Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

vodeno hladjenje

394 pregleda · 23 odgovora · otvorena 27.09.2011. u 18:20

hocu da uzmem sebi vodeno hladjanje koje je dobro ali da nije preskupo
Ev moje konfiguracije ak treba
Procesor:Intel Pentium Dual Core E2180 2GHZ
Maticna:Gigabyte 945PL-S3P
Ram:1GB DDR2
HDD:Hitachi 160GB
Graficka:Gigabyte Nvidia GeForce 430GT Overclocked 1GB
Bolje ti je zemljeno hlađenje naj jeftinije i naj efikasnije.
Odeš ispred kuce poneseš lopatu i samo zagrneš i otvotrš PC i samo ubaciš naš kako dobro to hladi. 

Post dobio šamar od nermin

Sta ce ti za ovakvu konfu vodeno hladjenje ? -.-
To se stavlja na i7 porcesore a ne na dual core

Post dobio šamar od nermin

Sto ce ti to ? Custom vodeno da valja kosta kao tvoj racunar 

I nisi naveo jel' komplet vodeno ili gotove solucije za hladjenje procesora(corsair hidro serija je najrasprostranjenija).

Realno, bolje uzeti dobar zracni cooler(noctua nh-d14 recimo nego H60, H100 je predobar cooler ali mu je cijena oko 100 eura)

Btw. konfa ti je low, nhf  Ne isplati se na to stavljati ni neki povoljniji zracni aftermarket cooler a kamoli vodeno LOL.
NexT_T1 je napisao/la:
Sto ce ti to ? Custom vodeno da valja kosta kao tvoj racunar ;)

I nisi naveo jel' komplet vodeno ili gotove solucije za hladjenje procesora(corsair hidro serija je najrasprostranjenija).

Realno, bolje uzeti dobar zracni cooler(noctua nh-d14 recimo nego H60, H100 je predobar cooler ali mu je cijena oko 100 eura)

Btw. konfa ti je low, nhf ;) Ne isplati se na to stavljati ni neki povoljniji zracni aftermarket cooler a kamoli vodeno LOL.
oko 200km te izade hladenje bilo crosair ili ovako gdje ti sam
M1X1 je napisao/la:
oko 200km te izade hladenje bilo crosair ili ovako gdje ti sam
Jedno je hladjenje kompletnog sistema a drugo je hladjenje samo procesora 

U svakom slucaju, ne isplati mu se jer ima low pc 
Mozes nesto kao ovo 

Sala mala, najbolje ti je nemoj nikavo, neka stoji standardno. Jedino ne znam za grafu, jer je OC, mozda bi tu trebalo nesto nadograditi 
Vjeruj mi za ovu konfiguraciju ti ne treba vodeno hladjenje.
Moj je kompjuter bolji eto mogu slobodno reci pa nisam na to ni pomisljao
Vodeno hladjenje se stavlja ako imas jaku konfu procesor npr. quad ili procesor iz I serije klokas ga na maximum i onda mozes razmisljati o vodenom hladjenju, mada dobro stvar obavljaju i zracni hladnjaci.
Sto bi kupio recimo set vodenog hladjenja koje je skupo, za te pare bi mogao da kupis neki quad procesor ;)
u ovaj PC šteta je dati vise od 20KM.

Corsair H50
Corsair H60
Corsair H70
Corsair H80
Corsair H100

jedni od najboljih vodenih hlađenja na svjetu, tesko da ces ih u Bosni naci, cjena Corsaira H60 u ADM-u u Hrvatskoj je oko 550Kn.

dok bi kod nas bilo 800Kn najmanje. znaci oko 200KM.

i 1000% ti nijedno od navedenih hlađenja nebi moglo stati u kuciste.

a tvoj procesor je 50KM . znaci ne isplati se ulagati.

