Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Windows 7 Administrator problem

139 pregleda · 7 odgovora · otvorena 26.06.2011. u 23:34

Zdravo, danas sam primijetio ta dosta stvari koje pokrenem, traži administrator permission, a ja sam administrator... o.O.... odem na user accounts, ima samo jedan user tj. Administrator, a to sam ja. (ista slika, isto ime ono kad na startu otvorim)... zna li neko kako to riješiti tj. da mi ne traži taj administrator permission ? :S
Desni klik > properties > Compatibility > Run as administrator

ili

Desni klik > Run as administrator

Kada si uradio to, izbacit će ti veliki prozor. Odabereš Yes. Sve dok ne odabereš ne možeš ništa raditi.

Sretno !
Otvoriš User Acaunts>Tvoj acc.

Zatim imaš na dnu:"Change User Accaunt Control Settings" otvoriš i smanjiš na minimum.

Poslje tog ne bi trebao imati problema

Post dobio aplauz od skile

Lancashire je napisao/la:

Zatim imaš na dnu:"Change User Accaunt Control Settings" otvoriš i smanjiš na minimum.

Poslje tog ne bi trebao imati problema
da,moze pomocu iskljucenja UAC-a ali ja ne predlazeem.. Jednom je neki file (iz temp foldera) koji je vjerovatno bio virus,trazio dozvolu administratora da pravi promjene na PCu,sto naravno nisam dozvolio za nepozanti file tako ako to iskljucis moze virus s**bat PC (rijetki virusi taki ali ima ih xD)

Poslje tog ne bi trebao imati problema :)
Ovo je u potpunosti tacno, samo od mene preporuka za laksi nacin da dodjes do User Accaunt Control Settings, a to je samo klikni start, i ukucaj UAC i pritisni Enter :) i odradi sto ti je receno :) (da ne bude neko pametovanje, samo jednostavniji nacin, mada je i ovaj gore navedeni u potpunosti ispravan :))

Poslje tog ne bi trebao imati problema :)
Otvorio sam, tako mi i stoji, tj. na minimumu' je, a opet isto. :S
IDes desni klik na file onda properties(svojstva) pa ides security(zastita), onda dole advanced, pa onda kliknes na change permissions, pa nadjes svoje ime(administratorsko) upres edit i onda strikiraj full control.
I onda bi trebao moci pokrenut.
A da jednostavno uđeš na safe mod, izbrišeš svoj account i poslije se loguješ na Administratorski account.

U windows 7 je klasični Administratorski account sakriven, otkrij ga u safe mode-u i sve 'armala.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.