Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Umrezio sam 2 compa net radi samo na 1

210 pregleda · 13 odgovora · otvorena 31.05.2011. u 23:39

Dakle kratko , mislim da je danasnja tema biila suvisna , nasao sam tutorial na netu radio po njemu , uveliko sam uspio.

Evo tut po kojem sam radio :

http://www.ic.ims.hr/informaticke_mreze/win7-xp/win7-winxp-5.html

A moj ''novi'' problem je sljedeci.

SERVER je na windows 7 net radi , lan radi , vidim sve sharovane foldere tamo na drugom compu na kojem je XP , no tamo na XP-u nemam interneta ?

Sve foldere koje sam sharovo vidim i na XP-u i na W7 , samo na XP-u nemam internet a trebo bi da bude ne znam gdje sam zabrljo ?:S
Moze li mi neko pojasniti zasto ? Ovdje imam net tamo nemam ? Kablom sve spojeno kako treba..
TomY je napisao/la:
Jel' koristiš 'switcher'?
Ne .

Uradio sam to preko Mrezne kartice koju sam ubacio u da kazem server , tj ovaj racunar na kojem je instaliran Windows 7.
HS zabranjuje koristenje jednog neta na dva kompa bez vajrlesa xD

ako ti je HS.
d3v1l je napisao/la:
HS zabranjuje koristenje jednog neta na dva kompa bez vajrlesa xD

ako ti je HS.
ADSL FLAT 2
Ja mislim da je, neću reći nemoguće nego malo vjerovatno to uraditi bez switch-a... Ja sam isto dosta trazio i našao sam da je switcher ipak najbolje rješenje. Kupio 5-portni switch (25 KM nije skupo...) koji je povezan sa modemom i sa 2 računara i radi bezprijekorno, čak ni smanjenje brzine interneta ne osjetim. Pa razmisli  

EDIT:

pa što ne radi ako je moguće? 
Evo tip mrezne kartice :

Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC

@ tommy pogledaj tutorial i uvjeri se da je moguce ...
Ides local area connection, ides advanced , zatim selektujes da ide internet kroz sve kompove u mrezi/...

Post dobio aplauz od skile

alfabet je napisao/la:
Ides local area connection, ides advanced , zatim selektujes da ide internet kroz sve kompove u mrezi/...
Uslikaj mi ?
NightWalker je napisao/la:
Uslikaj mi ?

Kod tebe je win7 , ali isti je to . , samo nadji net adapter ides advanced i to je to.
alfabet je napisao/la:

Kod tebe je win7 , ali isti je to . , samo nadji net adapter ides advanced i to je to.
E svaka ti dala , uspjelo je.

Ja budala ( fakat ) ja ovo radio al na mreznoj na koju sam spojio taj računar zato ni je htjelo 

Hvala 

Edit , samo jso nesto mozel se ograničit brzina protoka za ovaj drugi comp ?? npr da ne moze imat vecu brzinu neta od 40kb/s
TomY je napisao/la:
Ja mislim da je, neću reći nemoguće nego malo vjerovatno to uraditi bez switch-a... Ja sam isto dosta trazio i našao sam da je switcher ipak najbolje rješenje. Kupio 5-portni switch (25 KM nije skupo...) koji je povezan sa modemom i sa 2 računara i radi bezprijekorno, čak ni smanjenje brzine interneta ne osjetim. Pa razmisli  :P

EDIT:

pa što ne radi ako je moguće? :)
Switch ti nije potreban za povezivanje 2. pc-a. Switch se iskljucivo koristi za povezivanje vise pc-a.

@Autor Teme

Imas net limiter , skini sa neta...
alfabet je napisao/la:
Switch ti nije potreban za povezivanje 2. pc-a. Switch se iskljucivo koristi za povezivanje vise pc-a.

@Autor Teme

Imas net limiter , skini sa neta...
ja nisam uspio povezati Win7 i Apple-ov Mac OS... Sa switcohm samo uštekam ne trebam nista ni da namjestam 
TomY je napisao/la:
ja nisam uspio povezati Win7 i Apple-ov Mac OS... Sa switcohm samo uštekam ne trebam nista ni da namjestam :P
Ma moze 9-) , samo komplikovano do zla boga , mi smo na faxu se je*****i 2 sata oko toga ...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.