Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 100 bodova

Windows 7 audio problem

279 pregleda · 14 odgovora · otvorena 22.06.2011. u 17:04

Da ne smaram previse, formatirao sam kompjuter i instalirao windows 7. Problem je u tome sto sada nemam zvuka. Ukopcao sam slusalice u racunar mislio sam da moram driver instalirati, ali na netu kazu kako za ove sluse nije potreban driver. Ima li iko ideju koji je problem u pitanju i sta treba da radim? Hvala unaprijed...
1. Ukljuci windows update (start - c.panel - view icon by large icons - windows update - check for update - prati dalje), i sistem će ti pronaći potrebne drivere, uključujući i za zvuk. Kasnije ugasiš update i aktiviraš sistem.

2. Skineš program AIDA64 očitaš koji je driver i skineš ga sa officijalne stranice (ili tražiš preko google-a)

3. Nađeš drivereasy (drivereasy.com, ili neki drugi scanner, ali ovaj se najviše dokazao) koji detektuje, skida i instalira potrebne drivere. Imaš SSove i potrebne informacije na officijalnoj stranici.

Ako ti ova 3 načina nepomognu, ne znam šta će ti
Ovako, vjerojatno nisi instalirao drivere zvučne kartice. Prvi način, idi desni klik na My Computer -> Manage, i tu provjeri koja ti je zvučna kartica. Kad to provjeriš, ukucaj ime te zvučne kartice pa driver download. Ako ti se neda mučit, downloadaj Easy Driver (ili Driver Easy, nisam siguran) koji će ti sam pronaći i instalirati drivere koji ti trebaju.
Ukoliko si instalirao drivere, onda evo moj prijedlog.
Meni se isto desilo prilikom rada na jednom racunaru i problem je bio sto je racunar pobrkao mikrofon i zvucnike (ko ce ti ga znati kako :P), uglavnom uradio sam slijedece:

My Computer, Control Panel, te Sound, onda u prvoj kartici podesavanja imas nesto slicno ovoj slici, potrebno je da pokusas ove druge uredjaje staviti kao "Default Device" (naravno naizmjenicno mijenjajuci i testirajuci, jer ne moze vise od jednog default biti), tako sto kliknes na neki od uredjaja i ukoliko mozes kliknuti na "Set default", klikni.

Eto ako pomogne dobro i jeste :D, ako ne sretno u rijesavanju.
ehh druze u window 7 dodju svi drajveri ali to nije to sto treba racunaru ukoliko ti ima program od zvucne(pr.realateck program) dole u start meniju kod sata onda udji na njega i tu imas da napravis sta ti je sta ima izlaz za zvucnike stavis kliknes i stavis zvucnike tako i za ostalo samo gledas koje je boje koji dzek i sta ti je tu ukljuceno. To ti je ako imas program.
Ukoliko nema program taj moras ga instalirat
Skines driver robot http://driverrobot.com/
instaliras ga onda ides da ti skenira racunar sta ti fali od drajvera.onda sa lijeve strane tog programa imas pise export , i tu imas da sacuvas to sto ti je skeniralo pise ti "export (save driver sanpshop...)" odes to da ti sacuva ko web stranicu.
Otvoris tu stranicu pise ti get drivers klik na to i pojave ti se svi drajveri koji ti fale.Trazis za zvucnu pise tu audio driver skines ga instaliras i radis ono gore sto sam ti prvo naveo
barem je tako kod mene sad neznam mozda je kod tebe druga zvucna kartica
ako ti pomogne dobor i jeste :)
Ev gledam u settingsima dok nesto svira, i izgleda kao da prima zvuk, mozda je do slusalica... Genius HS-04S2 slusalice, pise na netu da za njih ne treba driver, ali ne prihvaca mikrofon a ocigledno ni zvuk... Sta sad?
BooNeS je napisao/la:
Ev gledam u settingsima dok nesto svira, i izgleda kao da prima zvuk, mozda je do slusalica... Genius HS-04S2 slusalice, pise na netu da za njih ne treba driver, ali ne prihvaca mikrofon a ocigledno ni zvuk... Sta sad?
Ako se ovdje "X" nalazi, onda je do driver-a (dakle trebaš instalirati drivere za zvučnu kartu, a ne za sluše).

Ako prikazuje na slici onda, probaj priključiti zvučnik ili neke druge slušalice i provjeri, ako bude radio zvuk, onda su slušalice vjerovatno pokvarene (fabrička greška, žica se prekinula, pregorile i sl.)
skile je napisao/la:
Ako se ovdje "X" nalazi, onda je do driver-a (dakle trebaš instalirati drivere za zvučnu kartu, a ne za sluše).

Ako prikazuje na slici onda, probaj priključiti zvučnik ili neke druge slušalice i provjeri, ako bude radio zvuk, onda su slušalice vjerovatno pokvarene (fabrička greška, žica se prekinula, pregorile i sl.)
Nije do toga, probao sam, sta god da prikljucim nece... :/
BooNeS je napisao/la:
Nije do toga, probao sam, sta god da prikljucim nece... :/
Download AIDA64, pa mi reci ime maticne ploce
BR1cK je napisao/la:
Download AIDA64, pa mi reci ime maticne ploce
Asus P5LD2 SE
BooNeS je napisao/la:
pa netreba ti drajver za slusalice treba ti drajver za zvucnu na window 7 rade ti zvucnici uz drajvere sto dodju al ti ostalo nista ne radi daj mi samo ime zvucne kartice da ti kazem koji je drajver to moras imati inace ti nece moci ni igrice ni i programi neki ha ya
Rješenje
BooNeS je napisao/la:
Asus P5LD2 SE
http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5LD2_SE/#download

Izaberes: Windows Vista (jel ti 7 32 il 64 bita,tako odaberi i za Vistu)

Audio

I ovaj driver iz 2007 download (Global)

Post dobio aplauz od skile

Sa torrenta skini cobra driver pack .... sprži kao iso na DVD... stavi u komp ... on će se pokrenuti,pokazat drivere koje namaš ... ti samo klikneš sa lijeve strane Run i instaliraš ,ako nemogne imaš opcuju instaliranja manuelno , a'l obično radi

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.