Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[TUT] Retri paladin...

277 pregleda · 28 odgovora · otvorena 20.04.2010. u 19:00

Eh vako posto igram wow vec duzi niz godina odlucio sam da napravim ovaj TUT da pomognem mladim generacijama koje dolaze.Paladin nije OP svaka klasa je Op kada sa njom znate igrati.
Eh ev pocinjemo:
Gear:
Sto se tice opreme ja trenintno imam Wrathfull 7/7 items.
Trebali bi ako zelite da budete dobar Dps na sebe staviti opremu koja daje atack pover i crit chance.Takodjer sto se tice oruzija uvjek 2 H wepon imati na sebi to je vjerovatno naj bitnije iz razloga zato sto paladin ima +2% Dmg ako imate 2 H wepon.Sto se tice ringova,neck i trinketa ako niste human i imate svoj radical Every man for him self trebali bi nabaviti trinket pod nazivom "Titan Forger Rune of Determination"koja ves instanto oslobadja bilo kakvih impobilizing efects i podize vam crit chance i atp za 123 na 10 sec.Ringovi kao i obicno trebate stavljati sa atp i crit chance.

Gems:
Ja licno preferiram da stackam strenght i tako vjerovatno i treba uraditi.Takodjer poeljno je da se stavlja strenght i crit chance i poneki hit rating gem da nebiste missali u kljucnim trenutcima.Uvjek pazite ako imate yellov gem da sebi nabavite red ili orange tako da mozete kombinovati.Ovo je moj savjet sto se tice Gemova a i vi mozete kreirati sebi osoben stil.

Enchants:
Navescu kako sam sebi stavio enchantove:Head enchant mozete nabaviti u wintergrasp-u kod ally vendora isto se tice sholdera,chest +10 stats enchant,back +23 haste rating,brace mozete staviti +30 stamina ili +20 hit rating,ba glovs staviti +12 crit chance i 20 atp,legs isto a boots ako ste engi trebate staviti jedan mali "trinket"koje se zove Rocket Boots jer pomocu njega kada ste u PVP i zivot vam ovisi o tome daje vam speed boost koji traje 20 sec.Ringz stavite na 1 prsten +20 stamina a na drugi +30 atp.

Glifs:
Glifovi trebali bi staviti mini glif pod nazivom advanced BoM ili advanced Blessing of Might veoma koristan glif koji sa 20 min trajanja buffa dize na 50 min trajanja.Glif of Seal of Righcosnes(mozda nisam dobro napisao:P)Glif od Crusade Strike i Glif of Devide Storm.A ostale mini glifove sami birajte to je do vas.

Talenti:
Vjerovatno i najbitnija stavka u ovome TUT-u jedan od clanova g.ba je napravio odlicnu temu sa talent three-ovima i tu mozete da pogledate malo i ako svako od vas bi trebao da pokusa da razvine sebi svojstven talent three.

Action bar:
Action bar je za mene jedna od najvaznijih stvari u citavoj igri u vecini situacija u PVP-u je da vam je kljucan spell ili slicnozato sebi rasporedite spelove kako vam je najlakse da ih upamtite.OBAVEZNO na 1 mjestu stavite stunn a iza njega Repstenc i na trecem mjestu stavite pala finisher(zaboravio ime).

Hvala svima na ovome koji su procitali ovaj TUT.

Ovaj TUT je samo savjeti od moje strane sami sebi razvijte still koji je presudan za vas uspjeh.

Najvaznija star je NE Odustajati vec samo raditi duele i pvp u wsg.

To je sve hvala jos jednom.:D

I ako vas interesuje kako izgleda moj paladin pogledajte u mojoj galerij.
Uskoro cu uraditi update na tu sliku.
GL & HF
Melee klasa => Haste = Waste.

Kažeš treba nešto malo hit ratinga ?

Imaš soft i hardcap za takve stvari, bez kojih ne možeš raditi PvP na određenom ratingu.

