Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

LoL vs Dota2

460 pregleda · 20 odgovora · otvorena 22.08.2011. u 16:10

http://euw.leagueoflegends.com/news/league-legends-season-two-feature-5-million-prize-pool

owned

my bad sto nisam fino procitao zaokupljen sam jos nekim stvarima al hajd...
svako ima svoje misljenje o igri, igrao sam i dotu dugo, al po meni je lol > dota
haha bas owned. AA btw DotA 2 je msm i subjektivno i objektivno bolja od LoL-a aa i bit ce igranija ja mislim ♥
Roflmao pwned !
Doti fali dimanika igre, dok lol to ima
BXM je napisao/la:
De' benjo ne seri stare ti Ako ona DotA 2 nije dinamcina onda ne znam. Meni je lol iskreno cisto sranje stare mi. Nista niscim, dota bolja za klasu
insejn je napisao/la:
De' benjo ne seri stare ti Ako ona DotA 2 nije dinamcina onda ne znam. Meni je lol iskreno cisto sranje stare mi. Nista niscim, dota bolja za klasu
K'o što kažeš lol je sranje. Isto nekakav ulow anime .

@ Da izvinete čisto preseravanje sa ovim nagradama, bolje da su uzeli ako ništa pola od ove nagrade pa nahranili onu gladnu djecu u africi i širom svijeta. Strašno
Pa to 5mil nije za jedan turnir, nego za cijelu godinu turnire.

Mada ce vjerovatno htjeti da naprave turnir sa vecim fondom od $1.6mil.

Za LoL koga god sam pitao kazu da je prelagana igra, i previse cartoon-like.
BXM je napisao/la:
Ti nemas pojma sta pricas, niti znas citati.

"The League of Legends Season Two prize pool will feature a record setting $5 million prize pool!"
Nagrada je za citavu sljedecu sezonu, a to ce se rasporediti na preko 20 turnira. To je cetvrt miliona po turniru.

DotA 2 turnir je bio 1 milion za pobjednika, a onda dalje za ostale.
Ukupna nagrada je bila 1.6 miliona dolara za JEDAN turnir.
Fanboism much?
LoL ima 5 miliona prize money za citavu godinu turnira dok je Dota 2 koja jos nije izasla imala 1.6milion za jedan turnir tako da neznam ko onda ispadne pwned? Ako poredimo vec citavu godinu do sad dota je vec imala preko 5 miliona u prize moneyu.
Dota 2 bolje balansirana od lola-a u lolu neki championi ku**c neki op , nekim championa skill nekim to ultimate.
LoL po meni bolji
Ma uvjek će biti sukob između LoL-a i Dote, tako da je stvar ukusa.
Samo cu ovo reci :

Kopija ne moze biti bolja od originala.

Hvala, cao.
" Da izvinete čisto preseravanje sa ovim nagradama, bolje da su uzeli ako ništa pola od ove nagrade pa nahranili onu gladnu djecu u africi i širom svijeta. Strašno "

Prva pametna =)
LoL i HoN su nastali po uzoru na War III mode zvani defense of the ancients, znaci sve ostale igre nastale po uzoru na dota mode iz war III su zasebne grane zasebne price i to
Igram dote jedno 2,3 godine .Poceo sam lol igrati prije mjesec dana i evo vec sam 25 lvl sa 150 wina .
Lol je mnogo laksi od dote .Champovi su laksi za igranje ,imaju recomend iteme itd .Lol ima ljepsu grafiku i nekako je zanimljiviji od dote .Samim time sto se mogu kupovati rune ,heroji ,postavljati masteri ( slicno kao talenti u wowu ) .Mislim da LOL ima prednosti u ovoj igri i da je uradio nesto bolje od dote .
Ako se dota 2 bude placala ( a 100 % mislim da hoce ) opet ce lol bidi vodeci kao i do sada .Slicno nesto se desilo sa HoN- om .
Tako da po meni LOL pwna ostale i vjerujem da ce tako i biti :D
Ipak Dota2 finansira Valve i Blizzard gdje neće bit tolike pare na jednom turniru.
Ma kako sam cuo dotA 2 ce se placati 30$ tako da....hvala, cao LoL zakon!!!!
VioleN je napisao/la:
Pa to 5mil nije za jedan turnir, nego za cijelu godinu turnire.

Mada ce vjerovatno htjeti da naprave turnir sa vecim fondom od $1.6mil.

Za LoL koga god sam pitao kazu da je prelagana igra, i previse cartoon-like.
Da, potpuno se slažem da je LoL prelagana igra, ali to ti je isto kanter. Igraj mjesec dana i sve ćeš shvatiti, ali niko ti ne može garantovati da je ćeš dobro igrati. Previše je skill-based igra i stvarno trebaš puno, puno, PUNO igrati sa jednim championom da budeš overpowered naspram protivnika

Da rezimiram, osnove igre se shvate vrlo brzo, ali sve ti zavisi od nivoa Vašeg skilla. Isto kao i u kanteru.

I btw, gledao sam ovaj turnir (ustvari jedan-dva meča) i.. onako... previše su "napucali" tu grafiku jer ja lično više volim, što ti VioleN kažeš, cartoon-like igre. Također je UI ružan. Znam da su ciljali na minimalistic, ali pretjerali su

Ipak, probat ću i dotu 2 igrat, betu, pa ću dati posljednji sud
Tko ne zna igrat dote igra LoL-a.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.