Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

procesor kuler problem

146 pregleda · 12 odgovora · otvorena 02.07.2012. u 18:53

Idem ja promjenit pastu i skinem ja kuler sve ocistim od prasine skinem staru pastu nanesem novu i idem vratit kuler i u one njegove predviđene rupe neće uć (odmah se svih bogova sjetim) nije mi jasno nisam nista slomio sve je tu mucim se vec 20 min i nece uc ako neko zna kako da to ubacim velika mu hvala :P
Ako je Intelov BOX hladnjak pazi da ne polomis nozice.... (Moguce da je i Kod AMD-a tako mada nisam siguran)

btw. Sve ti je na onim "šarafima" nacrtano kad uklopiš u kojem smjeru da zavrneš.

edit: Moguce da si one "pipke" na nozicama zeznuo pa nece da udje ako je do toga onda ti ne gine novi hladnjak za procesor:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_178&products_id=11633

Imas ovaj nije skup 100Kn (nekih 25KM),a za razliku od BOX kulera hladi X puta bolje .

edit: Nema razloga da psujes to se i meni desilo pa sam uzeo drugi hladnjak, hem XXXXXXX puta bolje hladi a nije uopste bucan.
PC ti se pregrijavo znaci nista radio nisi i temp su ti bile oko 60-70 ne sjecam se....(ima oko 5-6 dana kako si mi ss slao) .
Shvati problem kao ozbiljan i to je to.
A zbog 100Kn mozes S**bati procesor, i da sa ovim Spire Keplerom ti dođe i termalna (kao i sa svakim hladnjakom) tako da ako ga uzmes cilj ti je samo ocistiti staru pastu i nanijeti novu te staviti hladnjak.

Post dobio aplauz od KRYSTAL

brick je napisao/la:
Ako je Intelov BOX hladnjak pazi da ne polomis nozice.... (Moguce da je i Kod AMD-a tako mada nisam siguran)

btw. Sve ti je na onim "šarafima" nacrtano kad uklopiš u kojem smjeru da zavrneš.

edit: Moguce da si one "pipke" na nozicama zeznuo pa nece da udje ako je do toga onda ti ne gine novi hladnjak za procesor:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_178&products_id=11633

Imas ovaj nije skup 100Kn (nekih 25KM),a za razliku od BOX kulera hladi X puta bolje .

edit: Nema razloga da psujes to se i meni desilo pa sam uzeo drugi hladnjak, hem XXXXXXX puta bolje hladi a nije uopste bucan.
PC ti se pregrijavo znaci nista radio nisi i temp su ti bile oko 60-70 ne sjecam se....(ima oko 5-6 dana kako si mi ss slao) .
Shvati problem kao ozbiljan i to je to.
A zbog 100Kn mozes S**bati procesor, i da sa ovim Spire Keplerom ti dođe i termalna (kao i sa svakim hladnjakom) tako da ako ga uzmes cilj ti je samo ocistiti staru pastu i nanijeti novu te staviti hladnjak.
Intelov je i znam ima onaj smjer al na tom sarafu ono dole kod metala (sta vec je ono) ona plastika nece uc i nemogu ga ubacit mislim stavim ga ja al kuler ne dodje do procesora :(

edit:ma nema sanse da cu kupovat novi je*** ja njemu sve bogove sta me natra da se j**** sa pastom koji sam ja kreten
eh bruze moj prije mjesec dana isti problem,sjebao sam nozice od kulera i odem kod covjeka da zamijeni za novi i kad se nadje problem u procesoru i tako i procesor zamijenim i sad radi ok,al izletio sam 200km..
MAkK1EgUUUd_ je napisao/la:
eh bruze moj prije mjesec dana isti problem,sjebao sam nozice od kulera i odem kod covjeka da zamijeni za novi i kad se nadje problem u procesoru i tako i procesor zamijenim i sad radi ok,al izletio sam 200km..
hahahaha ma bacit cu taj kompjuter kroz prozor nema mi smisla vise je*** se sa njim jedino mi stima zao :(
Pandzinho je napisao/la:
hahahaha ma bacit cu taj kompjuter kroz prozor nema mi smisla vise je*** se sa njim jedino mi stima zao 
pa nadjes sebi kuler koji je dobar i uzmes neki fin procesor nije valjda to tolki problem ? :O
MAkK1EgUUUd_ je napisao/la:
pa nadjes sebi kuler koji je dobar i uzmes neki fin procesor nije valjda to tolki problem ? :O
ma jest svako malo nesto mjenjat je** mi se dabogda crko sad cu bas bez kulera ga upalit i necu ga gasit :P
Meni tako nije moglo uci samo lupi sakom pa ces da vidis ko podmazan 

Post dobio šamar od Soviet

unreal je napisao/la:
Meni tako nije moglo uci samo lupi sakom pa ces da vidis ko podmazan :)
nema mi druge evo probat cu :P
Ne mora znaciti da si slomio nozice ili nesto tako ja isto tako jednom mjenjao vracao nozice se samo iskrivile vratio ih prstima i nista im nije bilo uklopio kako valja 8-)
To mi se desilo XXXXX puta . Krenem stavit malo fulim i odu nozice u stranu . Samo dignes kuler vratis nozice ako su malo savijene i polako ubacujes , centriras. Tako je i meni bilo prvi put. Ako si polomio malo neam veze, al ako si 2-3 nozice polomio baci ga i kupi novi.
Headmyster je napisao/la:
To mi se desilo XXXXX puta . Krenem stavit malo fulim i odu nozice u stranu . Samo dignes kuler vratis nozice ako su malo savijene i polako ubacujes , centriras. Tako je i meni bilo prvi put. Ako si polomio malo neam veze, al ako si 2-3 nozice polomio baci ga i kupi novi.
polomio sam ih sve al stara majstor uzela klišča i popravila hehe :P
ja sam sjebo 2 stock kulera, al kad naucis jednom montirat nikad ne zaboravljas, ja sad montirat od prve ^^

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.