Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

restart sam se modem ???

174 pregleda · 6 odgovora · otvorena 05.10.2011. u 00:35

Vjerovali ili ne uvijek u 12 i 11 sati se sam mi restartuje modem i odma prekine i konekciju i sve ..... 

Rijec je o modemu TP lin sa wifi nez sad koji je model al to su ovi sad sto ADSL bhtelecom koristi novi ....
Otprilike zna li ko sta bi moglo biti nervira me ajde dobro se se ugasi neg mi slika malo na laptopu se mislim na svijetlo ono go smanji pa se vrati na normalu 
Nez sta bi moglo biti ako neko ima ideje ili nesto molio bi da se izjasni ...
Da ti nisu iz bhtelecoma restartovali modem, možda rade nešta ljudi. Sve je moguće 
ERRz_PONISTEN je napisao/la:
Da ti nisu iz bhtelecoma restartovali modem, možda rade nešta ljudi. Sve je moguće 
svaku noc 
Nez buraz al vidjet cmo ak se ovo nastavi desavati support ce morati jer neam vise nacina sta moze biti .... Jedino ak neko nijei mao slican problem pa otprilike u kratke korake da objasni malo 
ERRz_PONISTEN je napisao/la:
Ne nerade nista,nego se modem restartuje da bi promjenio IP adressu tako da te ne cudi to 
Sorry za citiranje.
Cekaj, je li se modem gasi i displej laptopa smanji svjetlost istovremeno? Na kakvo si produzno kablo prikljucio?
Probaj produzno kablo koje koristis ukljuciti u drugu uticnicu..
Moguce je da neko pali bas u to doba neki potrosac velike snage pa u momentu paljenja povuce preveliku struju i tebe izbaci?
Postoji mogućnost da je zbog dinamičkih postavki, jednostavno isteknu, jer nisu statičke.
A i mnogi ruteri u sebi imaju default opciju koja svako 24h ( primjer ) radi force reconnect i slično.
Isto, koristio sam adsl bht-a, resetiro mi je konekciju 12h nakon konektovanja na internet.
Čačkaj po ruteru, i nazovi ih.

Post dobio aplauz od pN

eX je napisao/la:
Postoji mogućnost da je zbog dinamičkih postavki, jednostavno isteknu, jer nisu statičke.
A i mnogi ruteri u sebi imaju default opciju koja svako 24h ( primjer ) radi force reconnect i slično.
Isto, koristio sam adsl bht-a, resetiro mi je konekciju 12h nakon konektovanja na internet.
Čačkaj po ruteru, i nazovi ih.
mozda mi se ovo i jest desavalo samo nisam obraco paznju znaci smo se citav mm resetuje i opet na normalu dodje i sve ok ... Al eto ispade svako 24 h 12 navece opet isti termin u 12 navece i 11 min tacno tako nekako .....

Vidjet cu nesto da procackam mozda ima tajming ....
Bice edit ak sta se nadje , da mogu i drugi koji budu imali sl problem da znaju 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.