Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Gamers.ba TOČAK vol.2

1.416 pregleda · 40 odgovora · otvorena 19.06.2011. u 16:14

Prvo da se izvinem svima kojima ne napisem nick ili ime, jer fakat je tesko zapamtiti toliki broj ljudi, kojima se ovim putem zahvaljujem sto su dosli.

Ustanem ti ja tako ranom zorom, skuham ručak, pospremim stan i sredim sve. Napravim sendviče za mene i mog druga f_neru, napravim jednu termosku ultra jake kafe, u drugu naspem ultra ledene vode, i u tom me bas zove nera kaze izlazi evo nas. Ja izadjem, i nadjem se sa f_nerom i jos jednim momkom, u tom dodju jos dva pro vozaca, Samir i Nele (nisu puno aktivni na g.ba). Samira sam znao od ranije, a i s Neletom sam valjda nekad igrao dote, tako bar kaze f_nera.I nas pet lagano krenemo prema vilsu, i nera prica kako ga je NJONJO zvao i rekao da vec ima 15 likova. Mi kontamo sto vise to bolje :) I stignemo mi na pocetak vilsa, kad tamo NJONJA ROŠTILJDŽIĆ i jos neki momak. Kad smo dosli do trece gimnazije, zijanili smo se kad smo vidjeli
BRUKU gamera na biciklima kojih je bilo 25 po Njonjinom brojanju (bio je i jedan mali bucmasti, nema 10ak godina, kad sam ga vidio, fkt sam se prepao kako cemo podnijet babysitting i kako ce izdrzat), koje je inace
licilo na brojanje ovaca (Ipak kad smo uzeli digitrom skontali smo da nas ima 23). I tu se ove cevabdzije utale, njonja uzme para i sto je trebao i sto nije i izgubi se negdje.
I tu smo malo cekali (mali buco je u medjuvremenu otisao, pa nam je laknulo), dok se njonja nije vratio. Krenemo prema Vracama, naspemo vode usput, osmekamo nekakvu
djevojku s cukicom na baterije (svi su gledali u cukicu sto je tuzno) i opet drugi put cekamo njonju dok se smiluje i donese cevape. Jedna grupica se vec odvojila i stigla do skretanja prema spomen parku, dok smo mi ostali cekali njonju i krenuli sa njim gore. Skupimo se gore svi, nas 23 i krenemo prema spomen parku, i spustimo se polako niz one stepenice, naravno vecina nas sa biciklom u rukama, a ne na njemu. I kad smo stigli dole, govori f_nera kako ce Jacky preskocit sve stepenice, malo prodje kad AAAA i fakat
leti lik na biciklu, isto ko na onom univerzal preko mjeseca, al ovaj preko stepenica. I svi se smiju, kad liku se rascvjetala noga i meso viri (ima i slika kod nekog). I neko donese prvu pomoc, previjemo ga i govorimo da se vrati i da ide odmah u hitnu da mu zasiju to. Malo se dvoumio i na kraju se ipak vratio(i nadam se da je sve ok sa njim, posto su rekli da su mu sili). U medjuvremenu, f_nera kaze nekoj dvojici momaka koji su bili najspremniji da idu gore i da ne cekaju beze.
I mi ti krenemo polako cestom, ja kontam taman krenuli, dobar tempo, sve rega, kad f_neru neko zove jer mu je pukla guma i on se vrati da mu to napravi, a mi ostali krenemo dalje. U pitanju je bio Sick aka MEDO, najglavniji lik na touru, a sa njim je ostao i NJONJa i jos neko valjda. Mi ostali odemo do srusenih kuca, sacekamo malo, pa produzimo opet i dodjemo do srusenog hotela osmica..
i tu smo napravili veeeeeelikuuuuu pauzu, pojeli ponesto (niko nije smio da izvadi sendvic dok ja prvi nisam XD), i sacekali neru i ostatak ekipe. Poslije toga ide novo pedalanje, uz price i smijanje naravno, i dolazimo do raskrsca, gdje se skrece za vrh. Tu se odvajaju Samir, Nele, i jos neki momci, Nera daje kacigu nekom momku i kasnije place za njom dusman. I napokon stizemo oko 12 sati do onog dijela gdje se skrece za bob stazu, tu nadjemo neko bezvezno mjesto, hlad nam je trajao nekih 10 minuta,
a NJONJA ROSTILJDZIC naravno raspali rostilj bez pitanja i onda skontamo da moramo cekat tu sve dok se ne spuste ovi sa vrha. I tu smo sjedili, zezali se, pricali viceve, sick aka MEDO isprico neki vic, i sad svi kontaju o cemu se tu radilo, al haj mozda nam objasni na temi..Igrali smo i malo remija, cak jednu partiju, gdje je neki decko pobjedio handom naravno, a zatim je vjetar odnio sve karte. Popili smo i moju ultra jaku kafu (dao svima da naspu, na kraju mi ostalo pola case toza :(), NJONJA je redao cevap za cevapom, i jos mu je ostalo..I nakon neka 2-3 sata dolaze ovi sa vrha, i tu smo se poceli dogovarat gdje ce se ici. Posto sam ja morao ici kod rodjaka, gdje sam i sad :D odvojim se i spustim se sam, a oni ostanu gore. (namjerno sam pobjegao ranije samo da bih digao ovu temu :DDDDD ) Uglavnom, bilo je jako zanimljivo, bilo nas je 23, jacky se nazalost povrijedio (2x sam morao ukazivati medicinsku pomoc), bila su ti dva momka koja su bila jako mlada, ali vidi se da ce biti pr0 bajkeri.

