Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

[RQ]Tutorijali i rjesenje za fps problem

154 pregleda · 6 odgovora · otvorena 22.07.2011. u 12:35

Stavio sam temu u software i konekcije jer necu stavit u CS ili neđe drugo za jos neke igre,a i tut
1. Potreban mi je tutorial za 3D Studio Max (vecinom za CS MM,import modela,animacije i takve stvari i sta mi sve bude trebalo za CS animaciju)
2.Imam problem sa fpsom.. Nedavno sam reinstalirao windows,stavio sedmicu (ultimate 32bita) ali pazite sad ovo.. Na vecini trenutaka u CSu fps padne na 10 i bude tako 5-6 sekundi i onda se vrati na 100.. znaci dje je najgore tu je najmanji fps xD Isto tako vrijedi za Trackmania Nations Forever.. Igra radi fino,na nekim trenutcima FPS je low (neznam koliko nisam gledao) i izbacuje mi in-game poruku.. Framerate is low,Framerate can be higher by reducing quality IAKO je na low detaljima igra.. to ubija -.-
A,u suprotnosti,MW2 (Multiplayer jer SP neam,rip sam skidao alteriwnet) - Max Rezolucija - High Detalji i ne laga nimalo,pa me to zacudilo.. Ove slabije igre mi uzasno lagaju,dok malo novije rade sjajno (black ops neđe fps drop neđe ko mlijeko,ali u mene nije neki komp za njega..)

Moja konfa:
Intel Pentium R Duo Core 3.00 ghz
RAM 2 GB DDR2
ATI HD 5450 1 GB DDR3
Windows 7 Ultimate 32bit

ciscenje prasine ne pomaze,pls help

Admini molim vas ne brisite temu hitno mi je ovo ko lijek!
Rjesenje ti je opleti format i instaliraj WindowsXP.

CPU ti je uLow za Win7.
Imam ja isti CPU i imo Win7,koji me handrio iz dana u dan.

Nabacio XP i radi sve ko sAT .
BR1cK je napisao/la:

CPU ti je uLow za Win7.

a brate windows xp i komp. osuđen na propast -.- sa xp nemogu ni pokrenut ove novije igre a kamoli igrat bez laga,zato sam i presao na win7 mada cu uzimat novi CPU ako ovo jos uvijek lagalo ..
BR1cK je napisao/la:

CPU ti je uLow za Win7.

Ja imam 1.6 DualCore i fps na CS-u mi je 100 a i dosta drugih igrica ferca normalno xD Dunno šta se dešava xD
MaRiJo4EvEr je napisao/la:
a brate windows xp i komp. osuđen na propast -.- sa xp nemogu ni pokrenut ove novije igre a kamoli igrat bez laga,zato sam i presao na win7 mada cu uzimat novi CPU ako ovo jos uvijek lagalo ..
http://www.aries-films.net

imas tamo bruku tutorijala za 3d i 2d ma za sve,ali moras se regat.

p.s ako budes imao problema sa registracijom obrati se meni da ti dam moj uname i pw..
@asteroiD
Ma instalirao sam trial kad istekne pitacu tebe xD
@za komp
A brate komp. je star 4-5 godina ako ne i vise .. Bilo je prije ova konfiguracija:
Intel Pentium R Duo Core 3.00 ghz
512 MB DDR2 RAM
Nvidia Geforce 7300 gs 256 mb vram XD
Onda sam nadogradio jos 512 rama,posto su bila 2 slota na maticnoj za ram,kupio sam jedan od 2 gb tako da imam sad za jos 2 gb
a neđe prije 8 mjeseci sam kupio ATI HD 5450 grafu i zadovoljan sam ... sad samo procesor xD

EDIT: Ocistio PC radi ko sunce lockam ovo ty all

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.