Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

NFSBiH - Suspendiran

563 pregleda · 35 odgovora · otvorena 01.04.2011. u 11:57

Iz redova Međunarodne (FIFA) i Europske (UEFA) nogometne federacije službeno su objavili odluku o suspenziji Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Odluka je donesena jer Skupština NSBiH na nedavnom zasjedanju nije prilagodila svoje statute u skladu s FIFA-inim i UEFA-inim pravilnicima, točnije što nisu aktualni sustav prema kojem savezom vlada tročlano predsjedništvo promijenili u sustav u kojem bi na čelu bio samo jedan čovjek.

Ovakav epilog znači da naša reprezentacija više nema pravo nastupa u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012., kao i da klubovi ne smiju igrati u europskim kupovima sljedeće sezone. Također, BiH neće imati pravo glasa prilikom izbora predsjednika FIFA-e.

- FIFA i UEFA duboko žale što je ovakva odluka morala biti donesena i ubrzo će se održati sastanak na kojem će se raspravljati o tome kako vratiti N/FSBiH u nogometnu obitelj čim je prije moguće, stoji u zajedničkom priopćenju krovnih nogometnih tijela.

Sportin.ba

I na samoj pocetnoj stranici www.uefa.com kao glavna i udarna vijest stoji kako je nas savez suspendovan, do kada trpiti sve ove silne sramote ?

Sta vi mislite, kako i sta dalje ? Da li ima izlaza iz ovakve situacije ?
reoN1 je napisao/la:
Moje misljenje da ce nas vratit ali ugl : nema nekog vremena nema igranja fudbala 
1 rijeci receno :
IDIOTI
to su tri rijeci 

a za ovo, nemam komentara :s
Moje misljenje da je ovo najbolja moguca odluka ( odbijanje statuta), jer su celnici saveza sada sami sebi dali otkaze, te da se ovo NEKAD moralo dogodit, da nije sad, bilo bi na sljedecim kfalifikacijama itd. Takodje mislim da ce se privremeno formirati novi savez ( Barbarez, Bajevic, Ciro, Kodro itd.) samo da bi nam skinuli suspenziju, te ce se poslije formirati pravi savez uz pomoc FIFA-e i UEFA-e.
nediim je napisao/la:
to su tri rijeci 

a za ovo, nemam komentara :s
Jel ti sad dusa na mjestu??
akobodga ce sve vratiti a ovaj savez ce istjerati :D to je najbolja stvar sto ce se desit medju ovom
Digla se frka koda su nam ukinuli proizvodnju hljeba i svi cemo umrjeti od gladi ....
Avaz.ba

Reprezentacija i klubovi od 1. aprila izbačeni iz međunarodnih takmičenja

FIFA i UEFA su danas na svojim internet stranicama objavili saopćenje o suspenziji Nogometnog saveza BiH koja traje od 1. aprila.

Navodi se kako je odluka bila neophodna jer Skupština NSBiH nije usvojila statut koji su predložili FIFA i UEFA. Izvršni odbori svjetske i evropske nogometne asocijacije su to zatražili od NSBiH. Pošto to nije urađeno do 31. marta odluka o suspenziji je stupila na snagu.

Skupština NSBiH održana u Sarajevu 29. marta nije donijela potreban broj glasova za usvajanje statuta. Podsjeća se da su samo 22 delegata glasala za.

Zbog toga je NSBiH izgubio sva prava članice FIFA i UEFA. Reprezentacija BiH i nacionalni klubovi su izbačeni iz međunarodnih takmičenja od 1. aprila pa sve dok se ne usvoji statut kakav žele FIFA i UEFA.

FIFA i UEFA navode kako žale zbog ovakve odluke i uskoro će se njihovi predstavnici sastati i razmotriti naredne korake koji bi NSBiH što prije vratili u nogometnu porodicu.
Cio svjet prihvatio zakon koji je donijela FIFA, jedini mi nismo mogli 

22 za
28 protiv
- I treba nam tako kada nam je savez pun idiota  .
Mire je napisao/la:
Kad su nam idioti u savezu 

- sad nista, nadam se da ce biti neka promjena, ali male su nam sanse 

Valjda ce se sada bolji savez skontat'.
Sve si rekao.
Idioti glupi 21 za 28 ne 3 suzdrzano.

Ova zemlja je u banani.

Pa ti onda kazu sta ides iz Bosne, nista ne pomazes.
RS nas j**e u svakom pogledu .Dodik i kompanija iz rsa. Svi iz rsa su glasali protiv .
Prvo se mora rijesiti situacija Bosne i Hercegovine kao drzave pa tek onda mozemo pricati o fudbalu i drugim sporednim stvarima .Da hoce sta bit da se ukinu ovi entiteti i da BiH ima jednog predsjednika .Nek bude rat nek se ovo sve napokon zavrsi
- Ja se nadam da ce se to organizovat do sljedece utakmice reprezentacije.
aprilili 

sramota, pacenici...
Svegami kad sam procito ovo suze su mi krenule.Nasi momci se trude i igraju kao zivotinje,nasi navijaci dobivaju upalu grla poslije svake utakmice a oni je***i idioti se nemogu dogovorit oko gluposti ...
cntr je napisao/la:
aprilili

sramota, pacenici...
Žao mi je fakat. Al jebiga, šta se tu može. Idemo dalje, možda će biti nekakvih bolji informacija.

@cntr sry na citiranju slučajno

Daj bože, da je ćiro predsjednik.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.