Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 200 bodova

[Solved] GTA:SA - problem pri podizanju igre

250 pregleda · 16 odgovora · otvorena 11.08.2011. u 21:22

Pozdrav svima

Dakle, imam "mali" problem pri uključivanju GTA:SA. Ne SAMP, već singleplayer, iako je isti problem i sa SAMP-om. Uglavnom, odlučio sam nakon 6-7 mjeseci neigranja ove igre da je opet instaliram, što sam jučer i učinio. Instalirao, krekovao, sve super, ali kad sam sad pokušao da uđem, pogodite - ne može.

Kada pokrenem shortcut, izađe onaj balončić dole na kojem piše "Windows theme has been changed to Windows 7 Basic" (parafraziram), izađe mi crna slika, a zatim se sve vrati na desktop. Koliko god puta pokušavao ne ide. Tražio sam, naravno, po internetu i ispostavilo se da ovaj problem rješava brisanje gta_sa.set fajla iz My Documentsa. To sam i uradio, ali opet mi neće da se pokrene. Ustvari, počnu one prve reklame, Nvidia, Eidos, te one animacije za Rockstar, a nakon one slike kada se učitava, samo se izgasi sa slijedećim errorom:

(to dolazi nakon ovog dijela učitavanja:

Već sam rekao, isprobao sam mnoge solucije sa interneta, i to:

- brisanje gta_sa.set
- brisao cijeli GTA User Files folder iz My Documentsa
- stavljao sam svaki mogući compatibility
- stavljao password na user account (smiješno zvuči, ali sam i ovo uradio)
- modove brisao
- označavao Run As Administrator

Dodatne informacije: koristim 32-bitni Windows 7, a igra je instalirana na D: particiju.

Svaki glup post će biti "nagrađen" šamarom, odmah da znate, a onaj ko mi pomogne dobit će ovih 200 bodova + aplauz.... Valjda je dosta nagrade od mene?

Hajde sad, na vama je red... da pomognete
Pokusaj desni klik na samp.exe i Run as Administrator i onda pokusaj uci u neki srv .. Ako ne mogne , probaj skinuti drugi crack

Ovo ti pisem jer sam imao isti problem na Win 7 , i kada sam ovako uradio , normalno mi pokrene gta sa
Reinstalliraj GTA sve dok ne proradi, to mi se dešavalo prije godinu kada sam instalirao GTA:SA.Nisam mogao igrati a reinstall sam jednom nije radilo, drugi put nista i tako sve do 5. puta kada je proradio normalno.I btw.gta_sa.set sam brisao
Pokusaj novi crack skinut.

Ak si ubacivao neke modove moze i do toga biti.

Imao sam takav slican problem. Nmg se sjetit kako sam ga rijesio. Bit ce edit.
wxn je napisao/la:
Pokusaj desni klik na samp.exe i Run as Administrator i onda pokusaj uci u neki srv .. Ako ne mogne , probaj skinuti drugi crack

Ovo ti pisem jer sam imao isti problem na Win 7 , i kada sam ovako uradio , normalno mi pokrene gta sa
Zaboravio sam reći, stavljao sam i Run as Administrator.. Moja greška, oprosti....

@ovaj ispod;

Trenutno nisam u stanju da reinstalliram igru (neće CD da mi učita, a ne mogu da kopiram fajlove s istog na USB, pa nazad na moj komp SADA...). Sutra ću, pak, reinstallirat, pa šta Bog da.

Imaš/te li još kakvih ideja?
Hoćeš da ti ja upload crack pa da ti dam preko PM-a ili preko msn-a jer meni radi normalno.
Treba da ti bude "4.68gb" možda ti nešto fali u njemu.
Provjeri dali su ti svi fajlovi na svom mjestu u gta san andreas folderu

Folderi:
"anim" zauzima 269MB
"audio" 3.23gb
"data" 20mb
"models" 1.12gb
"movies" 24mb

Ja sam nešto ubjeđen da si pomjerio "gta3" iz models

Al ugl provjeri pa javi
Promjeni crack.
Taj je isti problem bio kod mene, tj prvo sam bio instaliro SA-MP 0.2c, i dođe do toga i izbaci to isto ko kod tebe, onda ovo unistaliram, te instaliram SA-MP 0.3c. Probaj ovo pa mi javi ;)
goldeN_ je napisao/la:
Taj je isti problem bio kod mene, tj prvo sam bio instaliro SA-MP 0.2c, i dođe do toga i izbaci to isto ko kod tebe, onda ovo unistaliram, te instaliram SA-MP 0.3c. Probaj ovo pa mi javi
Imao sam i ja 0.3c, ali uninstalirao i opet instalirao, pa evo šta mi izađe pri pokretanju:

@ovi iznad;

