Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

IP Adressa

169 pregleda · 10 odgovora · otvorena 21.08.2011. u 22:03

Dobra vecer ljudovi 
E posto sam ja korisnik ADSL-a i tako svakim konektovanjem mi se mijenja IP adressa.
Sad mi treba neki programcic or something else da zadrzim jednu ip adressu na neko vrijeme.
Zamolio bih admine da mi ne diraju temu! Hvala ♥

Takodjer bih zamolio i nase spamere da me zaobidju! I njima hvala ♥
To sa ppoe3 nije moguće jedino da si konektovan 24h dok te ne izbaci, jedino riješenje je preko routera napraviti da se router konektuje i dok je router konektovan ista je ip adresa kad se iskljuci pa ukljuci druga ip (reconnect).

@edit: VPN jedino ali da plačaš drugi program ne postoji
Ma nebi meni bio problem da ja budem konektovan 24h ali je problem sto kod adsla valjda ima neko ogranicenje or somethin else :S I npr. svakih 5h se samo diskonektuje i moras se opet konektovat...
Tako da mi je jedino rjesenje neki programcic.
Demonijak je napisao/la:
Ma nebi meni bio problem da ja budem konektovan 24h ali je problem sto kod adsla valjda ima neko ogranicenje or somethin else :S I npr. svakih 5h se samo diskonektuje i moras se opet konektovat...
Tako da mi je jedino rjesenje neki programcic.
Nemas ogrinecenje, setujes modem da radi u routing protokolu, i bit ces konektovan dok ne ugasis modem iz struje ili odes na modemov gui pa ti rucnu ugasis konekciju, drugog nacina nema da imas stalnu IP adresu. Ne vjerujem da ti toliko treba pa da ces kod Bhtelecoma zakupiti istu. Nazovi njih i prijavi im da ti puca net, nek srede to i imat ces "stalnu" ip
mofo je napisao/la:
Nemas ogrinecenje, setujes modem da radi u routing protokolu, i bit ces konektovan dok ne ugasis modem iz struje ili odes na modemov gui pa ti rucnu ugasis konekciju, drugog nacina nema da imas stalnu IP adresu. Ne vjerujem da ti toliko treba pa da ces kod Bhtelecoma zakupiti istu. Nazovi njih i prijavi im da ti puca net, nek srede to i imat ces "stalnu" ip
E izvini ako te smaram al' sam ti po tom' pitanju sto bi se reklo "kloc".
Mozes li mi reci kako da setujem modem da radi u tom protokolu,jer ja ionako nikad negasim modem.
Demonijak je napisao/la:
E izvini ako te smaram al' sam ti po tom' pitanju sto bi se reklo "kloc".
Mozes li mi reci kako da setujem modem da radi u tom protokolu,jer ja ionako nikad negasim modem.
192.168.1.1 kucaj u svoj browser, iskocit ce ti prozorcic da ukucas username i password, u oba polja kucaj "admin" (bez navodnika).
sad ne znam koji ti je modem, ali sve mozes naci u nekom "quick settings" ili nesto slicno tome (setup wizard).
Predjes lagano kroz to podesavanje i gdje imas brigdje mode, prebaci u routing mode.
Mogu ti ujutru objasnit ako ti ne uspije, samo mi se javi.
mofo je napisao/la:
192.168.1.1 kucaj u svoj browser, iskocit ce ti prozorcic da ukucas username i password, u oba polja kucaj "admin" (bez navodnika).
sad ne znam koji ti je modem, ali sve mozes naci u nekom "quick settings" ili nesto slicno tome (setup wizard).
Predjes lagano kroz to podesavanje i gdje imas brigdje mode, prebaci u routing mode.
Mogu ti ujutru objasnit ako ti ne uspije, samo mi se javi.
E brate hvala ti puno ♥
Eo ga IP je ista  Sad mi je automatski konektovam al' to mi odgovara  Hvala ti puno,punooo ♥
Zamolio bih te da das sebi aplauz,zasluzio si ga 
Demonijak je napisao/la:
E brate hvala ti puno ♥
Eo ga IP je ista  Sad mi je automatski konektovam al' to mi odgovara  Hvala ti puno,punooo ♥
Zamolio bih te da das sebi aplauz,zasluzio si ga 
hahahha eto ga ♥
uzivaj 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.