Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Gasi se racunar.

164 pregleda · 8 odgovora · otvorena 04.02.2012. u 15:25

Kada igram neku zahtjevniju igricu, kompjuter mi se posle nekog vremena, sam ugasi.

Juce sam radio nesto na kompjuteru, kad ugasi se. Ja ga ponovo upalim on se ugasi. Sacekam jedno 2 sata, pritisnem dugme za paljenje samo trepne neka lampica, pocne zujat i ugasi se.

Tek jutros posle deset pokusaja nekako se upali.

Kontam da nije do pregrijavanja. Kompjuter je star nepune dvije godine.

Procesor: AMD Athlon II X2 250 - Temperatura: 72-73 °C
Graficka: nVidia GeForce GT 220 - Temperatura: 40-45 °C

1. Koja je optimalna temperatura, i koja je granica temperature?

2. Ako nije do toga sta jos moze biti uzrok gasenja?
Koliko sam ja cuo optimalna temp. ti je 60 stepeni,nek me neko ispravi ako nije.
Pregrijavanje, normalna temperatura cca 50°C pod opterećenjem - neka zahtjevnija igra ili benchmark program.

Očisti računar od prašine, prvenstveno hladnjak i ako to ne pomogne, sve razmontiraj i postavi novu pastu.
pregrijava ti se hard disk ili maticna....moze biti da ti se neki od kulera odvojio pa da ti se pregrijava maticna,moze biti da je do napajanja...imas download sebi temperature PC i pogledas koje temperature trebaju biti a koje su trenutno..prelgedas sve jel na svom mjestu jel drzi...kupis pastu sebi premazes sta treba i mora da radi komp ko zmaj ;) toliko od mene pozz :D 9-)
vladanBL je napisao/la:
pregrijava ti se hard disk ili maticna....moze biti da ti se neki od kulera odvojio pa da ti se pregrijava maticna,moze biti da je do napajanja...imas download sebi temperature PC i pogledas koje temperature trebaju biti a koje su trenutno..prelgedas sve jel na svom mjestu jel drzi...kupis pastu sebi premazes sta treba i mora da radi komp ko zmaj  toliko od mene pozz  8-)
HDD i Matična se pregrijavaju? Hajd da i to čujem.
- Otvori centralnu i usisaj prasinu.
- Formatiraj komp.
- Otisla maticna.

Znaci jedno od ovoga mora biti, ako ne pomogne ovo prvo 2 , onda ti je 99% otisla maticna ploca.
izbaci ga na balkon nece se gasiti

Post dobio šamar od Soviet

prevelika temperatura , kupi si ventilator pa ugradi da hladi eto i rijesen problem poz ;)
Prvo ocisti racunar od prasine,pogotovo one lopatice od coolera,zatim ostalo.
Promjeni termalnu pastu na CPU i GPU,Ocisti PC od nepotrebnih programa i igrica koje vise ne koristis,provjeri kablove jesu li fino ukopcani,a pogotovo jeli SATA kabal pravilno ukopcan u HDD,ako nista ne pomogne,uradi format komp-a i nosi ga na servis.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.