Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Postovi na gamersu se cenzurišu?

799 pregleda · 55 odgovora · otvorena 15.05.2010. u 21:23

U zadnje vrijeme primjećujem jednu stvar koja me pomalo nervira. Naime, skoro pa ništa se više ovdje ne može napisati a da se ne nađe neki ninja i obriše ti post. To mi govori da je očito došla neka obavijest sa vrha da se postovi koji nekome ne odgovaraju obrišu i samim tim se spriječi iznošenje mišljenja članova gamersa. Zaista ne znam čemu to, jer forum je tu da se na njemu diskutuje, a ne da se brišu postovi ako nekome od modova isti ne odgovaraju. Čemu onda šamar i aplauz? Ako sam napisao nešto što se ne sviđa nekom moderatoru trebao bih dobiti šamar, a ne da mi se briše post i tako potpuno cenzuriše ono što sam rekao.

Mislim da nisam jedini kome ovaj način ne odgovara.
Reci im relo
Da, primjetio sam istu stvar.

Npr. Nera i KillaOR su odlični moderatori, ali vetrox zaista pretjerava sa šamarima i brisanjima postova.

Posebno sa šamarima, ne sjećam se da sam ikako vidio njegov zeleni potpis. Ako je posao moderatora da obavlja svoj posao, on ga ne mora polovično obavljati!

I brisanje postova me isto nervira, maloprije je obrisana tema od Taton1-ja na kojoj se moglo fino diskutovati, izbrisano je dosta postova na temi o zelji i srajevu. Mislim da je to čisto pretjerivanje jer je sajt debatnog tipa i brisanje postova je čisti apsurd.

Hvala, Čao!
Iskreno ne interesuju me moji postovi na gamersu, mogu ih sve obrisati sto se mene tice.
Biggie_PK je napisao/la:

Npr. Nera i KillaOR su odlični moderatori, ali vetrox zaista pretjerava sa šamarima i brisanjima postova.

Posebno sa šamarima, ne sjećam se da sam ikako vidio njegov zeleni potpis. Ako je posao moderatora da obavlja svoj posao, on ga ne mora polovično obavljati!

I brisanje postova me isto nervira, maloprije je obrisana tema od Taton1-ja na kojoj se moglo fino diskutovati, izbrisano je dosta postova na temi o zelji i srajevu. Mislim da je to čisto pretjerivanje jer je sajt debatnog tipa i brisanje postova je čisti apsurd.

Hvala, Čao!
potpisujem za v3tr0xa
VioleN je napisao/la:
Iskreno ne interesuju me moji postovi na gamersu, mogu ih sve obrisati sto se mene tice.
Potpisujem !

Mislim ako im se ne svidja moj post nek' ga slobodno obrisu iako ne vidim poentu u tome al eto oni su administracija nismo mi
Biggie_PK je napisao/la:

Hvala, Čao!
Jednostavno, daj covjeku moc da vidis kakav je
Ja samaram bukvalni spam , ako vidim da post vrijedja nekoga brisem post plus dajem opomenu .

Zasto brisem post ?
Da se ne bi prosirila "nepotrebna " rasprava i da kasnije kad svi dobiju ban kazu zasto bla bla ....

Tacno, postovi mogu nekad zatrebat/posluzit kao dokaz za nesto zato se nebi trebali brisat u tolikoj mjeri, zato postoje samari, opomene, banovi ali i za njih zatrebaju postovi kao dokazi.
Biggie_PK je napisao/la:

Hvala, Čao!
Jedino torque i pojedinci mogu dobiti aplauz kod vetroxa.A ona pravila što je uveo,omg.
Iskreno meni 2ca gmodova malo "smetaju"
Reci cu otvoreno:nera_f - znam da zeli sve najbolje za zajednicu al mislim da je sebi dao za pravo malo vise nego sto moze,i odjednom on da mjenja neka pravila.Moje misljenje no hard feelings,postujem te jer si stariji.
v3tr0x - sve isto ko za neru samo sto je ovaj preozbiljno shvatio ono svaki post koji nema veze sa temom pa bila sala il sta on samar.Isto kao i za neru postujem te jer si stariji.
Ostali svi ureduuuu
Iskreno nisam upoznat s ovim problemom, vidio sam par puta da je neko nekome editovao, ja sam par 2-3 puta ali sto se tice toga da je neko rekao da se trebaju editovati to nije tacno.

Temu necu brisati dok je ona normalna i kritike normalne...