Retri nema viable partnera za 2vs2. Možda resto sham, ali jako teško. To što si ti gledao off-spec movie gdje retri/mage tj. retri/lock naguraju na 2.7k, to je pitanje vještine i sreće sa RNG-om. Poslušaj im vent, vid'ćeš da se i sami začude kako pobjeđuju neke timove.

Retri palu automatski izbaci iz svih cleave timova, jer samostalno ne može ubiti ama nijednog healera. Retri može igrati samo nuke / separate. Drain nikako. Popušiš li viper sting, bolje sam izađi iz arene, ne sramoti se. Također srećno protiv SPriest/Rogua, ili bilo kojeg drugog reset/dispel comboa. ˘˘

Još malo pa će i plavci po officialu početi pisati da je za retri-a sramota tražiti guide.

Retri je napravljen da i dvan'estogodišnji amerikanci mogu nešto ubiti u WoW-u.
Ja sam uvijek igrao sa Retri paladinom i uvijek cu igrati
Najvise volim kad pobijedim warriora u duelu i kaze 3 spells spamer
v3Tr0x je napisao/la:
Melee klasa => Haste = Waste.

Kažeš treba nešto malo hit ratinga ?

Imaš soft i hardcap za takve stvari, bez kojih ne možeš raditi PvP na određenom ratingu.

Retri nema viable partnera za 2vs2. Možda resto sham, ali jako teško. To što si ti gledao off-spec movie gdje retri/mage tj. retri/lock naguraju na 2.7k, to je pitanje vještine i sreće sa RNG-om. Poslušaj im vent, vid'ćeš da se i sami začude kako pobjeđuju neke timove.

Retri palu automatski izbaci iz svih cleave timova, jer samostalno ne može ubiti ama nijednog healera. Retri može igrati samo nuke / separate. Drain nikako. Popušiš li viper sting, bolje sam izađi iz arene, ne sramoti se. Također srećno protiv SPriest/Rogua, ili bilo kojeg drugog reset/dispel comboa. ˘˘

Još malo pa će i plavci po officialu početi pisati da je za retri-a sramota tražiti guide.

Retri je napravljen da i dvan'estogodišnji amerikanci mogu nešto ubiti u WoW-u.
Aj dobro ako ti tako kazes bezze sam se trudio.

Post dobio aplauz od ultranumb

vembo je napisao/la:
Aj dobro ako ti tako kazes bezze sam se trudio.
Ako si se trudio, onda nije džabe. Ima jedna pametna :

"Najvaznija star je NE Odustajati vec samo raditi duele i pvp u wsg."

WSG manje bitno, dueli su ključni. =)

Jbga, izabr'o si klasu koju ja prezirem. Moja čuvena koja se dugo pamtila :
"Retribution and retarded don't have the same abbreviation just 'cause of nothing."

Ne mora značiti da svi misle isto kao ja. =)
v3Tr0x je napisao/la:
Ako si se trudio, onda nije džabe. Ima jedna pametna :

"Najvaznija star je NE Odustajati vec samo raditi duele i pvp u wsg."

WSG manje bitno, dueli su ključni. =)

Jbga, izabr'o si klasu koju ja prezirem. Moja čuvena koja se dugo pamtila :
"Retribution and retarded don't have the same abbreviation just 'cause of nothing."

Ne mora značiti da svi misle isto kao ja. =)
HHHHHHHHH ali moras priznati da je Shadow p Op,
Ima li ista pametno ovdje u ovome TuT-u

vembo je napisao/la:
HHHHHHHHH ali moras priznati da je Shadow p Op,
Ima li ista pametno ovdje u ovome TuT-u

Jbga ... 3.3.x just lovez them shadow priests! ^^

Aplauz je sto si pisao toliko. Samo prepravi nazive spell-ova. Ovako se većini neće dati čitati još od prve greške. =)
Frisk je napisao/la:
Ja sam uvijek igrao sa Retri paladinom i uvijek cu igrati
Najvise volim kad pobijedim warriora u duelu i kaze 3 spells spamer
Znam kako ti je druže

