Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Slanje brzom postom ?!

136 pregleda · 6 odgovora · otvorena 16.06.2011. u 15:37

Pozz svima...Znaci kupujem neki skutercic,a prodavac je daleko od mene...pa sam trazio na netu..informisao se o brzoj posti,al ipak nije to to...mislim najbolje mi moze neko objasniti,tj. odgovoriti kako?cim'?kad ? i ostala pitanja oni koji imaju iskustva s brzom postom.Citao sam na netu da postoje Euro Express,Intereuropa,AKS,...pa bih vas zamolio da mi kazete koji je od tih najsigurniji i najjeftiniji.Koliko bih morao platiti postarinu(ili vec kako se to zove kad prevozi paket pa mu dam novac ) za taj skuter ? Dal se gleda po tezini ? velicini,duzini,il po daljini prodavaca i kupca ? :D Bio bih vam zahvalan kad bi mi mogli pomoci oko ovog problema :)
Imas FedEx, DHL...

Gledaju koliku zapreminu zauzme, kolika je tezina predmeta, udaljenost normalno da gledaju i kolika je vrijednost toga sto prevoze...

Tako sam cuo, nisam nikada nesto slao ali to gledaju pozzz

Bolje trazi drugu soluciju jer ce te oderati ko jarca!
Skuter? Meni je za PS2 poštarina bila basonovna... Preko 50 km samo poštarine, zato što je tezina proporcionalna poštarini. Bolje ti je da ne kupuješ motor tako jer ce te više izaci poštarine nego što ces platiti za motor ;)
isplatnije ti je uzeti autobusku kartu, otici do skutera, i onda se s njim uputiti kuci lagano.
jer izaslo bi te postarina, onoliko koliko i skuter.
Po meni najbolji cityEX. Ovdje u Sarajevu imaju prostorije u Djemala Bijedica ulici.

Meni su pravo jeftini. Cijena slanja paketa je 10 KM. Skoro mi je jedan momak poslao sat iz Bijeljine.

Pozoves ih, dodje ti ciko na vrata, dogovorite se ko ce placati (ti ili ovaj sto mu dodje), umotas item u paket. Odnese tom ciki paket, ciko ima pravo da pogleda jel ispravno, ako nije moze vratit. Lagana i sigurna procedura.

Ako hoces, dacu ti broj.
naravno da je najbolji FedEX jer je i najskuplji. . . . ali veoma jeftin a dobar je Euro Expres. . . par stvarcica sam kupovao preko njih . . . samo brate uzmi u obzir tezinu motora, i vrijednost. . .
smoki je napisao/la:
Po meni najbolji cityEX. Ovdje u Sarajevu imaju prostorije u Djemala Bijedica ulici.

Meni su pravo jeftini. Cijena slanja paketa je 10 KM. Skoro mi je jedan momak poslao sat iz Bijeljine.

Pozoves ih, dodje ti ciko na vrata, dogovorite se ko ce placati (ti ili ovaj sto mu dodje), umotas item u paket. Odnese tom ciki paket, ciko ima pravo da pogleda jel ispravno, ako nije moze vratit. Lagana i sigurna procedura.

Ako hoces, dacu ti broj.
Po ovim gore postovima,se ne isplati znaci kupovat tako,a ja sam trazio po forumima nekim,ostali kupuju skutere bez problema,mislim bez tolike postarine :S u cemu je pitanje,ima li kakav jos nacin da se prenese paket od prodavaca do kupca ? :S

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.