@ hamidovic : ja sam ispostovao da se tema za rodjendan obrise nakon pola sata. Ti nisi dobio aplauz jer si rekao nesto na fazon reda radi... Mnogi su cestitali reda radi pa dobili aplauz a ti si napisao pa eto reda radi i ja ti reda radi nisam dao aplauz kao ni jokeru koji je napisao "Ja cu samo aplauz".... Ja mozda nekad pretjeram ali uvijek stojim iza onog sto sam uradio
Ko nebi obrisao post kao kod MaxYz

v3rt0x radi sasvim solidno svoj posao, jer kako vidim u posljednje vrijeme samo on i smoki su aktivni u FA.

I bio bi red da se nacionalisti i tako zvani "huligani" sankcionisu , ne samo brisanjem posta ili samarom, nego i banom, jer ovo nije navijacki web site na kojem cemo se prepirat koji je klub bolji ili mrziti bosanca, srbina, hrvata itd.

Vozdra
mirofa je napisao/la:
Ja samaram bukvalni spam , ako vidim da post vrijedja nekoga brisem post plus dajem opomenu .

Zasto brisem post ?
Da se ne bi prosirila "nepotrebna " rasprava i da kasnije kad svi dobiju ban kazu zasto bla bla ....

sory na postu -.- pobudalio mi comp djecemi :/
I meni su se brisali neki glupi postovi, ne znam zasto. Ja to ne volim, ako komentarisem nesto retardirano zasluzio sam samar, a ne da mi se obrise post. A to za v3tR0x-a sto pricate nije u potpunosti tacno. Puca on puno samara ali daje i ostalima aplauze. Gledajte sve teme ;)
Peace
H4midovic je napisao/la:
sory na postu -.- pobudalio mi comp djecemi :/
Sta ja imam sa time sto nisi dobio aplauz
Ocigledno nisi napisao sto treba tacnije nesto si napisao sto nije zasluzilo aplauza itd.

Cuj ti mene citiras zbog aplauza ?

Pa evo tema najbolji MOD 2010 ja rekao v3tr0x i nisam dobio aplauza od njega a svi su dobili ?
Da dizem pobunu zbog aplauza ?

LAL :/
mirofa je napisao/la:
Sta ja imam sa time sto nisi dobio aplauz ???
Ocigledno nisi napisao sto treba tacnije nesto si napisao sto nije zasluzilo aplauza itd.

Cuj ti mene citiras zbog aplauza ? :D

Pa evo tema najbolji MOD 2010 ja rekao v3tr0x i nisam dobio aplauza od njega a svi su dobili ?
Da dizem pobunu zbog aplauza ? :r

LAL :/
da te pitam.koliko ti imas godina??? pa ovde ja kako sam primjetio samo ima mozda 1 covjek koji je normalan i od admina i modova itd? citas ti malo npr od Lokija,od Morfeus itd ekipe te sta pisu??Da nevjeruju da se pocelo ovakvo sranje raditi na forumu? da forum thruhne.sramota
U potpunosti se slažem sa tobom.
Po mom mišljenju postovi koji sadržavaju pretjerani spamm(nevezano za temu i sl), vrijeđanje i warez treba da se brišu i naravno korisnici upozoreni(ban, opomena).

Protivnik sam brisanja postova koji imaju smisao i koji ukazuju na pogrešku osobe(moderatora,global ili admin) ili nečeg drugog vezanog za osobu na poziciji, a toj osobi(admin,global,mod) smeta post on ga jednostavno obriše, a dok ostali postovi koji su primjereni ostaju.

Za šta onda služi i postoji forum.
bboyoggy1991 je napisao/la:
I meni su se brisali neki glupi postovi, ne znam zasto. Ja to ne volim, ako komentarisem nesto retardirano zasluzio sam samar, a ne da mi se obrise post. A to za v3tR0x-a sto pricate nije u potpunosti tacno. Puca on puno samara ali daje i ostalima aplauze. Gledajte sve teme
Peace
Fazon je to što neko ovdje hoće da ispravlja krivu Drinu i da od gamersa napravi portal na kome će se pisati samo pametni postovi koji nikada nikoga neće uvrijediti (to tako izgleda iz priloženog). I dok se u Europi stalno govori o slobodi izražavanja, ovdje se ona uskraćuje.
Biggie_PK je napisao/la:

Hvala, Čao!
dobio sam i ja par alauza od vetroxa

ostali su normala nemam sta da zamjerim

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.