Ovima sto nisu dosli veliko hvala, jer da nas je bilo jos vise pitanje je na sta bi to licilo. Meni je drago da sam napokon upoznao f_neru(hvala za kacigu i cvike), kao i ostale momke (iako ih pola nisu skontali ko sam).

Kad dodju, javit ce ostale utiske, i nadam se da ce sve biti ok aBd. Ako sam sta propustio, nemojte zamjerit, ispravit ce me nas silni i presilni sick aka MEDO, koji je zaduzen za SVE.

Do daljnjeg :***
Eh da ja otpočnem..

Ustanem ja jedva, uđem na fb, kad nera online, sjebo se samo tako. Kad sreća nakav bug. Dođem tamo, kad tamo samo dva momka, reko neće valjda ko prošli put, kad sreća dolaze i dolazi, i na kraju 23 no lifera, mislim većina, ali eto.

Naspemo vode, i pređemo most, odmah zamalo da padnem, ali sreća nisam. Prije toga talili se svi za roštilj, za meso, i meni pun novčanik siće. I gore u mesaru na vrace, izvadio ženi pare, sjebala se, gleda me ko u prosijaka. Ali eto, neće me više nikad vidjet.

Slijedeća glavna scena, jacky pade, polomi se, noga mu se rasvcjetala ko orhideja, i da, jacky, to ti se desilo, a i firemanu, jer ste meni uvalili biciklo, a sebi uzeli dobre, bog vam je vratio.

Nismo ni krenuli, siku puče guma, a meni lanac, i nera se morao varatiti dobar dio puta. Vidjelo se na njemu da je vidno iznerviran, ali ni ovoga puta nije pokazivao svoje emocije. I onda patnja. Malo guranje, malo manje pedalanje i sve tako, dok nas par kritičnih nismo ostali sami, i onda je bilo samo guranje. Sik brat se oznojio cjedi majicu predamnom i govori kako je špica, baš :$...

Došli gore, fol provociraju aplauzom, ali neka, nabit ću ja kondiciju ! Malo sutra..

Ma je**š ti sve, da je meni roštilj raspalit, i tako nakupimo nakih grančica, šišarki, čega sve ne, i zapalim ja roštilj, svima šega, svima fuj, niko neće da jede, a svi prste ližu, 3 sata sam za je****m roštiljem proveo, i sad me ruke peku... Ali hajde, barem su valjali.. Btw, sad vam mogu reći, druga kila ćevapa mi je pala u prašinu, i zemlju, ali vatra je to spržila, tako da se ne morate brinuti.

Nera samo provocira, kao i većina njih, sram i stid da ih bude. Obećao sam neri šamar, tako da, nera kad dođeš, ošamari sam sebe, da bude kako sam rekao, ipak sam ja glavni, mislim nema dalje !

Svi ste mi svjedoci da mi je nera obećao medalju gamers.ba ćevapdžija ! Hoću da mi se to ispuni, hvala ćao !

E onda spust, ja naravno, zadnji i polako, ako padnem da me niko ne vidi, ali eto, za blago čudo, nisam pao, mada sam imao stopostotnih prilika!

