Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Borci

968 pregleda · 73 odgovora · otvorena 21.04.2010. u 15:00

Naime, ne idem danas u školu ( II Gimnazija Sarajevo ) radi štrajka boraca. Na prvi pogled mi je super bilo, danas sam trebao imati kojekakvih kontroni zadataka, propitivanja, stoga bio sretan do neba ! Kontam da vidim šta se to zbiva, čitam na sarajevo-x izbio belaj strašan. OKRENITE NA TVSA i gledajte i plačite. Jadni ljudi koji su se borili za ovu zemlju ovako da ispaštaju i da ih udaraju i vrijeđaju. Predviđaju, ako se ne ispune zahtjevi da će sutra biti još gore -,-

Poslati oko 10 autobusa specijalaca, pa to rade samo PI**E !

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/100421045

Šta mislite o ovome, nemoj trashat temu, nek vide ljudi na cemu smo ...
VioleN je napisao/la:
Jest bukvalno, al realno nije .
ma jeste druze jeste, narodom je lako manipulisat.

I kad ne glasas ti ustvari dajes glas, a ovi iznajme 30-tak autobusa, i neobrazovene seljake pokupi i glasaju za njih
reeq je napisao/la:
Ovo nisu borci , ovo su neki kriminalci koji narusavaju red i mir , upravo sam se vratio iz grada. Jedva , znaci jedva sam prosao od silnih suzavaca koje policija baca. Kada sam prolazio onom ulicom Kralja Tomislava ako se ne varam , dovezli su preko 7 auta iz kojih je izasla nasa vrhunska policija , te njihov komadant gospodin Vikić.

Meni je ovo idiotluk , ako sam dobro vidio zapaljena je policijska kucica pored Americke ambasade , ako se ovo nastavi , samo jos trebaju amerikanci da posalju avione da nas bombarduju.
Ovo je idiotluk , a ne protest ;)

I da , zaboravio sam napisati , prolaskom kroz park kod II Gimnazije , primjetio sam desetine osoba sa pivskom flasom od 2l. Imaju novca za cigare , pive , alkohol , a zale se na neka primanja. Ja shvatam ljude koji nemaju , ali ovo su mladi ljudi , koji su ovdje bez razloga.
Pratim upravo govor ministra , i inace laze i "sere" ali ovaj put je upravu ;)
Mogu samo reci da si veliki idiot!
PROXIMUS je napisao/la:
Mogu samo reci da si veliki idiot!
Slusaj , ja znam sta su oni uradili. A isto tako znam , da ovaj nered nisu prouzrocili ljudi koji su ovu zemlju branili. Ti nemas dovoljno mozga da razumis moj post.
Pogledaj TVSA i pogledaj tjelesnu dob ovih ljudi. Znaci nalazi se 40-50% onih koji ne da ne trebaju , vec ne smiju biti ovdje. Sta ima osoba od 20 godina da baca kamenje na zgradu vlade?
Ako mi odgovoris na ovo pitanje , nek me banuju do kraja zivota.
I moj stari je u Sarajevu bilo je vrijeme za neshto ovakvo stvarno vise i bez osnovnih 150KM su ostali tj. ukinut che i to.
Treba gamad istjerat iz fotelja sebi place shtimaju narodu oci mazu.
Vracajte socijalizam.

VIVA LA REVOLUCION !
AMAZINGTR0N je napisao/la:
Kaze hoce da zapale zgraduuuuuuuuuuuuuuuuuu
yeaaaaaaaaaaaaaaaaa
I onda opet manje para u razvoj

Opet ne kontas da ce se ta zgrada renovirat preko mojih i tvojih ledja i ledja nasih roditelja

Kako samo zrelo razmisljas
I ja idem u drugu , bio danas kod jarana koji tamo zivi sve se vidi sa prozora , koliko ih je samo bilo dabogda da oni prezive do sutra ,a to sto su ih udarali dabogda ih sutra zapalili sve :S
A nebi mi ni smetalo da se i sutra ne ide
Ako već prave frku, nek ulete u parlament i nek sve izudaraju i nek ih nabiju na kolac.

