Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Uvodjenje Reputacije (ideja)

513 pregleda · 22 odgovora · otvorena 24.10.2006. u 01:24

Imam jednu odlicnu ideju, mislim po meni tj. uvodjenje reputacije.

sta to znaci ?

Kada neko napishe post, da ga svako moze ocjeniti npr. ko sto admin da samar ili aplauz, tako da mogu ostali clanovi gamers-a dati misljenje ili ocjeniti taj post !

to bodovonja bi bilo (+1 ili -1) i da se napravi ako ima neku reputaciju od (-10) da mu se oduzme 20 bodova, a suprotno ako neko ima reputaciju od (+10) da dobije 5 bodova .

i to da stoji u donjem desnom uglu !

i da pishe kolika je nekome reputacija kao sto pishe koliko neko ima postova ! i mislim da bi ovo dosta smanjilo spam . raja bi pazila sta pishe !

hvala , ayaS
Ali pravili bi nove acc. i sami sebi davali ocjenu !!!!
Vi svi dajete neke prijedloge,savjete...To je dobrodoslo naravno...Ali mozete li malo da se zapitate da li je to moguce sve da se napravi,da li to sve mogu ovi admini napraviti i da li stignu pored sveg svog posla,toliko od mene,a tvoj prijedlog ayas nije los...pozz
               SpinX je napisao/la:

pored toga vecina bi namjerno davala ocjenu (-1) pojedinim korisnicima i samim tim im unistavali reputaciju
genijalno, ali tesko izvodljivo.
               Zoso- je napisao/la:
pored toga vecina bi namjerno davala ocjenu (-1) pojedinim korisnicima i samim tim im unistavali reputaciju

dzaba ! jedan da minus iz inata ! dok bi drugi ako je dobar post dali bi plus !

dzaba nemaju ponovo nikakve sanse ! borbom protiv spama !
               ayaS je napisao/la:
dzaba ! jedan da minus iz inata ! dok bi drugi ako je dobar post dali bi plus !

dzaba nemaju ponovo nikakve sanse ! borbom protiv spama !

ideja apsolutno nije losha .... mislim ako napises stvarno pametan post 90 % raje ce te pozitivno ocijeniti ... naravno uvijek ima debila koji su ovdje da isprashe svu svoju pubertetsku energiju
kad smo kod prijedloga, jel moguce da se vide slike dana koje su bile prije, kao Arhiva slika ? ili vi to brisete
za post tesko jer ima dosta korisnika koji se medjusobno poznaju i medjusobno ce se castiti.

To sam ja jedino misliio implementirati za temu... al' vidit' cemo
won.anDRey je napisao/la:
genijalno, ali tesko izvodljivo.

Potpisujem !
               bU je napisao/la:
za post tesko jer ima dosta korisnika koji se medjusobno poznaju i medjusobno ce se castiti.

e ovo je odlicna ideja ... ovo sa temama bi islo pun0 bolje
pa ideja nije losha, ali bome i nije nesto ako se zakacis sa nekim na gamesu stalno ti moze oduzimati bodove ili ti njemu, isto tako imas prijatelja ti njemu dajes i tako dalje, mislim da je bolje sto tu opciju posjeduju samo admin
Ideja nije losa, ali vjeruj pasa, vec postoje odredjeni faktori koji ukazuju na reputaciju odredjenog lica ...
               bU je napisao/la:

odlicno, samo ja sam razmisljao da se ako je ikako moguce napravi arhiva postavljenih tema, kod korisnika koji su cesti na sajtu ili kod svih korisnika, koji imaju vise od 25 tema, na to sam dosao kada sam trazio temu koju sam ja licno postavio i nisam mogao naci, zato kazem da bi bilo preglednosti da se i to napravi (ako je moguce)
I to sto kazes da ima onih koji se medjusobno poznaju da se caste, zasto npr, ako se to izvede sve, zasto, ne stavite da samo mogu davati ocjene oni koji imaju vise od 50 ili vise bodova .. da se oni koji se poznaju ne mogu castiti ..

Hvala :]
e tek bi tad nastao HAOS..
Sorry meni glupo radi tga sto ado kaze...ps mozda za teme !
Dobra ideja ali ako neko da -1 da oduzme 5 bodova a ako neko da +1 da da 5 bodova previse je 20 ali sada kako bi to izveli ovi to je malo sada upitno da li mogu da urade to mislim sve s emoze samo treba osmisliti kako
SpinX je napisao/la:

Bolje da da razlog zasto mu je dodao/oduzeo reputaciju pa da onda to admini provjere.
               bU je napisao/la:

zasto ne bi odredio 20-ak ljudi kojim ce to biti "posao"?
               won.anDRey je napisao/la:
zasto ne bi odredio 20-ak ljudi kojim ce to biti "posao"?

Andrey, opet isti djavo.
I oni nekoga manje-više vole ...
iskreno stvarno tesko izvodljivo .. jer kao sto kaze..ipak ce tu biti ljudi koji ce se medjusobno castiti i onda da mi dijete 92 93 94 godiste dodje i ono kao ima neku reputaciju a ja 5g na ovom portalu sto nema nikakvog smisla.pisanje postova na ovom nashem dragom gamersu vishe i nema smisla iskreno receno,sve manje i manje pishu osobe koje su bile na gamers.ba tj. csbih.com .... ne zelim dalje da komentarishem i da napisem(o) nesto pametno ... nemamo puno nade da ce ga procitati bash puno ljudi koji ce to razumjeti ... oni ce vecinom otvoriti temu i spamat napr " ocijenite ovaj klip" pa nije hebeni youtube.com ili metacafe ... koji vam je .. ovo je gaming portal a ljudi kerowe prodavaju ..
dakle to za reputaciju vjeruj mi otpisite

ps. ja cu andreyu dati +10

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.