Kad smo sišli dole, pola ih vali, tako da se nadam da su se svi vratili..

Sve u svemu, desetka, al u cijeli.

Molim da se opet ovo organizuje, ali i da nas ide u većem broju, nek se nera još više sjebe !

Voli vas, ne njonjo, nego njanja ! <3

Post dobio aplauz od nera_f

Evo da se i ja javim na temu 

Znaci smorio sam se samo tako. Bajk ku**u ne valja, al stas. Znaci ko god je prosao pored mene govori prebaci u prvu sta se patis (a meni u prvoj) 
Tako da sam se jedva popeo (medju zadnjima), al sam se zato spustio medju prva tri ^^

Prejako bilo, sljedeci put idem sa boljim bajkom 

haha gamers.ba ćevabdžija 
Lijepo što vam je bilo lijepo 
Znaci prejako !

Ovo mi je s dajdzom mi radi !

Haj`mo u hlad !

2 izjave dana ! SiK aj lav ju ! Sik ima bateriju na cakiji da vidi koga ce da zbode...

Sta da kazem... Malo sam kasnio (sry svima) 20 ljudi me ceka i ono kao wtf ? Opet njanja i lanac, opet padanje (5/6 padova ako se ne varam, jacki i fire najgore prosli), na srecu samo jedna guma pukla i to mom nerodjenom bratu SiKu. Iskreno malo mi je bezze bilo posto nas je bilo previse i svi su se kao prema meni orjentisali i nemoguce ja da 1 covjek sve to dovede u red... Eto iskusniji smo za 1 turu, sledeci put aBd da nas bude vise. Nadam se da mi niko nece nista zamjeriti, trudio sam se da se upoznam sa svima i da svima bude ok.

Da ispostujem njanju, evo samar.

Post dobio šamar od nera_f

@njanja

Sjebo se ja drama, tek sad boli!

@tema

Oboren rekord po padovima. Jurcas po spustu kad samo vidis sa strana izlaze iz trave, zbunja..

Ekipa jaka! Sve u svemu dramica ko i prosli put! :)

♥

firee je napisao/la:
@njanja

Sjebo se ja drama, tek sad boli!

@tema

Oboren rekord po padovima. Jurcas po spustu kad samo vidis sa strana izlaze iz trave, zbunja..

Ekipa jaka! Sve u svemu dramica ko i prosli put! 

♥
haha .. onaj mali spusta bike s grane ... al ti si proletio 
Ev i ja ko netralac i neaktivni clan ovog foruma da se javim. Krenemo nas 3 Hrasničana u 7:30, drž nedaj, izgubismo sat vremena kupujuci. Pokupimo Na Dina (ty za ono pro vozac, al nisam :(, i mele ne nele :D). Laganini do Vilsonovog kad tamo imas sta vidjeti, njih 20. Vecini oci ko fildžani gledaju u neru, ne znam jel zbog sexy, crvenog sorca il sto je sajber bos. Kad među 20-tak iole momaka Dino mi pokazuje malog bucu. Citava mu familija dosla na ispracaj, kontam kako ga prvom prilikom uvaliti neri, kad sreca ili nesreca ode. Jedva izgurasmo do parka, kad gledam lik il je ptica (jaky )prelijece preko stepenica, spade mu noga sa pedale i vidimo nesto sjeban reko valjda sto nije preletio 20 stepenica nego samo 12-tak, kad bolje pogledasmo ono meso i koza vise bijelo viri, stas neko fataj se aparata i slikaj. Sreca nade se i prva pomoc. Jedva ga odgovorise da ne ide dalje :). Onda pedalanje 20 metara kako je ko mogo, i guranje bicikla. Pojavise se neki za neru sitni problemi, koje on rutinski rijesi. Dodosmo do skretanja za vrh, mi slabo aktivni clanovi il koji nemaju acc na gamersu krenusmo prema vrhu (nas 6), ostali iskusni clanovi (dokazase se kao noliferi9 ni da pomisle da krenu. Mi koji smo krenuli, sva sreca pa smo imali moralistu u timu, svaka serpentina mu je bila zadnja i od 7,9 km govorio je da ima jos 1 km. Jednom je pogodio, ali samo zato sto je vido tablu na kojoj je pisalo 1 km. Njemu svaka casti i jos jednom momku koji su citavu turu ispedalali bez guranja bicikla. Super spust i dolazimo do ostatka ekipe. NIsmo ni sisli kad njanja iz prve :'' Hocetel cevapa''. Nera nas poziva na sikovo predavanje i taman kad smo se svi okupili ko u pozoristu Sick ustaje( svi spremni da zabiljeze neku mudru izjavu) i hladno:'' Haj`mo u hlad !'' i ostavi nas da mi sami protabirimo ivu izjavu :). Zabiljezi se foto aparatom zagrljaj za vjecno prijateljstovo nere i sika i hdjedosmo da krenemo, kad njanja ne ide dok ne isprzi i zadnju kilu cevapa. Napokon krenusmo nakon pete zadnje kile. Krenu spust, to samo gledas ko ce prvi da zagine, prestize nas neki pezo kad lola udari po kocnici, koci nogama rukama, jedini fire proleti i filmskom policajkom pokusa da preprijeci pezoa, al ga sjeba sitno kamenje i sjeba koljeno. Posto su oni koji ga poznaju ocekivali to od njega, brzo nastavismo spust. Op op kad mali sletio sa ceste i zapuco u drvo. Stadosmo da vidmo sta mu je, sreca nista, al zaboravismo da fire ide iza nas(mislim da je on), kad samo zacusmo skripu kocnica i on se zabi u drugo biciklo, i jos par iza njega likova se zabise i nasta lancani sudar. Bi jos nekih padova al ne vidoh :) :( . Et ukratko od mene( mrsko mi traziti greske ).

