Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 15 bodova

win7 problem gaming !

189 pregleda · 11 odgovora · otvorena 28.06.2011. u 16:31

dobar dan kako ste da skratimo.Znaci imam J*b. win7 i koju god igru igram izbcuje mi neke erore :S ! igram lola izbaci mi neki eror nemogu igrat da valja igram nfs izbaci mi neki eror bas doslovno svaka igra osim cs haahhaahah !
ja mislim da je to do win7 xD
i ps da i napomenem isto je i s programima cesto winamp i tako dalje :*
hvala !
:*
Uslikaj taj error i javi mi se na pm
Pa napisi koji error. Probaj direct x ponovo instalirati.
bolan vazda neka sranja izbaciva to mi je tjekom igre znaci kad igram nisam posteno odigro ne pamtim kad sam udjem igram igram i pocme mi to srat !stoped working i takva sranja :) ! (da oprostite) !
s0koom4 je napisao/la:
bolan vazda neka sranja izbaciva to mi je tjekom igre znaci kad igram nisam posteno odigro ne pamtim kad sam udjem igram igram i pocme mi to srat !stoped working i takva sranja  ! (da oprostite) !
Odakle si skinuo/dobio taj Windows 7? Kako ga ja imam pa mi nikad ništa nije izbacilo -.-

I jel to prvi put da imaš w7 ili ti je prije normalno radilo?
s0koom4 je napisao/la:
bolan vazda neka sranja izbaciva to mi je tjekom igre znaci kad igram nisam posteno odigro ne pamtim kad sam udjem igram igram i pocme mi to srat !stoped working i takva sranja :) ! (da oprostite) !
Mozda si nekog virusa fasovao ili ti je neka od plocica RAM memorije u kvaru, sto znaci skeniraj za viruse, te pokusaj vadjenjem RAM plocica memorije, vadis jednu, pa ako se idalje desava vratis nju, pa vadis drugu itd.
u lolu mi izbaciva nesto kao air stoped working tako nesto ;s ,sumnjam da je do tih plocica a sto se tice win7 stalno neki problemi s njim,on je doso na kompjuteru a kompjuter je nov (bilivaktile) ! :r
Update Windows 7, skini i instaliraj najnovije drivere za graficku i instaliraj Direct x, ako opet ne bude u redu, to je onda do tebe

ne razujem, zasto ne kazes koji je problem, sta ti se javlja kad te izbaci iz igrica, ne mozemo ti drugacije pomoci
Rješenje
Eh guglao sam i nesto nasao 
Pa da pocnem :

I should of said, only disable this if you aren't using extenders or sharing your libary (this does not include win7's automatic ones, only Windows Media Player). remember to reenable the service before you want to use these features, otherwise they won't work.

as an additional to Candice Wang suggestion, you also may wish to disable the service, meaning it will never start unless you manually start it.

To do this:

1.open the start menu and type in "services.msc" (without quotes) and press enter
2.Find the Windows Media Player Network Sharing Service and right click on it and select Properties
3.Select Disabled from the Start Drop down box.
4.Click OK.

To renable the service:
1.Follow the steps above, but select "Manual" from the drop down box. This will start the service when a program requires it.
2.Click OK.

To gore je jedno od rjesenja c/p sa ove stranice ( kljik )

Drugo rjesenje gasenje nepotrebnih programa. Jeste za Vistu i XP al isto ti je to kljik

Onda probaj da izbrises sve DRIVERE graficke pomocu Guru3D - Driver Sweeper Evo kako to uraditi i download link.I onda ponovo instaliras

Procitaj i
vidi ovo.

Posto spominjes nesto air ...
Moguce da ne kruzi dobro zrak kroz racunar tj. da se ne hladi dobro te se sistem pregrijava. ( ili mozda kod graficke nevalja kuler pa se ona pregrijava.)
Da provjeris temperaturu skini AIDA64 Extreme Edition-klik za download.

Također jos ti preostaje da update-ujes bios.

Ako bas nista nije pomoglo jedino sto ti preostaje je :
Da ti proguglas. Ja sam odavdje sve ove informacije izvkao al ti jos jednom procitaj mozda sam ja nesto ofulo(ili trazi nesto pod slicnim rijecima)-klik 

NADAM SE DA SAM TI POMOGAO 

Toliko od mene 

Post dobio aplauz od skile

Ma_V3r1cK je napisao/la:
Eh guglao sam i nesto nasao :D
Pa da pocnem :

I should of said, only disable this if you aren't using extenders or sharing your libary (this does not include win7's automatic ones, only Windows Media Player). remember to reenable the service before you want to use these features, otherwise they won't work.

as an additional to Candice Wang suggestion, you also may wish to disable the service, meaning it will never start unless you manually start it.

To do this:

1.open the start menu and type in "services.msc" (without quotes) and press enter
2.Find the Windows Media Player Network Sharing Service and right click on it and select Properties
3.Select Disabled from the Start Drop down box.
4.Click OK.

To renable the service:
1.Follow the steps above, but select "Manual" from the drop down box. This will start the service when a program requires it.
2.Click OK.

To gore je jedno od rjesenja c/p sa ove stranice ( kljik )

Drugo rjesenje gasenje nepotrebnih programa. Jeste za Vistu i XP al isto ti je to kljik

Onda probaj da izbrises sve DRIVERE graficke pomocu Guru3D - Driver Sweeper Evo kako to uraditi i download link.I onda ponovo instaliras

Procitaj i
vidi ovo.

Posto spominjes nesto air ...
Moguce da ne kruzi dobro zrak kroz racunar tj. da se ne hladi dobro te se sistem pregrijava. ( ili mozda kod graficke nevalja kuler pa se ona pregrijava.)
Da provjeris temperaturu skini AIDA64 Extreme Edition-klik za download.

Također jos ti preostaje da update-ujes bios.

Ako bas nista nije pomoglo jedino sto ti preostaje je :
Da ti proguglas. Ja sam odavdje sve ove informacije izvkao al ti jos jednom procitaj mozda sam ja nesto ofulo(ili trazi nesto pod slicnim rijecima)-klik ;)

NADAM SE DA SAM TI POMOGAO :D

Toliko od mene :)
brate nisi ti meni pomogo evo skentro sam ja vamo nesto sam nadam se da ce uspijet , evo tebi ovi sitno boba sto si se ti potrudio : * :D !
s0koom4 je napisao/la:
brate nisi ti meni pomogo evo skentro sam ja vamo nesto sam nadam se da ce uspijet , evo tebi ovi sitno boba sto si se ti potrudio : *  !
Hvala 

Ako mozes napista sta je bio problem jer ce neko mozda imat isti problem. Pa da moze vidjet rjesenje 
Windows 7 sam po sebi trazi puno ram-a a kad mu jos igirucu ukljucis moze da skoci nenormalno pa te mozda zbog tiga izbacuje.Ili ak na kraju nebus znao sta ces obori sistem i inastaliraj XP najbolji i sve podrazva cak i sa 256MB rama kao sto ja imam.HAHAH

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.