Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

q

99 pregleda · 7 odgovora · otvorena 07.08.2011. u 21:44

Vidim svi furaj SAMP pa ev' kreno i ja

Znaci zanimaju me pojedine infromacije oko SA:MP...

- Kada instaliram patch i ostatak programa za online igranje, ocu li i dalje moci prelaziti igru offline.
- Kako sam skonto, g.ba otvara roleplay server (ispravi te me ako grijesim). Meni treba neki tutorial oko toga. Gledao sam sam ovo sta je pravilno sta ne na gamersu sto mi nije dovoljno. Zelim znati za sta je /me, ta sta /do i tako te komande. Kad ih koristiti i ostale zajebancije. Ako nece biti taj mod, onda mi ne treba ovo.
Mislim da nećeš, ali instaliraj GTA: SA na dvije destinacije (npr. C:/GTA SA/ i C:/GTA SAMP/), pa jednu patchuj a drugu ostavi čitavu Tako sam ja radio dok sam igrao
1. Da, moći ćeš.

2. http://gamers.ba/forum/39/142450/roleplay-pravila/

Imaš tu RolePlay pravila. Ako nađem još nešto, editovat ću.
Kada uđeš na server, kucaj /help. ( pritisnes tipku t ili z, nisam siguran )
Mozes igrati ofline bez problema

Aa sto se komandi tice ja msm da ce ti biti tutorial kad ulazis na server jer je tako na svakom RP -u
Da , moci ces igrati offline kad instaliras SA:MP

Ne trebaju ti nikakvi patchevi , samo samp client [www.sa-mp.com/download]

Dosta dugo sam igrao RP mod na dosta razlicitih servera , tako da znam kada se koristi /me komanda , kada /do , itd..

/me komanda ti se koristi za iskazivanje neke radnje .. To ti je jedno od RolePlay pravila .. npr. "/me uzima kljuc , gura u bravu i otkljucava auto" , te nakon toga kucas "/do otkljucao"

/do komanda se koristi za potvrdjivanje neke radnje , iznad sam napisao primjer

Za vise informacija oko RolePlaya javi mi se na PM
Naravno da ces moci igrati i SP.

Za ove komande /me, /do, /ame da ti kazem, one ti koriste za opisivanje tvoje radnje u igri. Npr. kada cekas nekog, pravis se da se ceses po glavi i time kucas /me se cese po glavi i u chatu izbaci
*Tvoje_Ime se cese po glavi.
I time pokazujes neke radnje ( opisujes ) koje ne mozes docarati nekom animacijom i slicno.

Komanda /do ti sluzi da tu neku radnju potvrdis, iskljucivo je IC ( In Character ) i vezano je za igru, npr. kada si napisao
/me se cese po glavi.

Sa /do mozes napisati

/do pocesao sam se. kako bi pokazao da je radnja potvrdjena i da je zavrsena ( ne mora biti ).

Evo ti i slikoviti primjer :

Recenica/rijec koja na kraju u zagradi ima (( Ime_Prezime )) je do komanda, npr, ovo :
* 1/3 ((Lance_Tucker))
* 2/3 ((Lance_Tucker))
* 3/3 ((Lance_Tucker))

Time je pokazao vrijeme , tacnije koliko se radnja odvija i kad je dosao na 3/3 sa /do je napisao sljedece :

* Napisao (( Lance_Tucker )) cime je potvrdio radnju i zavrsio je..

Ovo sto ima na pocetku Lance_Tucker je komanda /me i kao sto vidis sa njom docarava ovo " muckanje spreja, pisanje slova i ", dok sa /do opisuje dalje.

Ako ti nije jasno, ili nisam dobro objasnio mozes me kontaktirati na PM, pomoci cu ti ili ako jos sta trebas vezano za SA/MP, javi
/report obracas se adminima

/f pises ako si u nekoj organizaciji pises samo da vi vidite izmedu sebe

/irc pises adminima

/invite id igraca ako si lider neeke org

/uninvite id ako ga oces izbacit

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.