Post dobio aplauz od ultranumb

E našo se ko će komentarisati ... Rata niste osjetili (čitam ovog reeq-a, epic fail momak ...), a da vi bodrite jednu ili drugu stranu. Ovdje ima zaista onih koji zaslužuju pomoć, ali isto ima i idiota koji su tu da urade isto što radi i vlada sada : Da pokrade, da poveća svoje bogatstvo... Glupo je što su ovu uradili, i glupo je što prijete da će zapaliti zgradu, ali oni su bili tu kada je naša zemlja tonula, oni su bili tu kada su granate padale iznad glava, oni su primali metke za ovu državu, i nije fer da im ovako vraćamo. Trebaju se stabilizovati i zahtijevati ono na šta imaju pravo jer nasiljem nikada ništa neće postići. Glupo je to što ovim protestima štete gradu, što djeca ne idu u škole zbog njih, što nanose mrlju na našu državu ... Ovo postaje kao Grčka, a mi nismo takvi. Svi smo griješili a sada je na osobama koje imaju tu moć da pokušaju popraviti to stanje.
Temu si otvorio na pogrešnom mjestu jarane jer će svako počet slijediti svoja neka ubjeđenja a neće gledati objektivno na situaciju.
LoKi je napisao/la:
I onda opet manje para u razvoj ;)

Opet ne kontas da ce se ta zgrada renovirat preko mojih i tvojih ledja i ledja nasih roditelja

Kako samo zrelo razmisljas
Ali kako ne kontas da su oni lopovi ? . Kako , oni smanjuju plate , neki ljudi nemaju sta jest od njih ..
spY je napisao/la:
Ako već prave frku, nek ulete u parlament i nek sve izudaraju i nek ih nabiju na kolac.
Koga sve, sve guzonje pobjegle van Sarajeva ?
reeq je napisao/la:
Slusaj , ja znam sta su oni uradili. A isto tako znam , da ovaj nered nisu prouzrocili ljudi koji su ovu zemlju branili. Ti nemas dovoljno mozga da razumis moj post.
Pogledaj TVSA i pogledaj tjelesnu dob ovih ljudi. Znaci nalazi se 40-50% onih koji ne da ne trebaju , vec ne smiju biti ovdje. Sta ima osoba od 20 godina da baca kamenje na zgradu vlade?
Ako mi odgovoris na ovo pitanje , nek me banuju do kraja zivota.
Pa zbog takvih, kao sto si ti, i propada ova drzava bolan.Necete da protestujete, necete da glasate, samo trljate ku**c kuci i hocete da je sve super.
To su ljudi koji su branili ovu drzavu i koji su davali sve za ovu zemlju.Trebamo svi izaci od 0-150godina na proteste, a ne jos govoriti sta ce neko sa 20godina.
Da smo pametni izasli bi svi na proteste i smjenili vladu i ove lopove. Sramota da Sarajevo ima pola miliona stanovnika, a da vise ljudi dodje iz Bihaca i Breze nego iz Sarajeva kad su neki protesti.
Tebi je dobro igras kantera i trljas ku**c kuci i jos pametujes sto neko protestuje, ne kontam takve osobe.
Nasa zemlja je takva, ima ljudih koji zele dobro za ovu Bosnu, ali ima tih retarda koji sebi sve pare uzimaju tj. kradu od ljudi neduznih i to .

Evo gledam ovo na TVS'a, zanima me

Znas sta,mozda jest to da se pate,ali gdje ces bolan 20 godina poslije rata ocekivat da te isplacivaju,pa to je stvarno budalastina
Da vam ja kazem
Drzava jednostavno nema para .Borci od drzave traze nemoguce .Jos su tolko nasilni i bezobrazni da su unistili zgradu vlade .Da imam kake ovlasti ja bi policajcima naredio da uzmu pendreke i sve jednog otjeraju .Svi su se oni borili u ratu zato sto su morali .Krajnje je vandalno unistavalje i ranjavanje policajaca .Sta oni misle ko su ?Ako im je receno da nemogu dobiti ono sto traze i da je to jednostavno nemoguc .Ni u jednoj drzavi ovo nema .Ako im se ovde nesvidja i nisu zadovolji nek idu .
Samo da kazem da podrzavam u svakom smislu Mustafu Mujezinovica jer covijek govori realno .Sam on je bio borac ali je zato zavrsio skolu i postao ovo sto je postao .Ova gomila neradnika i jadnika hoce da sruse cijelu drzavu .! .Ama mi sa njima nikada necemo uci u Europu .Jednostavno ne shvataju da je Svijetska kriza i da je cijela Europa u krizi ( sem Rusije ) .Stetu koju su nanijeli zgradi i okolini bi trebali sami platiti .Fol govore da su bolesni ovo ono ,a dolaze da unistavaju i ranjavaju neduzne policajce koji rade svoj posao .Sta oni misle sta mladi da uce od njih .Ama nije cudo sto je maloljetnicka delikvencija u naglom porastu .Jer mi nista od njih nemozemo nauciti osim nasilnog ponasanja .Proslost je proslost .Rat je prosao .Najveci ratni zlocinci su u hagu .Proslost treba zaboraviti i krenuti napokon naprijed .
ACE je napisao/la:
Pa zbog takvih, kao sto si ti, i propada ova drzava bolan.Necete da protestujete, necete da glasate, samo trljate ku**c kuci i hocete da je sve super.
To su ljudi koji su branili ovu drzavu i koji su davali sve za ovu zemlju.Trebamo svi izaci od 0-150godina na proteste, a ne jos govoriti sta ce neko sa 20godina.
Da smo pametni izasli bi svi na proteste i smjenili vladu i ove lopove. Sramota da Sarajevo ima pola miliona stanovnika, a da vise ljudi dodje iz Bihaca i Breze nego iz Sarajeva kad su neki protesti.
Tebi je dobro igras kantera i trljas ku**c kuci i jos pametujes sto neko protestuje, ne kontam takve osobe.
Pa nemam ja veze sa ovim , da ti ne objasnjavam , dio familije mi je brutalno ubijen , da ti ne kazem Zaklan u ratu. Ali neredi su rjesenje? Znaci nasilje ne vodi nigdje , kao sto mozes primjetiti , pokusali pregovarati i onda sta , napali odjednom?
Znaci razumijes li da sam ja za sva njihova prava , ali sam protiv ovih BALAVACA koji bacaju kamenje. Znaci dijete / momak od 18-20 mozda i manje godina baca kamenje i pravi nerede.
Mozda sam pogrijesio u nekoj recenici , ja sam apsolutno za njih , ali ne na ovakav nacin da se demolira glavni grad.
Svi znaju da ima razloga za proteste , ali ako ovi naprave nerede , reci ce samo vi ste krivi , sada nema nikako dok se ne pokriju troskovi , tacnije povecace poreze ili sta vec(Banalno receno).

