Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Čudo od interneta !!!

252 pregleda · 14 odgovora · otvorena 27.09.2010. u 16:53

Ljudi neznam šta ću.. Internet me j**e, nije da otvara stranice sporo , nego 5 minuta radi normalno, 3 minute nekako pomalo radi, i onda odjednom prestane, pa opet kroz neke 2-3 minute proradi.

Al najveći fazon je u tom što kad skidam nešto preko torrenta npr. čitavo vrijeme mi skida maximalnom brzinom, nema prekida nikako, samo mi prekida u internet pretraživaču.

Mijenjo pretraživače, konto da nije šta do Mozille, NIŠTA. Ponovo instaliro drajvere za LAN karticu, NIŠTA.

Tako isto prekida na drugom kompu(dijelim konekciju na dva računara preko rutera).

Glupo bi mi bilo zvati ove iz provajdera kad mi pokazuje da je konektovano normalno i kad mi downloada sa normalnom brzinom.

Btw. formatiro disk na oba kompa. NIŠTA
Je li ti flat ?
Ako nije, moguce da si prekoracio limit .
ma bravo inteligentni.kada skidas torent smanji ti se brzina u mozili ty u otvaranju stranica jer torrent trosi ,uzima svu brzinu !
a jesi ccc!!
Iskljuci torrent jer on potpuno uspori brzinu rada,tj.koristi brzinu za sebe a ostale programe ko ih j**e ...(to je nesto u prenesenom znacenju) :D
Mislim da se nismo dobro razumjeli....

Znam da kada nešto skidam da se uspori brzina, nisam BOT !!!

Nego ja vama govorim, da kada downloadam nešto tada mi downloada normalnom brzinom od 800 kb/s, znači tu nema prekida ili nekog problema u vezi interneta, Download mi ide odličnom brzinom.

Jedino mi šteka kada "surfam" po internetu,sa browserom, nebitno koji to browser bio, Mozila, IE...

btw. Imam flat internet, tako da nije do toga.;)

I još nešto.. Npr. sad gledam slike na nekom sajtu za upload slika, otvorimi se taj sajt, a sliku nevidim, pa moram jedno 10x pretisnut "refreš" pa tek onda mogu vidjet sliku.
ISBN je napisao/la:
Mislim da se nismo dobro razumjeli....

Znam da kada nešto skidam da se uspori brzina, nisam BOT !!!

Nego ja vama govorim, da kada downloadam nešto tada mi downloada normalnom brzinom od 800 kb/s, znači tu nema prekida ili nekog problema u vezi interneta, Download mi ide odličnom brzinom.

Jedino mi šteka kada "surfam" po internetu,sa browserom, nebitno koji to browser bio, Mozila, IE...

btw. Imam flat internet, tako da nije do toga.;)

I još nešto.. Npr. sad gledam slike na nekom sajtu za upload slika, otvorimi se taj sajt, a sliku nevidim, pa moram jedno 10x pretisnut "refreš" pa tek onda mogu vidjet sliku.
obriši cookie i cache!
da nisi možda i kakav virus navuko?
medooo je napisao/la:
Je li ti flat ?
Ako nije, moguce da si prekoracio limit .
Kakve veze limit ima sa zivotom? Ja sam prekoracio min. gigu, i opet mi je normalan internet.
Xavi_Hernandez je napisao/la:
Kakve veze limit ima sa zivotom? Ja sam prekoracio min. gigu, i opet mi je normalan internet.
Kod nekih internet paketa u slučaju prekoračenja limita ne plaćaš novcem dodatno, već ti oni automatski smanje brzinu interneta. Što ne mislim da je ovdje slučaj zato što kaže da kad skida da mu je max. brzina...
Nemoguće da je virus jer sam formatiro disk baš zbog tog prije 2 dana.

Kukiji sigurno nisu !!!

Niko nezna ?
ISBN je napisao/la:
Nemoguće da je virus jer sam formatiro disk baš zbog tog prije 2 dana.

Kukiji sigurno nisu !!!

Niko nezna ?
To je do tvog provajdera,ocito je stavio da mu je prioritet p2p,naspram weba.informiraj se kod njega i vidi sta i kako dalje.
Xavi_Hernandez je napisao/la:
Kakve veze limit ima sa zivotom? Ja sam prekoracio min. gigu, i opet mi je normalan internet. :r
Vidis da nisi upucen, kod mene npr ima veze.
medooo je napisao/la:
Vidis da nisi upucen, kod mene npr ima veze.
kod mene nema samo gari a bgm i plati
Pronašao sam razlog !!!

Naime, imam podjeljenu koneciju na dva računara.. Kad mi konekcija ide preko RUTERA, onda imam probleme sa internetom. A kada mi je direktno spojeno onda normalno radi. Šta bi trebalo da bude RUTERU?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.