I kad mi kaže, pala je no skill, već spammer .. De ba, kad mi se mage blinka, a lock spama fear, to je uredu, a kad pala udara crusader, baca hammere, to je već spamanje. Al' šta ćeš, 100 ljudi, 100 ćudi. ^^,
iwdnplaysson je napisao/la:
Znam kako ti je druže

I kad mi kaže, pala je no skill, već spammer .. De ba, kad mi se mage blinka, a lock spama fear, to je uredu, a kad pala udara crusader, baca hammere, to je već spamanje. Al' šta ćeš, 100 ljudi, 100 ćudi. ^^,
Ne razumiju to oni, ja sam pokusao sa warrom, rogueom i hunterom, ali kad igram sa paladinom meni dusa na mjestu
Kazu pala no skill, zato pala dere svakog
Znam kako ti je druže

Blink ima ogroman CD, fear pada pod DR. Paline uberdmg gluposti ni jedno ni drugo. Eto, zato je retribution paladin 3 button class. =]

Eventualno blessing of freedom. xd
Frisk je napisao/la:
Ne razumiju to oni, ja sam pokusao sa warrom, rogueom i hunterom, ali kad igram sa paladinom meni dusa na mjestu
Kazu pala no skill, zato pala dere svakog
Pala je OP, kao i svaka klasa, samo treba znat' igrat' , kao što reče već neko.

Mada ima servera, nerfuju ti spellove, pa se ti blinkaj, fearuj, healaj kolko oćeš.
Glyphovi ti nigdje veze -.-"

Preporucujem da stavite

http://www.wowhead.com/item=41092
http://www.wowhead.com/item=43868
http://www.wowhead.com/item=41098
(Ovo je ako koristite seal of right, naravno ako njega koristite talente sljedece)

http://www.wowhead.com/talent#sV0bZVG0hZVfbxrIhGdIbsz

Ako zelite vise armora i da vam smanji slowing efecte, stavite u prot talente na toughness, ali nije toliko potrebno jer imate "hand of freedom"

Ako zelite koristiti "seal of command", preporucujem vam sljedece talente

http://www.wowhead.com/talent#sZVGzGrZVf0trIuGdIbsz

i tada vam ne treba onaj glyph seal of right, mjesto njega stavite za exorcism

http://www.wowhead.com/item=41103 (glyph of exorcism)

osim ako ne mjenjate puno selove, ali ne preporucjujem da mjenjate na seal of right, ako imate seal of command, i obrnuto spec...

Takodjer, koristite trinkete koji procaju AP, ako ste human, imate racial every man for himself tako da vam ne treba insignia ili neki trink da dropa movment imparing effects...

btw; stalno koristite "scared shield" i da vam to ne fejda, jer me je to spasilo mnogo puta kada me u BG napadne po 3-4

Profesiju preporucujem engineering zbog "nitro boost" "cloack parachute" "pyro rocket" i bombi, koji su u pvp ownage

Toliko od mene luv ya <3
Meni je samo DK gori od retri-a. Ako si sposoban , mozes ubiti i sp , ali u takvim slucajevima , gear uzima glavnu ulogu.
Licno mi je prijatelj , u WOTLK-u , radio sa Retriem , on je rShammy , udarali su nogom , te bili top10 na Argent Dawnu , ali tu je skill i godine igranja (iskustvo) prevladalo

Iskreno M.A.G.E. <3
reeq je napisao/la:
Meni je samo DK gori od retri-a. Ako si sposoban , mozes ubiti i sp , ali u takvim slucajevima , gear uzima glavnu ulogu.
Licno mi je prijatelj , u WOTLK-u , radio sa Retriem , on je rShammy , udarali su nogom , te bili top10 na Argent Dawnu , ali tu je skill i godine igranja (iskustvo) prevladalo