Instalacija i crack su TAČNI! Imam cd koji sam i sada iskoristio, a sa istim sam igrao prije par mjeseci! Nije do toga...
Pa što se tiče ovog zadnjeg tvog posta, 90% slučajeva u kojima izlazi ovaj prozor sa sličnim erorima dolazi kod modova.

gta3.img file, jel sve u redu s njim, i da li si šta dirao oko toga?
Braniac je napisao/la:
Pa što se tiče ovog zadnjeg tvog posta, 90% slučajeva u kojima izlazi ovaj prozor sa sličnim erorima dolazi kod modova.

gta3.img file, jel sve u redu s njim, i da li si šta dirao oko toga?
Stavljao sam samo 2 moda u životu, i to prije 6 mjeseci kada sam zadnji put igrao igru. Ovo je friško instalirano, i nema mi logike da su ti modovi još uvijek tu...
Rješenje
E pa vidiš, ima.

Taj gta3 ti je nekako da ti objasnim, najzajebaniji file u cijelom san andreasu. Najbitniji je, a najviše problema oko njega.

Ako nisi nekim slučajem, brisao cijeli direktoriji pri instalaciji, ili obarao sistem, velika je vjerovatnoća da ti je taj file ostao isti, ili u nekom slučaju je ostao 'pokvaren'.

Ako ti se da, nađi na netu gta3.img i dlaj ga, oko 900MB je, i onda bi ti trebalo raditi. Ako ti se neda čekati download, onda probaj sa reinstalacijom kad budeš u mogućnosti. Nemam šta pametnije da ti kažem :p

Post dobio aplauz od 4rm4n1

1] Obriši potpuno GTA:SA
2] Odi u Documents -> GTA SA user files -> Obriši ovaj folder u potpunosti
3] Odi u direktorij od GTA SA i obriši sve što je ostalo
4] Instaliraj ponovo..Ako ti je igra v2 vidi za downgrade na v1

Valjda ti pomogne meni jes ali nije bio baš ovakav problem, bio je u vezi modova koji su ostali u gta3 fileu
Evo gugla neko vrijeme
Nasao sam ovo ako ces ga reinstall sutra ?

1) Uninstall SA.
2) Delete the installation folder if it still exists. (e.g. Crogram FilesRockstar GamesGTA San Andreas).
3) Delete the Virtual Store copy of the installation folder too. The Appdata folder might be hidden. (e.g. C:UsersAppDataLocalVirtualStoreProgram FilesRockstar GamesGTA San Andreas).
4) Delete the gta_sa.set file from your user files folder.
5) Reboot.
6) Reinstall SA. Using the xp mode with Administrative Privileges.

Al evo prije nego li re install igru evo neak rjesenja koja sam guglao.Dacu ti direktan link ili cu c/p da ja ne prevodim da ne bih nesto pogresno rekao : [url=http://www.techsupportforum.com/forums/f59/important-please-follow-these-steps-before-posting-
120411.html]Evo nekoliko rjesenja[/url]

Provjeri da li ti je igra na 1.0 verziji ili na nekoj vecoj. Ako je na nekoj vecoj probaj da instaliras na manju verziju u stvari downgrade.
Instaliraj DX9.

Probaj instalirati patch 1.01
Obrisi ona intro videa .(al ovo uradi prije nego reinstall)
Kada je budes brisao sa kompa obrisi je sa RevoUnistalerom
Ovaj program bi trebao sve pobrisati sto postoji vezano za igru.

i to su sva rjesenja koja sam uspio pronaci

Nadam se da sam pomogao
Meni jne nesto slicno bilo sa Steam, isto imam w7... pokrenem steam i kako sam ne stpljiv da se pokrene klikcem preko desktopa i ono tako izbaci i onda kad ga pokrecem samo pustim da se izbaguej sam do kraja i da se fino ocito pustim mis i sve i udje normalno
Braniac je napisao/la:
E pa vidiš, ima.

Taj gta3 ti je nekako da ti objasnim, najzajebaniji file u cijelom san andreasu. Najbitniji je, a najviše problema oko njega.

Ako nisi nekim slučajem, brisao cijeli direktoriji pri instalaciji, ili obarao sistem, velika je vjerovatnoća da ti je taj file ostao isti, ili u nekom slučaju je ostao 'pokvaren'.

Ako ti se da, nađi na netu gta3.img i dlaj ga, oko 900MB je, i onda bi ti trebalo raditi. Ako ti se neda čekati download, onda probaj sa reinstalacijom kad budeš u mogućnosti. Nemam šta pametnije da ti kažem :p
Nije mi baš ovaj post pomogao već tvoj upis u gb:

Instalirao igru na C: i evo ga, odlično radi

Velika hvala svima što su se potrudili!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.