Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Hocu da otvorim game hosting - vasa misljenja

257 pregleda · 7 odgovora · otvorena 19.08.2011. u 17:32

Evo ovako razmisljam da otvorim svoj vlastiti game-hosting i zanima me kako to sve funkcijonise msm kako da napravim g-panel kako da pravim servere i to sve za pocetak bih i zaposlijo par momaka koji bi radili i normalno bih nesto imali od toga znaci traze se iskusni momci koji zanju puno oko html kodova foruma i koji znaju puno sa photoshopom normalno sve bi bilo legalno .
Molijo bih admine da dobre postove nagrade aplauzom .
Hvala svima za odgovor.
Hoćeš da pokreneš nešto a ne znaš ništa oko toga suluda ideja 

Post dobio aplauz od pN

Ovako

Moj ti je savjet prvo da završiš to škole što ti je ostalo. Predpostavljam da još nisi završio i osnovnu ali hajd to nije moje da se tu miješam. Druga stvar. Nađi na netu tutorijale kako šta. Uzmi reseller od kgb-hosting-a jer ako imaš pare, po mom mišljenju to najbolje. A ako hoćeš bukvalno sam svoj biznis da otvoriš onda ukoliko je pitanju Lite uzet ćeš kao i 99% ostavlih hostinga sa balkana mašinu u hetzner jer nisu nešto skupe.

Post dobio aplauz od skile

- Mislim pošto ne znaš oko toga ništa da se ne upuštaš u to , no to je samo moje mišljenje.
- Dosta će proći prije nego što dobiješ nekog 'dobrog' profita od toga puno ćeš morati uložiti i puno raditi na promociji tog istog.

- Treba tu mnogo nerava , uspona i padova al' jednom će se valjda isplatiti.

Konačan odgovor ; radi brate kako ti misliš da trebaš (:

Sretno.
Pozdrav, evo daću ti ja par kritika prijedloga i uputstava.

Ukoliko želiš da otvoriš gamehosting kompaniju potrebno je da poradiš na svom vokabularu odnosno gramatici, te da naučiš neke osnove ovog posla. Ukoliko želiš da zakupiš mašinu uzmi kod s4y ili hetzner dva najbolja. Predlažem hetzner jer u slučaju ddos napada blokiraju čitav krug ip adresa koji ddosaju. Potrebni su ti gamefileovi za igrice koje želiš hostati npr cs cod4 cod2 css etc, osim toga moraš preraditi addonse fino kako bi funkcionisali bez errora i bagovanja na serveru. Što se tiče daljnjeg posla potrebni su ti žiro računi za inostranstvo i domaće zemlje. Ukoliko želiš da hosting bude uspješan u njega moraš ulagati kad tad će ti se to vratiti. Za početak počni sa lite hostom najbolje je, kasnije ako kreene uvedi premium, ali vjeruj mi nad kgbom se teško može ko mjeriti osim ako ne sniziš dosta cijene. Želim ti svu sreću, ukoliko ti bude potrebna pomoć cimaj me.

@Ado : Slažem se sa njim, prvo završi svoje školovanje pa to ako uspije uspije ako ne, moraš se baviti poslom kojim si naumio studirati(ako si naumio).

I još nešta, da znaš ukoliko misliš da će bit' lahko i da će pare same dolazit u tvoj džep grdno se varaš moraš se dosta potruditi nekada i izgubiti da bi profitirao sa hostingom. Sve najbolje.

Edit v2 : Pogrešan podforum al hajde može proći :D

Post dobio aplauz od skile

Da tebi tvoj profa kaze... Sine uci skolu, valjat` ce ti u zivotu!
btw. Nemoj bjezati sa casova Bosanskog jezika, samo uci, i sve sto naucis trebat ce ti ;)
De loži vas čovjek, šta ste se raspisali... mislim realno, pogledaj temu, pogledaj profil...
I ja mislim da je suluda ideja,da bi krenuo treba ti dosta novca a poslje je pitanje hoce li ti se ista od tog novca vratiti :S tj hoces li imati musterija za host ,svi znamo ko hoce da pokrene neku web stranicu server itd...trazi pouzdanu i iskusnu kompaniju ;) tako da brate mani se ti toga ;) ;)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.