Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Poništeno pitanje 150 bodova

Pc samo zuji

201 pregled · 11 odgovora · otvorena 28.08.2011. u 15:52

Pozdrav, pc mi samo zuji kad ga palim ne cuje se ono "beep" nego samo se pokrene ucita ram ok, onda kad ga hoću ugasiti moram držati dugme power da se ugasi. Probao sam vaditi CMOS sve išteko imal neko kakvu ideju, znam da sam prije imao sličan problem a tad mi je bio ispo ram iz utora isto ovako bilo a sad neće kad izvadim ram samo pišti kad stavim samo tako zuji i stoji nema nista na ekranu.

[code]tsadasdasdasdadaest[/code]
To ti je znak da je otisla maticna kada zuji, ali nisam siguran sta jos moze biti ako si vec vadio ram iz utora
Rasklopi ga i ocisti od prasine na kuleru ~ I kasnije Probaj ~
Probaj ga okrenuti vertikalno , al ozbiljno..
Kompresorom ispuši. Pozeljno da zamjenis kulere. Ocisti pasivni i aktivni cooler, i promjeni termalnu pastu ...možda napanjanje mnogima zbog toga zuji ...i još provjeri kulere da nije otpao koji Probjeri venitaltor mozda ti je otpao lezaj pa zbgo toga zuji ... Mozda DVD zuji

GL
I ja sam čitao da je do ovog čišćenja. Ali eto probaj ništa te ne košta.

@EDIT: Evo na jednom forumu gdje momak traži pomoć oko zujanja dobio je odgovor da ugasi takozvanu "zujalicu":

moja ti je preporuka da ga nosis u server,sredice ti komp za 40-50 KM,ali ako ne mozes da prisustis za servis pokusaj ovo sto su ti govorili
Nakupilo ti se muha u računaru, a to što pišti je vjerovatno kad muhe počnu osjećat bol.

Kao što ti i ostalo rekoše, probaj ga očistiti od prašine. Ispuši svaki dio gdje misliš da bi moglo biti prašine. Probaj zamijeniti i termalnu pastu. Sumnjam da to sad ima ikakve veze, al' možda pomogne.
moze to biti do dosta dijelova ne samo do maticne, zato ti je najbolje da odneses centralnu na neki servis ili kojem boljem strucnjaku :D
Brate, izvadi procesor i ponovo ga postavi, prebaci graficku na maticnu i probaj tako ! Mora upaliti ako slučajno, ne bude htjelo vjerovatno je matična otišla !
Imaš tonu opcija, neki smatraju isto faulity napojnom kad se ne gasi pc adekvatno, ali ostavi to sa strane. Što se tiče zujanja, ako se čuje 2- 3 beepa, ram. Ako se čuje dug beep, onda je procesor. Probaj izvaditi pločice rama, zamijeniti i probaj pokrenuti. Pokreni www.memetest.org da chekiraš faulity rama, ako ima bad sectora. Na kraju krajeva, može da ti jednostavno matična umire. Što se tiče kad gašenja, ima li išta prije nego gasiš, neki error nešto slično? Šta se desi kad odeš "Turn off"?
simba je napisao/la:
I ja sam čitao da je do ovog čišćenja. Ali eto probaj ništa te ne košta.

@EDIT: Evo na jednom forumu gdje momak traži pomoć oko zujanja dobio je odgovor da ugasi takozvanu "zujalicu":

Sta ti je mislim zuji cooleri rade skonto sam da je do graficke prebacio graficku u drugi pc i isti problem samo cooleri rade sad cu vidit do čega je.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.