Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Borci

968 pregleda · 73 odgovora · otvorena 21.04.2010. u 15:00

Naime, ne idem danas u školu ( II Gimnazija Sarajevo ) radi štrajka boraca. Na prvi pogled mi je super bilo, danas sam trebao imati kojekakvih kontroni zadataka, propitivanja, stoga bio sretan do neba ! Kontam da vidim šta se to zbiva, čitam na sarajevo-x izbio belaj strašan. OKRENITE NA TVSA i gledajte i plačite. Jadni ljudi koji su se borili za ovu zemlju ovako da ispaštaju i da ih udaraju i vrijeđaju. Predviđaju, ako se ne ispune zahtjevi da će sutra biti još gore -,-

Poslati oko 10 autobusa specijalaca, pa to rade samo PI**E !

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/100421045

Šta mislite o ovome, nemoj trashat temu, nek vide ljudi na cemu smo ...
Na cemu smo??Pa brate ovo je smijesno za nas narod bosanki i hercegovacki Allahami dragog.Pa cekaj moj babo,tvoj itd kome su branili ovu drzavu??Ispadne da su branili ovim guzonjama sto oce da nasim "Heroima" (sehidima) neka im je laka zemlja,da ukradu njihovim porodicama i ono malo sto dobijaju.Ljudi misle ovi u vijecu da je njima ovo sve sto ce im uzeti?Pa ovi ljudi sto su izgubili nekog clana porodice oni bi volili da im je taj ziv nego da imaju sve pare svijeta.I ovo malo sirotinje 200-400maraka im uzijamu.Sto je strasno.Na Ljiljane koji su te branili ides palicama,policijom,specijalcima?Smijesno.Di ovo sve vodi?Ja molim boga,molim ga svakog dana da ukinu vize da idem odavde.

Smijesno-Zalosno :(
Samo cu reci: Jadna je ova nasa drzava!!
Ja sam bio prva smjena i pustili nas posle treceg casa zbog ovih protesta.

Ali ovo je stvarno sramota, mada su i oni pretjerali. Evo gledam zapalili kucicu onu. I dalje razbijaju prozore. Sramota za nasu drzavu. Zar da nas svijet i dalje gleda kao zemlju u ratu, jer ovo na tv-u zaista podsjeca na ratno stanje kao sto je i voditeljica rekla.

Evo sada ulaze unutra, moja pretpostavka je da ce je zapaliti.
Podrzavam borce, trebaju pokazati ovim lopovima da se ne zajebaju i da mogu svasta ocekivati ako i dalje nastave pljackati.
Je**a, moral je prilicno nizak.

Tako da i ti borci dodju na vlast vecina bi istu stvar radila, tako da ako se ja pitam nebih nikome srao, vec lijepo pripremati slijedecu generaciju kojoj je moral na visokom nivou, kojeg je strah ukrasti i slicno, pa se nece desavati ovakve stvari.

Uglavnom, sta ocekivati od ljudih odraslih u socijalizmu, komunizmu i slicno?
Sta reci?! Evo gledam, i vidim ne narod nego stoku bukvalno.. Al opet ta stoka je davala svoje udove za ovu drzavu i nas, kako im zamjeriti? Nisu specijalci krivi, samo rade svoj posao, kriva je je***a Vlada.. Samo se nadam da ce bar nesto postici ovim protestom, da ne padne u vodu, jer ipak je mnogo stete nacinjeno, a cuo sam da je navodno jedna osoba ranjena..

NEMOJ DA NEKO BRISE TEMU, JER I MI SMO DIO OVOG SVEGA I SUTRA CEMO ISTE STVARI DOZIVLJAVATI..
Danas u gradu (Mostar) vidim oko 40 ljudi, svakog drugog covjeka znam, i znam da su mu tesko zivotni uvjeti.

Prolazi ih 40 , vjerovatno na skupljanje, na prvi pogled sam mislio da je zajebancija neko udruzenje stiglo , al sam se sjetio da su to Borci,

Pa ljudi (politicari) , jeste toliko retardirani da ne mozete obezbijediti osnovne zivotne uvjete onima sto su spasili ovu drzavu kao BiH. Shvatate li vi da nije boraca, vi politicari, ne bi imali od koga krast' , ne bi imali gdje krasti. Znam da ovo niko od njih lopova ne cita, ali znam da cu se uvijek drzati ovog misljenja iako povrh svega naleti, pa mali milion notifikacija.

Sretno i zasluzeno ste zatvorili svaku ulicu, za koju ste se vi borili, nadam da cete se izboriti za svoja prava i ono sto ste zasluzili
Sta ces ali zar nije bolje da neides u skolu fino surfas po gamersu zezas se jeste sto strajkuju ali eto svako ima svoj ukus
GL
Politicari piqcke inace,naravno povuci ce se.
Promjeniti ce se situacija u Bosni,aBd
A vi i dalje podržajite nacionalističke stranke

Ne zaboravite, narod ih je stavio u te fotelje
KillaOR je napisao/la:
Sta reci?! Evo gledam, i vidim ne narod nego stoku bukvalno.. Al opet ta stoka je davala svoje udove za ovu drzavu i nas, kako im zamjeriti? Nisu specijalci krivi, samo rade svoj posao, kriva je je***a Vlada.. Samo se nadam da ce bar nesto postici ovim protestom, da ne padne u vodu, jer ipak je mnogo stete nacinjeno, a cuo sam da je navodno jedna osoba ranjena..