Drago mi je što sam upoznao momke i vala jedva čekam sljedeći
A što se tiče vrha,nismo val 2 -3 sata,maximalno 1 sat.I to od 25 nas 5 krenulo gore,al haj.Još jednom hvala Neri na kacigi,iako je cmizdrio za njom
A šteta Dino što nisi bio s nama do kraja,posliej sam uspio udarit auto u pokretu.Haj da ispričam doživkljaj.Počeli se spuštati s Trebevića i sad idemo brzp,međutim nekakav frajer predamnom sa autom i neće da se skloni pa Bog.Ja mu se počinjem približavati i odjednom zakoči naglo,dok sam ja to skiontao brzo za kočnice,al šipak.Laganini se zabio u njega i dole do parkinga me pratio i j**o mi sve.hahahah.Dolazim na parking imam šta vidjet neko sjebo nogu Heneljz da ne pričam poslije će nanja sve lijepo objasniti. Uglavnom hvala momci još jednom za predobar dan.(btw. izgorio sam seljački pravo hahahah )

DrawN je napisao/la:
Drago mi je što sam upoznao momke i vala jedva čekam sljedeći :)
A što se tiče vrha,nismo val 2 -3 sata,maximalno 1 sat.I to od 25 nas 5 krenulo gore,al haj.Još jednom hvala Neri na kacigi,iako je cmizdrio za njom :P
A šteta Dino što nisi bio s nama do kraja,posliej sam uspio udarit auto u pokretu.Haj da ispričam doživkljaj.Počeli se spuštati s Trebevića i sad idemo brzp,međutim nekakav frajer predamnom sa autom i neće da se skloni pa Bog.Ja mu se počinjem približavati i odjednom zakoči naglo,dok sam ja to skiontao brzo za kočnice,al šipak.Laganini se zabio u njega i dole do parkinga me pratio i j**o mi sve.hahahah.Dolazim na parking imam šta vidjet neko sjebo nogu :D Heneljz da ne pričam poslije će nanja sve lijepo objasniti. Uglavnom hvala momci još jednom za predobar dan.(btw. izgorio sam seljački pravo hahahah :D)
Ja lezim dole umirem od bola kad onaj kaze tebi" Hoces da poginem zbog tebe?" !

Pa ti reci sad. Kako bi to on poginuo frajer u autu a ti na biciklu! I pritom on zakoci i ti se zabijes u njega! E svaka mu cast!
firee je napisao/la:
Ja lezim dole umirem od bola kad onaj kaze tebi" Hoces da poginem zbog tebe?" !