Iskreno M.A.G.E. <3

• > Sve
Aj dobro kako vi kazete valjda bolje znate od mene ja koliko vidim ovdje samo ima pravo da komentarise vetrox al eto.
Onaj .. na kojem serveru ti igras ? Kad si tako "poucan" i 7/7 wratfull kako ti kazes... Jer na spinebreakeru "toot" ne postoji :) :)

Tacnije, ne postojis uopste na wow armoryu... postoje 2 paladina imenom "Toot" i to low lvl :)
N3sTabilaN je napisao/la:
Glyphovi ti nigdje veze -.-"

Preporucujem da stavite

http://www.wowhead.com/item=41092
http://www.wowhead.com/item=43868
http://www.wowhead.com/item=41098
(Ovo je ako koristite seal of right, naravno ako njega koristite talente sljedece)

http://www.wowhead.com/talent#sV0bZVG0hZVfbxrIhGdIbsz

Ako zelite vise armora i da vam smanji slowing efecte, stavite u prot talente na toughness, ali nije toliko potrebno jer imate "hand of freedom"

Ako zelite koristiti "seal of command", preporucujem vam sljedece talente

http://www.wowhead.com/talent#sZVGzGrZVf0trIuGdIbsz

i tada vam ne treba onaj glyph seal of right, mjesto njega stavite za exorcism

http://www.wowhead.com/item=41103 (glyph of exorcism)

osim ako ne mjenjate puno selove, ali ne preporucjujem da mjenjate na seal of right, ako imate seal of command, i obrnuto spec...

Takodjer, koristite trinkete koji procaju AP, ako ste human, imate racial every man for himself tako da vam ne treba insignia ili neki trink da dropa movment imparing effects...

btw; stalno koristite "scared shield" i da vam to ne fejda, jer me je to spasilo mnogo puta kada me u BG napadne po 3-4

Profesiju preporucujem engineering zbog "nitro boost" "cloack parachute" "pyro rocket" i bombi, koji su u pvp ownage ;)

Toliko od mene luv ya <3
Dobro uredu ali ja nisam nikome spominjao kako da igra ni koje spelove da koristi ovaj TuT koji sam napravio bio je samo moje licno misljenje i moje iskustvo.
Pala je OP, kao i svaka klasa, samo treba znat' igrat' , kao što reče već neko.

Mada ima servera, nerfuju ti spellove, pa se ti blinkaj, fearuj, healaj kolko oćeš. :D
Pala jeste op al samo mala korekcija to je klasa napravljenje da je moze ama bash svaki nab igrati..
DOLLAR je napisao/la:
Pala jeste op al samo mala korekcija to je klasa napravljenje da je moze ama bash svaki nab igrati..
e pa 90% od tih noobova, koristi buble i loh u duelu

Zato svi i qq-aju da su paladini op, i priznajem da jesu op 1v1, jer ako imas sve cd-ove 100% ces pobjediti, ali o5 u areni imas samo buble jer u protivom je totalni op...

Ja igram Ret-a zato sto su mi najvise fun, i volim pvp-at sa retom, roge isto volim, imam rogu, ali nemogu ga korsitit, jer mi je net ko qrac, kada skocim iza nekog da ga backstab, net fejla 90% Q.Q
Barem sa retom samo opicim divine storm
N3sTabilaN je napisao/la:
e pa 90% od tih noobova, koristi buble i loh u duelu :r

Zato svi i qq-aju da su paladini op, i priznajem da jesu op 1v1, jer ako imas sve cd-ove 100% ces pobjediti, ali o5 u areni imas samo buble jer u protivom je totalni op...

Ja igram Ret-a zato sto su mi najvise fun, i volim pvp-at sa retom, roge isto volim, imam rogu, ali nemogu ga korsitit, jer mi je net ko qrac, kada skocim iza nekog da ga backstab, net fejla 90% Q.Q
Barem sa retom samo opicim divine storm :D
Ma nekazem ja da su OP neg su previse jednostavna klasa za igrati ...

Frost mage, lock to su klase OP al nisu tako jednostavne za igrati...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.