Zašto ne bi mogle pratiti? Svaka konzola ima svoj online sistem, da se igra multiplayer, i mislim da će svakako pobiti računar u ovom smislu, posebno zbog već spomentuih ekskluzivnih naslova koji stvarno primamljuju brojne igrače i neigrače

Metal Gear, Final Fantasy i slično, sve su to serijali koji se jednostavno ne mogu i NE SMIJU

igrati na pcu..
A pretpostavljam da si (bio) vlasnik neke konzole, pa znaš kako je lijepo pozvati prijatelji i igrati co-op s njima, ili jednostavno pucati sokera jedni protiv drugih.... A sa već izmišljenim i ubačenim multiplayer sistemom u igre, konzole stvarno prelazilaze računare u svakom pogledu.
Ustvari.. Što se tog FPS-a tiče: da! Slažem se da je PC najbolja opcija za igranje first person shootera, ali opet zašto se to ne bi moglo igrati i na PS-u? Metal Gear Solid 2, naprimjer, sam igrao kao dječak na PSu sasvim normalno, i svima je dobro bilo

Da, treba se malo "ušteliti", ali sa tim velikim brojem nadolazećih ekskluziva nema nikakve logike da PC ostane gaming orijentisan ma koliko se firme kao Razer, Logitech, Steelseries trudile da održe to živim... Eh sad, kad bi se neke izdavačke kuće angažirale da prenesu ekskluzivne naslove sa Xboxa, PSa, Nintenda na računar, to bi bilo odlično. Ne samo za mene, već bi i računar ostao "aktuelan" u gaming svijetu... Ali realno, ovo je nemoguće da se odradi , a trebale bi GODINE posla, tako da.. Konzole > PC
EDIT:
@brick:
A šta misliš na God of War, Final Fantasy, Metal Gear, Resistance, Halo, Uncharted i ostale MNOGOBROJNE ekskluzivne naslove/serijale za konzole? Ma daaaj, ti porediš CS sa Metal Gearom ili naprimjer Haloom? Očito sa igrama nisi otišao dalje od kantera.