Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Kao pravi Dzeko!

895 pregleda · 40 odgovora · otvorena 10.02.2011. u 02:24

Slučajno sam visio po FaceBook-u u ova doba, i naiđem na ovaj link (postavit ću ga na kraju), u kojem se odvija jedna priča o momku koji je ganjao sreću, a zatekla ga nesreća. Priča je stvarno dirljiva, i nemogu da vjerujem kako svi "pomogajšu" kako nemaju sreće niti sekunde. Ova priča me stvarno dovela do razmišljanja da mi ustvari živimo u savršenoj zemlji, i da se počnemo radovati za ono što nam je dato, a ne kukati kako ništa nemamo(čast izuzetcima).

http://balkan24.com/kolumneindex/sa-distance-izbliza/3118-kao-pravi-dzeko-by-eht.html

Želim mu sve najbolje!
dirljivo jaran,stvarno dirljivo :(
ko se ne najezi na ovakvo nesto on stvarno nema srca :/
- Ovo je nešto najžalosnije što sam vidio . Ima svoj životni san , ali opet ne može da ga ostvari , jednostavno ovdje komentari nisu potrebni .

Neka mu je dragi Bog na pomoći ...
Veoma žalosno, nemam riječi .
Autor je kroz fiktivni lik djecaka Kenana realnoscu docarao surovost danasnjeg zivota. U obilju politike, nacionalizma, vjera, drago mi je sto je bit iznad toga sport i ljubav. Ne svidja mi se sto je toliko izrazena nacionalna i vjerska opredjeljenostm, ali s druge strane svidja mi se sto autor pravi balans povremenom proturjecivoscu istom, pa tako ostaje koliko-toliko neutralan. Ne bi se slozio da tvrdnjom da ostanemo zadovoljni trenutnim ("Ma neka mene ovdje, dobro je nama i u Bosni), jer bez obzira na gore od goreg i bolje od boljeg uvijek se mora ici naprijed. Sklop zivotnih prica bilo kao cjelina ili parcijalno iz ovog djela sluze covjeku da se nekad dobro osvijesti gdje zivi, ko sve zivi i na koji nacin. Balkanski tragicni lifestyle.
Momak ima veliku želju, nadam se da će mu se ostvariti.
Priča je stvarno dirljiva :(
stvarno je zalosno prvi put citam pricu i zelim sve najbolje ovom djecaku .
ŽALOSNO
no comment
codex je napisao/la:
Autor je kroz fiktivni lik djecaka Kenana realnoscu docarao surovost danasnjeg zivota. U obilju politike, nacionalizma, vjera, drago mi je sto je bit iznad toga sport i ljubav. Ne svidja mi se sto je toliko izrazena nacionalna i vjerska opredjeljenostm, ali s druge strane svidja mi se sto autor pravi balans povremenom proturjecivoscu istom, pa tako ostaje koliko-toliko neutralan. Ne bi se slozio da tvrdnjom da ostanemo zadovoljni trenutnim ("Ma neka mene ovdje, dobro je nama i u Bosni), jer bez obzira na gore od goreg i bolje od boljeg uvijek se mora ici naprijed. Sklop zivotnih prica bilo kao cjelina ili parcijalno iz ovog djela sluze covjeku da se nekad dobro osvijesti gdje zivi, ko sve zivi i na koji nacin. Balkanski tragicni lifestyle.
"U Palestini, na primjer, svi žive ko u zatvoru. Tamo vam djeca pišu matematiku u pijesku! Ja ne volim matematiku, pa to nije tako ni loše, jer ne bih morao nositi kući zadaću iz matematike... Ali i ona djeca koja tamo idu u pravu školu- džabe idu kad im valja uzet pušku čim malo odrastu! "

Slazem se s tobom.Autor je kroz lik Kenana,i kroz pricu "ja",odnosno pisao je u prvom licu,htio da pokaze danasnju realnost.

Ova prica,a i mnoge oko nas,sirotinja,iznemogli itd.su primjeri svima nama,da prije svega naucimo biti zahvalni na onome sto imamo,a kao drugo da shvatimo da nam je data uloga na ovom svijetu,da pomazemo tim ljudima kojima je pomoc potrebna.
Pogledajte nase politicare,oni su krivi za siromastvo u ovoj drzavi,dok oni kradu sebi novac,neko nema za skolovanje ili za jesti i piti.

Isto tako,ne smijemo uvijek na pameti imati lose primjere jer onda ulazimo u stanje depresije i pesimizma,i prestajemo vidjeti ono sto je dobro.Trebamo naci balans,znati da ima onih kojima trebamo pomoci,a isto tako ne trebamo se praviti da ne vidimo i lijepe primjere kojih vjerujte ima mnogo vise od zalosnih.
Dakle,samo naprijed,svako treba da se bori u zivotu,da bude sto bolje,da ostvari veliki uspjeh,ali na putu ka tom uspjehu treba znati da ima neko ko je tuzan,i kome treba pomoci.

Pozz.
Kad pročitaš ovo, stvarno se zapitaš, šta ti fali ?! :S
Žalosno
Pretuzno, ne znam sta bi napisao sem toga da mu zelim sve najbolje i da uspije u cilju koji je zacrtao
Tužna priča, pravo!

Želim mu sve najbolje, da mu se svi snovi ispune!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.