Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Cooler i procesor?

107 pregleda · 6 odgovora · otvorena 24.12.2012. u 17:49

Zdravo, evo namjeravam uzeti ovaj Quad Core Q6600 2.4 Ghz, trenutno imam Core2Duo E6600 i ovaj cooler

Trenutna temperatura je 30 stepeni. E sad hoce li taj cooler za Quad da imam temperaturu kao na ovom dualu?

I jel' dovoljno obicno ovo napajanje za taj procesor?
Ostala konfiguracija
NVidia GeForce 520 GT 1 GB
4 GB DDR2?

I da li je isplativo uzeti taj procesor s obzirom da imam ovu maticnu D975XBX2?
ZZZ upozorenjeeee nemoj uzimat taj q6600 imam ga ja jarane problemi vjecniiii znaci isto hladjenje imamo grije se nenormalno.

Skupi sta para jos i uzmi i3 i5.

I ako ga ostavis na 2.4ghz nece se pregrijavat al ako budes dizo ghze bice strasnoooo vrucceee

@tema: Raja mozel meni neko preporucit cpu kuller za q6600 da ledi hvala i ako more link da ne dizem novu temu. pozzz
Temperatura od 30 c je idelana...uopce nemoras izmisljat toplu vodu oko tih coolerauzmi koji ti prvi naleti izmedju 60-70 k..
FLOKIII je napisao/la:
ZZZ upozorenjeeee nemoj uzimat taj q6600 imam ga ja jarane problemi vjecniiii znaci isto hladjenje imamo grije se nenormalno.

Skupi sta para jos i uzmi i3 i5.

I ako ga ostavis na 2.4ghz nece se pregrijavat al ako budes dizo ghze bice strasnoooo vrucceee

@tema: Raja mozel meni neko preporucit cpu kuller za q6600 da ledi hvala i ako more link da ne dizem novu temu. pozzz
Uz'o bi ja al' mi maticna ne podrzava i3 odnosno i5
nemoj jarane, imam ja q6600 i radi mi na stock hladnjaku... temperatura mi u idle 50-55 o loadu da ne pricam a jos koristim pastu artic cooling mx2, kupi bolji hladnjak ako hoces ovaj procesor. topla preporuka
Dobar je procesor.
Temperature će biti uredu siguran sam, imaj u vidu da je star procesor pa se ne nadaj da su mu temp. iste kao prvog dana njegovog života.

Nanesi dobru pastu i opušteno. .
Q6600 se jako puno grije pogotovo na stock hladjenju,ali i ne cudi me s obzirom da je stariji Quad core + 65nm litografija.

Dobar je za OC ali koliko ti sad maticna podrzava OC to mi je sad mrsko guuglat .

Skupi 50-60KM i na piku imas finih coolera za LGA 775 i uzmi Q6600.

Sto se tice napajanja mislim da bi trebalo gurati ovaj Quad s obzirom da nemas neku jaku konfu koja vuce struju(GT520 vuse ko sijalica).

@FLOKIII

Kolko para dajes za cooler

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.