Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

EA u BiH!?

399 pregleda · 23 odgovora · otvorena 23.05.2011. u 21:26

Najveći distributer video igara Electronic Arts (EA) namjerava otvoriti svoj studio u Bosni i Hercegovini, tačnije Sarajevu.

Naš izvor blizak EA-u tvrdi kako EA već duže vrijeme posmatra veliki dio tržišta i pažljivo bira gdje će otvoriti svoj slijedeći od mnogobrojnih studia u svijetu koji bi ispunjavao njihove potrebe i uslove.

Bosna i Hercegovina im se čini kao idealno i interesantno tržište a jedan od razloga je jeftina i dostupna radna snaga, povoljna geografska pozicija i mladi perspektivni ljudi, po njima idealna lokacija u BiH bi bila Sarajevo koje je veoma perspktivno mjesto u koje dolazi sve više velikih firmi i ulaganja . Pored BiH i Sarajeva još neke lokacija im dolaze u obzir, a to su Hrvatska i Bugarska koje su ipak manje vjerovatne, tvrdi naš izvor. Takođe nam je rečeno da su se iz EA već raspitivali kod zaduženih u vlasti za dozvole i ostale potrebe za rad u našoj zemlji.

EA, pored Amerike svoja sjedišta ima još u Njemačkoj, Rumuniji, Japanu, Kini, Indiji i mnogim drugim zemljama svijeta. Izdali su mnoge hitove među kojima su Battlefield serijal, FIFA, Burnout, Crysis, NFS i mnogi drugi.

ovo sam vidio na jednoj stranici, da vas pitam, imali istine u ovome, da li postojji sansa da se ovakvo sto desi, sta vi mislite? mislim da bi ovo bilo odlicno, ako bi se ostvarilo, ja sam teski fan EA, najdrazi su mi :D
no spam
samo nemojte spamati, j
Odlicno da i mi ne kupujemo igrice kod privatnika ili WAREZZ
Ovo ce dobro doci u sarajevo
vnd_ je napisao/la:
Šta ćemo dobit ako se to napravi u Sarajevu ?
dobio bi manje programera na birou
elow je napisao/la:
A šta to može lijepo biti u Bosni i Hercegovini ?

Svaki dan odem na sarajevo-x pročitam neko zboden,nekog upucali,neko nekog zgazio,reketanje itd .. ali to je danas tako , postalo normalno ...

A za EA čisto sumnjam da će se otvoriti , al da se otvori tu igrica , davat para za igricu jedno 40-50km , al eto ..
pa ne desava se samo to u Bosni, da jedne druge ubijamo

ne vidim zasto se nebi mogao EA u Bosnu, gore u tekstu je navedeno, radi jeftine i dostupne radne snage, i perspektivni ljudi, ne vidim sta je tu lose

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.