Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Komp se sam ugasi

198 pregleda · 10 odgovora · otvorena 10.06.2011. u 09:06

Sinoc sam gledao neki film na kompjuteru i zaspao a komp ostao ukljucen.I jutros kad sam ustao,ono,pomjerim misa,pritisnem neku tipku na tastaturi kontam da je u onom ... stand by il kako vec medjutim ne reaguje isto ko da je ugasen a znam da ga nisam ugasio.I na kraju ja pritisnem dugme da ga upalim i onda mu je trebalo puno duze neg inace da se ukljucii kad se ukljuci sve usporeno itd... a komp je kupljen nedavno tako da se to ne bi trebalo desavat,i ja uradim restart i ono dodje do onog "windows is shutting down" .. i stoji tu ne restartuje se ... 5 min i ja ga ugasim preko dugmeta :D i opet upalim kad sve radi normalno...
Zna li neko do cega je to ? Ovako nesto mi se jos 1 desilo kad sam ostavio ukljucen komp
Rijec je o WIN 7
Ako neko zna,neka se javi molim vas
Skini Aida64 i daj nam screenshot od temperature poslije nekoliko sati korištenja

http://www.aida64.com/downloads/aida64extreme170exe
evo odma posto moram ici brzo...
al evo malo sam ga pokuso forsirati,slika :
http://i56.tinypic.com/5ano0i.jpg
gpu hladnjak radi samo na 15 % ? :S
neznam koje su normalne temperature intela kod mene ovaj amd nakon 10h rada 30 stepeni temperatura -.-

koja ti je grafa ?
probaj skinut ovaj program "evga precision" kad instaliras imas temperaturu, clock graficke itd...
probaj povecat obrtaje od hladnjaka na grafi (grafa mi radi na 32stepena, a hladnjak je 45% , kad stavim na 100 cuje se kako radi hladnjak ono pocne da huci pa pokusaj i ti ) -.- nadam se da sam pomogao
Mission je napisao/la:
evo odma posto moram ici brzo...
al evo malo sam ga pokuso forsirati,slika :
http://i56.tinypic.com/5ano0i.jpg
Pa takva temperatura je sasvim normalna, možda nakon dugotrajnog forsiranja se poveća. Do gašenja kompa može doći zbog raznih problema. Ja sam imao problem sa starim PC-ijom jer mi je otišlo nekoliko kondenzatora na matičnoj i voltaža je bila sjebana i gasio se random. Ako ti se ovo ne dešava stalno, nemoj se brinuti ili ga odnesi u servis odma i riješi sve brige
Medeni je napisao/la:
Pa takva temperatura je sasvim normalna, možda nakon dugotrajnog forsiranja se poveća. Do gašenja kompa može doći zbog raznih problema. Ja sam imao problem sa starim PC-ijom jer mi je otišlo nekoliko kondenzatora na matičnoj i voltaža je bila sjebana i gasio se random. Ako ti se ovo ne dešava stalno, nemoj se brinuti ili ga odnesi u servis odma i riješi sve brige :D
ne stalno... ovo je mozda 2. put da mi se to desava,ne znam do cega je,jedino sto mi pada napamet je da je nestalo struje al kad sam ga ukljucio ponovo bilo je ono isto ko da je bio na stand byu ono slicica tvog akaunta pa trebas stisnut enter ili klik na slicicu da udes na komp :) cudno mi je fakat
Mission je napisao/la:
ne stalno... ovo je mozda 2. put da mi se to desava,ne znam do cega je,jedino sto mi pada napamet je da je nestalo struje al kad sam ga ukljucio ponovo bilo je ono isto ko da je bio na stand byu ono slicica tvog akaunta pa trebas stisnut enter ili klik na slicicu da udes na komp cudno mi je fakat
Pa bolan možda ti je namješteno da ti se komp automatski izgasi ako si AFK poslije sat/2 sata

namjesteno je da "zaspe" nakon po sata ako se ne koristi i isto tako je namjesteno da se ugasi display..
al kazem ti,pokuso sam drmnut misa i pritisko tipke na tastaturi al se komp nije ukljucivo pa sam ga ukljucio preko dugmeta
meni iskreno nikad nije radio nit sleep nit stand by na pc-u tako da ga ni ne koristim uvijek je bugy bio
bilkyyy je napisao/la:
gpu hladnjak radi samo na 15 % ? :S
neznam koje su normalne temperature intela kod mene ovaj amd nakon 10h rada 30 stepeni temperatura -.-

koja ti je grafa ?
probaj skinut ovaj program "evga precision" kad instaliras imas temperaturu, clock graficke itd...
probaj povecat obrtaje od hladnjaka na grafi (grafa mi radi na 32stepena, a hladnjak je 45% , kad stavim na 100 cuje se kako radi hladnjak ono pocne da huci pa pokusaj i ti ) -.- nadam se da sam pomogao
AIDA racuna ovako;
100 - 15% = 85 % znaci, radi na 85%

na mojoj pise 60 %, a na VTune programu koji je dosao sa grafom pise 40%.

30 stepeni u tebe, pa jes kad ti je nov CPU, vidjet ces poslije 2-3 mjeseca kad budes igro par satiskakace na 50-55C

Jaran ima,
AMD ATHLON II X3 440 @ 3.00GHz,star 7mjeseci i sa stock hladnjakom opterecenje 55C.
Kupili neki dan CoolerMaster Hyper Tx3 poslije igranja 2 sata DIRT-a 3 max 39 stepeni.

Stock je sranje od hladnjaka ..

@ Topic, normalne su ti temperature..

Ocisti PC, provjeri napajanje .
Skeniraj AntiVirusom.
Mission je napisao/la:
namjesteno je da "zaspe" nakon po sata ako se ne koristi i isto tako je namjesteno da se ugasi display..
al kazem ti,pokuso sam drmnut misa i pritisko tipke na tastaturi al se komp nije ukljucivo pa sam ga ukljucio preko dugmeta
Pa ne mogu ni ja uključit preko tastature i miša, samo preko Power Buttona. Ne moraš se ništa brinut

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.