Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Kad sve ovo bude juce...

490 pregleda · 26 odgovora · otvorena 08.06.2010. u 21:52

http://www.youtube.com/watch?v=Izl2mvWu4EY&feature=player_embedded

Za dijasporce, bhf i ostale...

Dan bez svijetla, zora bez pijetla
noc bez zvijezda, ptica bez gnijezda
nit' se neba plave nit' mirisu trave
sta to tamo rade nase lude glave

Sve sto zelim reci da
kucnuo je posljednji cas

Viza, kriza, duldung ofental
Berlin, Bec, malme vupertal
gore, dolje, svuda pusto polje
da li smo zasluzili da nam bude bolje

Sve sto zelim reci
da kucnuo je posljednji cas
ne bude li Bosne
tada nece biti ni nas

Mi smo samo krvava mrlja
na bijelosvjetskom TV-ekranu
oni koji treba u tisini da nestanu
sta njima znace nasi zivoti
sto to oni znaju o ljepoti
nek zauvijek u blatu lazi ostanu

Ref.
Jednom kad sve ovo bude juce
kad zora svane, a svanuce
nemoj da ti bol grudi steze
sto nisi bio tu kad je bilo najteze

Daj mi dan u kom si sretan
daj mi samo mrvu toplog ljeta
daj mi snove koji
nocna mora ne postanu
budi ruka koja Bosnu brani
budi ruka koja Bosnu hrani
da vec sutra nasi snovi java postanu

Jednom kad sve ovo bude juce
stavit ces na krilo unuce
kad bosanske zime zasnijeze
reci, ja sam bio tu
kad je bilo najteze
ja sam bio s Bosnom
kad je bilo najteze

http://www.youtube.com/watch?v=Izl2mvWu4EY&feature=player_embedded
Niko temu da kantira a kamol da banuje ovaj izazovni nick "unbanboy"? Eto kako haos nastaje na portalu u tren oka kad ovako teme ostave...
strasno... nemam rijeci :S vidi se da je lik spamer, postavio temu onako beze iz dosade koja veze s vezom nema, pjesma starija i od njeg samog vjerovatno :S a ovi se jos raspravljaju i svađaju gdje je Dino bio za vrijeme rata hahahah :D
cannabis4posho je napisao/la:
Sta ces mi ti idolu govorit gdje je on bio, zivi 100m od mene? To tebi i takvim kao tebi moze bacati suplju politiku, nemoj mi pametovati o onome o cemu nemas blage veze.
btw sama mu pjesma "moj je zivot svicarska" govori gdje je bio, zato tisina.
On bar pjeva o Bosni, a koji ku**c ti radiš za Bosnu ?
MAND4 je napisao/la:
On bar pjeva o Bosni, a koji ku**c ti radiš za Bosnu ?
Hajde ninjitsu vec kad si se uhvatio te teme pa da i tebi nesto napisem. Ja za ovakvu Bosnu i Hercegovinu nikada nista ni necu uraditi, kome da uradim ? Tebi ? Merlinu ? Vama koji ste velike patriote tako sto posmatrate stvari sa strane ? BiH govori sama o sebi koliko je velika kada neko iz Sarajeva ne moze normalno otici u Lukavicu na kafu to je je****h 10km nije 1000k km. Upravu si on pjeva o Bosni i to samo o Bosni a Herecegovine u njogovim BALIJSKIM ocima nema jer vecina vas "velikih patriota" bi htjeli Alijinu bosnu tj. muslimaniju pa da nam se pripoji sandzak i eto ga etnicki cista BiH samo Muslimani zive u njoj, nema sine od te price nista u Bosni i HERCEGOVINI zive sve vjeroispovjesti i svi narodi a ne samo Muslimani sa tim ces se morati pomiriti i ti i Dino Merlin i vama slicni. Vidim stoji ti ponosni Sarajlija, ponosne i prave Sarajlije tj. raja iz mahala ne slusaju Dinu Merlina i ostale Alijine pripovjedace vec slusaju mnogo normalniju i mnogo bolju muziku, ako se Merlinova sranja uopste mogu nazvati muzikom, od toga.
Nemoj me citirat zaista nemam namjere da se raspravljam ni sa tobom ni sa bilo kim, nisam uopste trebao uci ovdje i napisati bilo sta je ovo je ovdje toliko primitivna sredina da ovo treba da udje kao zadnje svjetsko cudo.
harees je napisao/la:
Kada jednom budem ja, k'o snijeg ptica bijela,ne reci nikom da si me srela a kamoli voljela.
+1

Najjača pjesma,svaka čast
cannabis4posho je napisao/la:
Hajde ninjitsu vec kad si se uhvatio te teme pa da i tebi nesto napisem. Ja za ovakvu Bosnu i Hercegovinu nikada nista ni necu uraditi, kome da uradim ? Tebi ? Merlinu ? Vama koji ste velike patriote tako sto posmatrate stvari sa strane ? BiH govori sama o sebi koliko je velika kada neko iz Sarajeva ne moze normalno otici u Lukavicu na kafu to je je****h 10km nije 1000k km. Upravu si on pjeva o Bosni i to samo o Bosni a Herecegovine u njogovim BALIJSKIM ocima nema jer vecina vas "velikih patriota" bi htjeli Alijinu bosnu tj. muslimaniju pa da nam se pripoji sandzak i eto ga etnicki cista BiH samo Muslimani zive u njoj, nema sine od te price nista u Bosni i HERCEGOVINI zive sve vjeroispovjesti i svi narodi a ne samo Muslimani sa tim ces se morati pomiriti i ti i Dino Merlin i vama slicni. Vidim stoji ti ponosni Sarajlija, ponosne i prave Sarajlije tj. raja iz mahala ne slusaju Dinu Merlina i ostale Alijine pripovjedace vec slusaju mnogo normalniju i mnogo bolju muziku, ako se Merlinova sranja uopste mogu nazvati muzikom, od toga.
Nemoj me citirat zaista nemam namjere da se raspravljam ni sa tobom ni sa bilo kim, nisam uopste trebao uci ovdje i napisati bilo sta je ovo je ovdje toliko primitivna sredina da ovo treba da udje kao zadnje svjetsko cudo.
Nemoj trošiti nerve. Bez takvih povodljivih osoba, kim bi oni inteligentni, tipa tebe, upravljali. =) (retoričko pitanje)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.