Pa ti reci sad. Kako bi to on poginuo frajer u autu a ti na biciklu! I pritom on zakoci i ti se zabijes u njega! E svaka mu cast!
Hahahah. Vidiš taj dio sam zaboravio,psujhe mi sve i onda famozna rečenica" Mogao sam poginut zbog tebe,pi**a ti materina!! Mnogo jak A dobro nam je bilo kroz grad i na kraju vilsa njanja ti i ja,svako na svoju stranu kući
Mi ni krenuli nismo kako treba sa vilsa kad se ja spucam u njanjinju pedalu i odma crash!  nebitno to...
Sve u svemu meni je ovo danas bio prejak i prelijep dan ne samo zbog ture nego sto sam i upoznao puno raje koje sam znao samo "preko tastature". Fkt mi je drago sto sam prisustvovao ovom danasnjem eventu i ima pravo extra momaka sa ovog sajta.. 
♥ drawn, nera_f, sick, exst3me i jos raje cije sam nickove zaboravio jos pogotovo one momke sa bistrika ♥
njanju, jacky-a i f1reman-a sam noc prije slucajno na vilsu upoznao tako da mi je to jos vise olaksalo da steknem nove drugove sa g.ba 
btw. hvala exst3me-u koji je extra zbog mene i zbog njegovog havera ostao da nam nesta pomogne oko bajkova jos kad su svi otisli i bili u carsiji -.-'

OBECANE SLIKE: http://imageshack.us/g/638/img1022fm.jpg/[/B]
nadam se da cemo ovo ubrzo ponovit :-*

PeniK je napisao/la:
Mi ni krenuli nismo kako treba sa vilsa kad se ja spucam u njanjinju pedalu i odma crash!  nebitno to...
Sve u svemu meni je ovo danas bio prejak i prelijep dan ne samo zbog ture nego sto sam i upoznao puno raje koje sam znao samo "preko tastature". Fkt mi je drago sto sam prisustvovao ovom danasnjem eventu i ima pravo extra momaka sa ovog sajta.. 
♥ drawn, nera_f, sick, exst3me i jos raje cije sam nickove zaboravio jos pogotovo one momke sa bistrika ♥
njanju, jacky-a i f1reman-a sam noc prije slucajno na vilsu upoznao tako da mi je to jos vise olaksalo da steknem nove drugove sa g.ba 
btw. hvala exst3me-u koji je extra zbog mene i zbog njegovog havera ostao da nam nesta pomogne oko bajkova jos kad su svi otisli i bili u carsiji -.-'

OBECANE SLIKE: http://imageshack.us/g/638/img1022fm.jpg/[/B]
nadam se da cemo ovo ubrzo ponovit :-*
Ma nista brate za tebe uvjek tu !!!
♥
Jao momci prejaki ste, zavidim vam..

Sljedecu moram ici, samo da mi datum napokon odgovara.. Ovaj put sam bio sa faxom na Prokoskom, bilo je i gore drugova biciklista 

Ajde kacite slike, a jacky cuvaj se, tako iz zajebancije mozes invalid ostati  Kako je lik na vilsu poginuo, na mnogo bezazlenijem stuntu od tvog..
KillaOR je napisao/la:
Jao momci prejaki ste, zavidim vam..

Sljedecu moram ici, samo da mi datum napokon odgovara.. Ovaj put sam bio sa faxom na Prokoskom, bilo je i gore drugova biciklista 

Ajde kacite slike, a jacky cuvaj se, tako iz zajebancije mozes invalid ostati  Kako je lik na vilsu poginuo, na mnogo bezazlenijem stuntu od tvog..
Omaklo se, jebiga 
e svaka cast momku koji je na ovom rostiljcicu "izrostiljao" tri/pet (ne skontah koliko je tacno bilo) kilograma cevapa 9-)

P.S. dosta raje upoznalo neru_f :D

Hahahaha stajali ste opet na onom govnjivom mjestu. Ko je nosio crvene naocale 
Ja ostao bez cibikla vecer prije ture , bas mi je krivo sto sam fulio ovaj shit. Jbg isao sam po kisi i kad nas je bilo 5-6, a sad kad je bilo sve fensi nije mi se dalo... :/

Puno nepoznatih ljudi o.O
mofo je napisao/la:
Hahahaha stajali ste opet na onom govnjivom mjestu. Ko je nosio crvene naocale 
Ja ostao bez cibikla vecer prije ture , bas mi je krivo sto sam fulio ovaj shit. Jbg isao sam po kisi i kad nas je bilo 5-6, a sad kad je bilo sve fensi nije mi se dalo... :/

Puno nepoznatih ljudi o.O
Jesul to one za pušenje trave ? 
Auu dobro bilo.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.