@ next, H60 je bolji od NH-D14.

jedno je voda , drugo je zrak.
protektiONEL je napisao/la:
Bolje ti je zemljeno hlađenje naj jeftinije i naj efikasnije.
Odeš ispred kuce poneseš lopatu i samo zagrneš i otvotrš PC i samo ubaciš naš kako dobro to hladi. :D
Nas 20 u clubu ubili se od smjeha

HAHAHAHAHAHAHAHHAHHAHA
ok nerviraju me visoke temperature kompa Znaci da odem uzet komp sa i7 procesorom ok tnx
federe je napisao/la:
ok nerviraju me visoke temperature kompa Znaci da odem uzet komp sa i7 procesorom ok tnx
koliko si planir'o dat za komp sklepat ćemo ti ovdje conf. neki  

@topic kad bi stavio neko vodeno hlađenje temp bi ti bila u minusu.

mozda trebas komp ocistit od prasine?
btw koja je dobra maticna za i5
Sindrom1ran je napisao/la:
koliko si planir'o dat za komp sklepat ćemo ti ovdje conf. neki  

@topic kad bi stavio neko vodeno hlađenje temp bi ti bila u minusu.

mozda trebas komp ocistit od prasine?
planiram dati do max 900 i komp svako malo cistim
federe je napisao/la:
planiram dati do max 900 i komp svako malo cistim
No way, da se nisi zeznuo malo druze ? OK ako si nasao nesto polovno ali novo za te pare i5 ? LOL.

AMD ATHLON II X4 840 @ 3.20GHz QuadCore AM3 BOX (223.97KM)
MB GIGABYTE GA-770T-D3L; AMD 770; RAID; DDR3 1600 AM3 (134.85KM)
VGA GAINWARD GTX 550 Ti(ingel.ba) (289.00KM)
HDD 3.5" 500GB WD SATA3 16MB (WD5000AAKX) (82.77KM)
DDR III 2GB 1333MHz APACER (24.18KM)
NAPOJNA JEDINICA fortron pnf400 400 watti (80.0KM)

Total: ~860 KM 

Ovo je br1ckova konfa sa manjim izmjenama, otprrilike cu ja ovakvu sebi uzeti(bez kucista sad zasad, dvd mi ne treba  )

Cisto da vidis sta se moze uzeti do 900 KM 

I ova konfa navedena bi trebala na 1680x1050 na medium/high vecinu igara vrtiti sa solidnim fps-om.
Ako si pobornik ati-a uzmi hd5770 ILI HD6770(iste potpuno, uzmi koju nadjes). Ili dodaj jos malo za grafu i uzmi gtx460 se 1gb i imas strasnu graficku, 256 bitnu, 5770 je 128 bitna, a gtx550 Ti je 192 bitna (potpuno neisplativa kad se poredi sa gtx460, oderre je 460 za 30% u nekim igrama) 

Ovo malo glumim smartguy-a hhh salim se 
taj komp nije los ja cu onda dodati jos do 1000 i uzeti jos bolje da bude novo  i sta kazes na moju trenutnu grafu uzeo prije nekoliko mjeseci u plusu 150 KM ona vrijedi kao pola mog kompa
ja sam vidio komp od 1100 u imtecu ali mi je to puno i 1000 jedva taj od 1100 je i5 4gb ddr3 ati radeon 6670 1gb 500 gb i napojna od 500
federe je napisao/la:
taj komp nije los ja cu onda dodati jos do 1000 i uzeti jos bolje da bude novo  i sta kazes na moju trenutnu grafu uzeo prije nekoliko mjeseci u plusu 150 KM ona vrijedi kao pola mog kompa
ja sam vidio komp od 1100 u imtecu ali mi je to puno i 1000 jedva taj od 1100 je i5 4gb ddr3 ati radeon 6670 1gb 500 gb i napojna od 500
HD6670 je sranje od graficke kartice. i to zestoko  .

500W  ako mislis na brend napajanje, HD6670 moze na 350W ili manje.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.