Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[GUIDE] Twisted Fate The Card Master

156 pregleda · 8 odgovora · otvorena 05.08.2011. u 22:09

Igram sa ovim champom pa rekoh da napravim jedan guide o njemu.

Po meni jedan od najboljih championa u igrici,težak je za igranje ali se brzo nauči,po meni je on 100% timski igrač na 5v5.

Stats :
Damage:46.41 (+3.3 / po levelu)
Health:384 (+82 / po levelu)
Mana:202 (+38 / po levelu)
Move Speed:305
Armor:11.25 (+3.15 / po levelu)
Spell Block:30 (+0 / po levelu)
Health Regen:0.9 (+0.12 / po levelu)
Mana Regen:1.3 (+0.1 / po levelu)

Abilities :

Wild Cards - Baca 3 karte koja svaka dmg-a kada prodje kroz neprijateljskog igraca,skoro najvazniji abilities kod njega,ja je uzimam na lvl. 2

Lvl dmg : 60/110/160/210/260 (+0.65)
Mana cost : 60/70/80/90/100

Pick a Card - po meni najvazniji abilities kod njega , uzimam je na 1 lvlu.Bira kartu iz deka i koristi je za sljedeci napad koji nanosi veci dmg.

~ Plava karta : nanosi 40/60/80/100/120 (+) (+0.4) dmg , i jednako restora 65% mane nanesenog dmg-a.
~ Crvena karta : nanosi 30/45/60/75/90 (+) (+0.4) dmg tom championu i championima okolo slowa ms ( movement speed ) 30/35/40/45/50%.
~ Zlatna karta : nanosi 15/22.5/30/37.5/45 (+) (+0.4) i stuna za 1/1.25/1.5/1.75/2 sec.

mana cost : 40/55/70/85/100
Range : 200

Stacked deck- svaka 4 napada TF ( Twisted Fate ) nanosi bonus dmg 55/80/105/130/155 (+0.4) ,kao dodatak njegov attack speed se povecava 3/6/9/12/15% a cooldowni se smanjuju 3/6/9/12/15%.Ja je uzimam na 3 lvlu.

Destiny - ulti,moj najdraži abi , kada zagusti.Otkriva sve neprijateljske champove ( ukljucujuci stealth champove ) za 6/8/10 sec.Kada je Destiny aktiviran , TF se moze portat bilo gdje na mapi.

Second Sight

Items :
Do vas je kako volite da budete ali ovo su moja 2 primjera :

1.

Doran's blade.
Last whisper.
The bloodthirster.
Berserker's greaves.
Infinity edge.
Sword of the divine.

2.

Doran's ring.
Boots of switfness.
Lich bane.
Rabadon's deathcap.
Archangel's staff.
Deathfire grasp.
Warmog's Armor.

Stavio sam 7 itema pošto vjerovatno prodajete doran's ..

Runes :

Greater Mark of Potency x9
Greater Seal of Potency x9
Greater Glyph of Potency x9
Greater Quintessence of Potency x3

Masteries : 9/0/21

Click

Spells : Ignite / Exhaust

I jedan glavni video za TF od RiotGames-a :

Click

Ako sam šta zaboravio ili pogriješio molim da me napomenete da editujem.

TUT by ELOW !
Znači stavio si prastari video od RIOT-a ,uzimaš exhaust a čak nisi ni stavio poen u to ( kao AP TF si uložio u critical strike)?
TF se ne može više portati po cijeloj mapi jer je nerfovan.
Range od Pick a card je 200? I još puno toga.
Ne pokušavam biti šupak ali danas kad sam podigao osnove LoL-a govorio si kome to treba? Jarane ti si lvl 7 i sumnjam da bi trebao pisati guidove pogotovo ovakve.
Ćus
EDIT:
U masteries si uložio u ghost iako ga ne koristiš.
Nije Q abillities niti je W abillities već je ability.
Passive nisi objasnio.
brokeN-u po GB-u pišeš da ti da rune i masteries za TF-a i da ti objasni oko njega
MaxYz je napisao/la:
Znači stavio si prastari video od RIOT-a ,uzimaš exhaust a čak nisi ni stavio poen u to ( kao AP TF si uložio u critical strike)?
TF se ne može više portati po cijeloj mapi jer je nerfovan.
Range od Pick a card je 200? I još puno toga.
Ne pokušavam biti šupak ali danas kad sam podigao osnove LoL-a govorio si kome to treba? Jarane ti si lvl 7 i sumnjam da bi trebao pisati guidove pogotovo ovakve.
Ćus
EDIT:
U masteries si uložio u ghost iako ga ne koristiš.
Nije Q abillities niti je W abillities već je ability.
Passive nisi objasnio.
brokeN-u po GB-u pišeš da ti da rune i masteries za TF-a i da ti objasni oko njega
boli tebe neka stvar šta ja brokenu pišem , bar sam se potrudio da objasnim neke stvari...
fino sastavljeno i gj ali ne mislis li da malo smarate danas s tim guidovima ? :S
riime je napisao/la:
boli tebe neka stvar šta ja brokenu pišem , bar sam se potrudio da objasnim neke stvari...
Te stvari možeš videti i od riota
Nafurala se braca na guide-ove hoce svi moda, 2 put heroja igrali nisu odma guide

mobafire.com inc

Post dobio aplauz od welahavle

Mislim da je koristan za pocetnike ili one koji nisu igrali sa njim...brawo :)
Pretjerali ste fakat sa guide-ima danas .. Neka malo , ohanite .. Jest da je tek otvoren podforum , al' treba to fino stavit u jednu cjelinu , osoba koja puno zna treba ovo pisati , a ne svako ko (NE)zeli moderatora ..
ALEJANDROO je napisao/la:
Pretjerali ste fakat sa guide-ima danas .. Neka malo , ohanite .. Jest da je tek otvoren podforum , al' treba to fino stavit u jednu cjelinu , osoba koja puno zna treba ovo pisati , a ne svako ko (NE)zeli moderatora ..
Nek se nakupi tutoriala pa ćemo kasnije ove bolje u jednu temu

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.