Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Razer tvrdi: PC gaming nije mrtav

530 pregleda · 30 odgovora · otvorena 24.08.2011. u 10:17

Dobro jutro !

Svi su govorili PC gaming je mrtav ali svjedoci smo da to nije tacno.

Razer namjerava da nam dokaze da to nije tacno.Cime tacno ne znam ali 26.Avgusta 2011 prestace odbrojavanje do necega ne znamo tacno cega...

Razer tvrdi da cemo tog dana svjedociti novom dobu inovacije za otvorenu PC platformu !

http://www.pcgamingisnotdead.com
Kod nas u balkanu kanter ce se igrati naredni 20 godine hahaha
protektiONEL je napisao/la:
Kod nas u balkanu kanter ce se igrati naredni 20 godine hahaha
igrat ce se na cjeloj planeti.

i zasto bas mi

Nordijske zemlje dominiraju.
megamix je napisao/la:
Zašto ne bi mogle pratiti? Svaka konzola ima svoj online sistem, da se igra multiplayer, i mislim da će svakako pobiti računar u ovom smislu, posebno zbog već spomentuih ekskluzivnih naslova koji stvarno primamljuju brojne igrače i neigrače :) Metal Gear, Final Fantasy i slično, sve su to serijali koji se jednostavno ne mogu i NE SMIJU :) igrati na pcu.. :)

A pretpostavljam da si (bio) vlasnik neke konzole, pa znaš kako je lijepo pozvati prijatelji i igrati co-op s njima, ili jednostavno pucati sokera jedni protiv drugih.... A sa već izmišljenim i ubačenim multiplayer sistemom u igre, konzole stvarno prelazilaze računare u svakom pogledu.

Ustvari.. Što se tog FPS-a tiče: da! Slažem se da je PC najbolja opcija za igranje first person shootera, ali opet zašto se to ne bi moglo igrati i na PS-u? Metal Gear Solid 2, naprimjer, sam igrao kao dječak na PSu sasvim normalno, i svima je dobro bilo :) Da, treba se malo "ušteliti", ali sa tim velikim brojem nadolazećih ekskluziva nema nikakve logike da PC ostane gaming orijentisan ma koliko se firme kao Razer, Logitech, Steelseries trudile da održe to živim... Eh sad, kad bi se neke izdavačke kuće angažirale da prenesu ekskluzivne naslove sa Xboxa, PSa, Nintenda na računar, to bi bilo odlično. Ne samo za mene, već bi i računar ostao "aktuelan" u gaming svijetu... Ali realno, ovo je nemoguće da se odradi , a trebale bi GODINE posla, tako da.. Konzole > PC :)

EDIT:

@brick:

A šta misliš na God of War, Final Fantasy, Metal Gear, Resistance, Halo, Uncharted i ostale MNOGOBROJNE ekskluzivne naslove/serijale za konzole? Ma daaaj, ti porediš CS sa Metal Gearom ili naprimjer Haloom? Očito sa igrama nisi otišao dalje od kantera.
Fazon je sto jedno i drugo ima svoje prednosti i mane. Kako konzole napreduju u smislu multiplayera, tako i na kompjuteru mozes igrat PES sa dzojsticima sa rajom i imati isti feeling. Nisam nesto puno testirao konzole novije generacije, ali bez obzira na to nisam ni na cijoj strani, jer kazem ti i jedno i drugo ima prednosti i mane. A bez obzira sto kompanije zaobilaze PC, vjerujem da niko nije lud da totalno izbaci iz upotrebe nesto sto ima svako domacinstvo u svijetu. Nemaju svi novca da kupuju konzole i PCove, ali siguran sam da ce vecina prije uzeti PC jer je koristan i zbog drugih stvari, a moze se i igrati na njemu. Naravno najbolje je onom ko ima priliku da priusti sebi oboje pa da kombinuje...
I pregledaj malo listu najigranijih igara svijeta :)

zz ♥
Ne znam kako neko pored PC-a može preć na konzole, ja konzole mrzim. I nisu mi pored PC-a ništa.
PC 4 LIFE !

Counter - Strike 1.6
Sta oni imaju ozivljavati PCGaming kad ce sad izbaciti proizvod od 180€ i niko od nas to nece moci priustiti
Outlawz_v12 je napisao/la:
Mene sto se tice moze odma umrijet. PS3 na polici ceka.
Poceli mi ventilatori u ps3 raditi k'o da avion polijece.
iMZ je napisao/la:
Poceli mi ventilatori u ps3 raditi k'o da avion polijece. :(
Ocisti ih ;D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.