Opsta katastrofa ili sta vec?
vrabaCC je napisao/la:
Da vam ja kazem
Drzava jednostavno nema para .Borci od drzave traze nemoguce .Jos su tolko nasilni i bezobrazni da su unistili zgradu vlade .Da imam kake ovlasti ja bi policajcima naredio da uzmu pendreke i sve jednog otjeraju .Svi su se oni borili u ratu zato sto su morali .Krajnje je vandalno unistavalje i ranjavanje policajaca .Sta oni misle ko su ?Ako im je receno da nemogu dobiti ono sto traze i da je to jednostavno nemoguc .Ni u jednoj drzavi ovo nema .Ako im se ovde nesvidja i nisu zadovolji nek idu .
Samo da kazem da podrzavam u svakom smislu Mustafu Mujezinovica jer covijek govori realno .Sam on je bio borac ali je zato zavrsio skolu i postao ovo sto je postao .Ova gomila neradnika i jadnika hoce da sruse cijelu drzavu .! .Ama mi sa njima nikada necemo uci u Europu .Jednostavno ne shvataju da je Svijetska kriza i da je cijela Europa u krizi ( sem Rusije ) .Stetu koju su nanijeli zgradi i okolini bi trebali sami platiti .Fol govore da su bolesni ovo ono ,a dolaze da unistavaju i ranjavaju neduzne policajce koji rade svoj posao .Sta oni misle sta mladi da uce od njih .Ama nije cudo sto je maloljetnicka delikvencija u naglom porastu .Jer mi nista od njih nemozemo nauciti osim nasilnog ponasanja .Proslost je proslost .Rat je prosao .Najveci ratni zlocinci su u hagu .Proslost treba zaboraviti i krenuti napokon naprijed .
+1
empty_king je napisao/la:
E našo se ko će komentarisati ... Rata niste osjetili (čitam ovog reeq-a, epic fail momak ...), a da vi bodrite jednu ili drugu stranu. Ovdje ima zaista onih koji zaslužuju pomoć, ali isto ima i idiota koji su tu da urade isto što radi i vlada sada : Da pokrade, da poveća svoje bogatstvo... Glupo je što su ovu uradili, i glupo je što prijete da će zapaliti zgradu, ali oni su bili tu kada je naša zemlja tonula, oni su bili tu kada su granate padale iznad glava, oni su primali metke za ovu državu, i nije fer da im ovako vraćamo. Trebaju se stabilizovati i zahtijevati ono na šta imaju pravo jer nasiljem nikada ništa neće postići. Glupo je to što ovim protestima štete gradu, što djeca ne idu u škole zbog njih, što nanose mrlju na našu državu ... Ovo postaje kao Grčka, a mi nismo takvi. Svi smo griješili a sada je na osobama koje imaju tu moć da pokušaju popraviti to stanje.
Temu si otvorio na pogrešnom mjestu jarane jer će svako počet slijediti svoja neka ubjeđenja a neće gledati objektivno na situaciju.
Eto ti si osjetio rat, i bodris jednu ili drugu stranu. Epic phaile..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.