NEMOJ DA NEKO BRISE TEMU, JER I MI SMO DIO OVOG SVEGA I SUTRA CEMO ISTE STVARI DOZIVLJAVATI..
13 osoba odvezeno u Hitnu i ranjeno ...

Ne mogu da vjerujem, ne bi mi bilo žao da Vlada FAKAT, al' ponaljvam FAKAT nema para da im dadne, neg' kupuju sebi bijesne stvari, a vamo se vade da nema para -,-.

Hvala na dozvoli za temu <3
svega tu ima, a najmanje boraca ...

zato tu je i SELJENKURA A-KATEGORIJE da se slika sa aparatom s voditeljicom tv sa.
Ovo nisu borci , ovo su neki kriminalci koji narusavaju red i mir , upravo sam se vratio iz grada. Jedva , znaci jedva sam prosao od silnih suzavaca koje policija baca. Kada sam prolazio onom ulicom Kralja Tomislava ako se ne varam , dovezli su preko 7 auta iz kojih je izasla nasa vrhunska policija , te njihov komadant gospodin Vikić.

Meni je ovo idiotluk , ako sam dobro vidio zapaljena je policijska kucica pored Americke ambasade , ako se ovo nastavi , samo jos trebaju amerikanci da posalju avione da nas bombarduju.
Ovo je idiotluk , a ne protest

I da , zaboravio sam napisati , prolaskom kroz park kod II Gimnazije , primjetio sam desetine osoba sa pivskom flasom od 2l. Imaju novca za cigare , pive , alkohol , a zale se na neka primanja. Ja shvatam ljude koji nemaju , ali ovo su mladi ljudi , koji su ovdje bez razloga.
Pratim upravo govor ministra , i inace laze i "sere" ali ovaj put je upravu
ako ces pravo
bezeze otvorena tema, bit ce glupih komentara
sta imas da ocekujes od djece 10+
da oni komentarisu ovo

Post dobio aplauz od mirofa

LoKi je napisao/la:
A vi i dalje podržajite nacionalističke stranke

Ne zaboravite, narod ih je stavio u te fotelje
Jest bukvalno, al realno nije .
Kao sto numa kaze dzabe otvorena tema kad komentarise djecurlija .

Obrisao sam 3 komentara i udjem u profil ono tamo 95 godiste 6 i psuje ko ne znam .
Hajd jos jednom da vidim takav komentar prvo samar gratis ban 30 dana .
Jel mozete nesto u zivotu komentarisati a da ne opsujete

je napisao/la:
Sta pricas ti ?
Koliko si ti upoznat u citavu situaciju?
Znas li sta su protesti , sta neredi?
Boli mene neka stvar za njega , vjeruj mi. Mislis li da bi se bolje ti ponasao da si na njegovoj funkciji? Nisi kompetentan da na to odgovoris , i ako odgovoris , najiskrenije , ne zanima me.
Znas li da policija sada moze samo pobacati 100 suzavaca i da ovi placu 10 dana? Meni je glupo da se sa tobom raspravljam o ovome , ovo su neredi , i sta ja trebam , da ne idem u skolu radi ovakvih ljudi?
To sto Vlada FBiH , drzava , imaju druge prioritete od ljudi koji su im "dali" ovu zemlju , stvarno nije do mene.
Dvadesetprvi vijek , i potrebni su suzavci , pendreci , vodeni topovi i slicno da se smiruju ljudi ?

Mislim da je vlada kriva za TRENUTNO , znaci trenutnu (15:53) situaciju , koliko i ovi koji protestuju. Ponavljam ti prolazio sam danas u 12 , kao i sada u 15:30 , i mogu svoju ruku staviti u vatru , da su 50% mladi ljudi , koji nemaju razloga da budu ondje , osim da prave nered
StealtH je napisao/la:
Ja sam bio prva smjena i pustili nas posle treceg casa zbog ovih protesta.

Ali ovo je stvarno sramota, mada su i oni pretjerali. Evo gledam zapalili kucicu onu. I dalje razbijaju prozore. Sramota za nasu drzavu. Zar da nas svijet i dalje gleda kao zemlju u ratu, jer ovo na tv-u zaista podsjeca na ratno stanje kao sto je i voditeljica rekla.

Evo sada ulaze unutra, moja pretpostavka je da ce je zapaliti.
Govoris pretjerali su!? a vlas nije pretjerala sto ljudi umiru od gladi oni koji su nas branili, da njih nije bilo ne bi nas vise od pola bilo zivo? to nije pretjerivanje?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.