u bilo kakvom vidu da pomognem drugim memberima, kako postovima, tako i novim, interesantnim temama.

Također, drago mi je što će ovaj podforum dobiti moderatora, ma ko god to bio, jer na jedan načine je zapostavljen, tako da će ga budući moderator ( nadam se ) "oživjeti"

Većinu tema koje sam napravio možete vidjeti na mom profilu, a neke koje bi ja izdvojio jesu sljedeće :

http://gamers.ba/forum/31/141486/assassin-s-creed-revelations-2011/

http://gamers.ba/forum/31/143013/igra-koja-je-obiljezila-2010-2011-/

http://gamers.ba/forum/31/143271/singleplayer-vs-multiplayer/

To bi ukratko bilo to, GL svima .
Gamers.ba ID: 45146
Podforum za koji se prijavljujem (najmanje dva!): Ne vidim se u nekom drugom pdf-u osimFA, ali eto moze browser igre dacu objasnjenje dole
Razlog (zašto baš ja?): Mislim da sam dovoljno kompetentan da vodim navedene forume. Od samog dolaska na sajt aktivan sam u FA i to je jedan od razloga sto sam dosao uopste. O mojoj aktivnosti i znanju u ovom pdf-u govori broj aplauza koji sam dobio na razlicitim PIC i RQ temama. Imam iskustva u moderatorstvu, te sam godinu dana sam bio moderator na Travian forumu. Za ovu poziciju se prijavljujem jer imam jednu veliku ideju koja bi mogla promijeniti FA, ali ovako kao obican member ne mogu je sprovesti u djelo. Svakako to nije jedini razlog, neki od njih su ozivljavanje FA koji je u zadnjim mjesecima zaspao, dizanje contesta i osmisljavanje novih se podrazumijeva, takodje imam dosta vremena te se mogu posvetiti sajtu u duzem vremenskom periodu.

Browser igre, mislim da bih mogao zajedno sa hariisom podici ovaj zapusteni pdf na noge, zbog sve vece popularizacije HaxBall-a.
Gamers.ba ID: 6742
Godište: '94
- LoL
- Hardware
Razlog (zašto baš ja?):

Igram LoL-a godinu i mjesec-dva, znam sve item buildove, pomagao bih drugima clanovima site-a koji nisi upoznati sa igricom. Ovo hardware je samo zato sto mora dva.
Gamers.ba ID: 25296

Podforum za koji se prijavljujem (najmanje dva!): Coffee Shop, Ostalo ili neku poziciju u IF-u.

Razlog (zašto baš ja?): Mislim da ID puno ne govori, ali eto ovdje sam već 3 godine. Zaslužujem moderatora jer dosta vremena provedem ovdje i trudim se pomoći što više mogu. Naravno uvijek pazim da pišem gramatički tačne postove. Jedno vrijeme sam pisao vijesti, iz nekog razloga prestao ali planiram se vratiti tom planu. Mislim da je došlo vrijeme da pokažem šta znam i šta mogu. Ako bih dobio mjesto nekog mod-a potrudio budem što više inovativan, da budu zanimljive diskusije, a ne samo copy-paste od prije. Također, pomagao bih članovima što više mogu. Nemam neki ogromni broj postova, jer se trudim odgovoriti samo na one teme koje imaju veze samnom, tj na kojim mogu na neki način pomoći. Sve u svemu, nadam se da ću biti pozvan u sastav Administracije.
Edit: Zaboravio sam napomenuti, da sam oživio Haxball. Svakodnevno sam dizao mixeve i natjerao raju da se navuče, na prvi pogled jednostavnu igricu.
Gamers.ba ID:40681
*Hardware
*Software i konekcije
*Coffe shop
Razlog (zašto baš ja?): Kao i većina ljudi na gamersu,i ja sam bio mali problem,ali nakon nekog vremena,malo boljeg promatranja pojedinih osoba došao sam do zaključka da se gluposti baš i ne isplate. Pratio sam osobe kao Philosohper,farystr0n...i postao sam kao oni. Držim se one: "Ispeci pa reci". U biti,pazim na što pišem,gledam na gramatiku,pokušavam pomoći osobi koja ima neki problem,ne spamam. Zašto za hardware i software? Evo zašto... Za hardware i software imam neku sposobnost brzog učenja;upijam jako brzo novosti. Imam širok pojas znanja u tom sektoru. A što se tiče moje aktivnosti...za to ne brinite,svaki dan sam na forumu i do 7-8 sati. Što je iznimno mnogo,ali tu sam. Pratim sve vrste tema,ali ove dvije vrste su mi omiljene.

A što se tiče Coffe shop-a. Iako ona ne obuhvaća određeni sektor,jako dobro Googlam
Možda i nije pohvalno,te za ovog podforuma,ali jedan cilj mi je,a to je pokušati pomoći.
Gamers.ba ID: 61532
Godište: 11.12.1996
Podforum za koji se prijavljujem (najmanje dva!): fanart i coffe shop
Razlog (zašto baš ja?):Na gamersu sam 9 mjeseci al' sam svaki dan po najmanje 4h na g.ba i pratim sve podforume ,
Zasto fanart ? Zato sto znam dosta oko phoshopa :)
Gamers.ba ID:40352
Podforum za koji se prijavljujem (najmanje dva!): LoL, Software
Razlog (zašto baš ja?): LoL podforum iz mnogo razloga. Pratim dosta tu scenu i dugo igram navedenu igru. Dizao sam već više tema i prije postojanja lol podforuma, tako da mislim da mogu dosta pomoći u ovom podforumu. Što se tiče software, razumijem se u neke stvar, ali mogao bi pomoći u dosta svakidašnjih problema.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.